Guardiola: A Madrid bizonyította, hogy ők a BL legjobbjai

Pep Guardiola
Pep Guardiola (forrás: realmadrid.com)

A Manchester City edzője is megtartotta sajtótájékoztatóját csapata Real Madrid elleni BL-elődöntőjének első mérkőzése előtt.

„Ahhoz, hogy megnyerd a BL-t, a legjobb csapatokat kell legyőznöd. A Madrid a sorozat legjobbja, az elmúlt két évtizedben bebizonyította. Tavaly különösen jól játszottunk ellenük az első meccsen; a második már nem volt annyira kivételesen jó, jól játszottunk, de ez nem volt elég. Gratulálnunk kell nekik azért, de most újra itt vagyunk.”

„Nincs szükségünk nagyobb motivációra. Mindkét meccsen jól játszottunk az előző idényben, nem bosszút állni vagyunk itt. A döntőbe akarunk jutni, ez minden. Ha kitartóak leszünk, egyszer eljutunk oda. A Madrid pontosan tudja, hogy mit kell tennie ebben a sorozatban.”

„Tavaly mentálisan jobb állapotban érkeztünk ide, hiszen akkor már megnyertük az első meccset, és láthatjuk, mi lett belőle. Mendy megjátszott egy labdát, és történt ami történt. Ezek az apró részletek döntőbe juttathatnak. Volt egy keresztlabda, ahol talán még egy passzra lett volna szükségünk, talán többet kellett volna birtokolnunk a labdát. Nagyszerű teljesítményt kell nyújtanunk mindkét meccsen.”

Madridstore akció
Madridstore akció, május 9-ig.

„Vinícius a kitartásának köszönhetően folyamatosan veszélyt jelent. Bizonyítja, hogy egy döntő fontosságú játékos, de persze a Real Madridnak több ilyen játékosa is van. Különösen a tapasztalatuk miatt, ami az ilyen meccseket illeti.”

„Hét évvel ezelőtt, amikor megérkeztem, meg akartuk nyerni a BL-t, ez egyértelmű. Tavaly vége lett a világnak, de újra itt vagyunk. Vannak klubok Európában, akik csak azért fektetnek be, hogy megnyerjék a BL-t, majd lejjebb és lejjebb csúsznak. Mi minden évben ott akarunk lenni, mint a Real Madrid, vagy a múltban a Barcelona, a Liverpool. Ez egy folyamat. Örülnék, ha a múltban már nyertünk volna, de a lényeg, hogy minden idényben egyre jobbak vagyunk.”

Forrás: realmadrid.com, mancity.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…