Benzema beérte Raúlt a BL-ben, holtversenyben második

Karim Benzema
Karim Benzema (forrás: realmadrid.com)

A francia a Manchester City elleni meccsen 132. alkalommal lépett pályára a Real Madrid színeiben a Bajnokok Ligájában, amivel a legendás kapitányt, Raúl González Blancót érte be a képzeletbeli dobogó második fokán.

Karim Benzema kezdőként lépett pályára a Manchester City ellen a Santiago Bernabéu Stadionban tegnap este, ezzel pedig egalizálta Raúlt, mint a második legtöbb BL/BEK-szerepléssel rendelkező játékos a klub történetében. Mindketten 132 alkalommal húzták magukra a klub mezét a legrangosabb európai kupasorozatban, őket már csak Iker Casillas előzi meg, aki 152-szer tette ezt meg.

Az aktuális aranylabdás 2009 szeptember 30-án debütált a blancók színeiben a BL-ben, egy Olympique Marseille elleni 3-0-s győzelem alkalmával, azóta 85 győztes meccset tudhat maga mögött. Ez a találkozó egy legendás madridi karrier kezdete volt a BL-ben, ahol öt trófeájával a sorozat egyik legsikeresebb játékosa lett.

play-rounded-fill

Gólok

14 madridi idénye során Benzema 78 alkalommal köszönt be az ellenfeleknek a BL-ben. Ő a Real Madrid második legeredményesebb játékosa a sorozatban, csak a 105 gólos Cristiano Ronaldo előzi meg. A Tizennegyedik felé vezető úton, vagyis abban a sorozatban, ahol a legjobbnak választották, kulcsfontosságú szerepet vállalt a csapat sikerében az egyenes kieséses szakaszban szerzett 10 góljával. Eddig a pillanatig négyszer talált be az idény során, minden gólját a legjobb 16 között és a negyeddöntőkben szerezte.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK