Pep Guardiola: Ez egy nagyon szoros meccs volt

Guardiola
Guardiola (forrás: mancity.com, video screenshot)

A Manchester City edzője is megtartotta mérkőzés utáni sajtótájékoztatóját a Real Madrid elleni BL-párharc első meccsén elért 1-1-es döntetlent követően.

„Nagyon szoros meccs volt. Gratulálok a csapatnak, mivel ebben a sorozatban és ebben a szakaszban a történelmük és a minőségük miatt rendkívül nehéz ellenfelekkel találkozhatunk. Remekül kezdtünk, és amikor mi voltunk a jobbak, Camavinga révén csodálatosan fordultak, majd Vinícius csodálatosan fejezte be az akciójukat. Amikor pedig ők voltak jobbak nálunk a második félidőben, mi találtunk be. Szoros meccs volt, Manchesterre maradt a döntés. Egy döntőt fogunk játszani hazai pályán a szurkolóink előtt, amit alig várunk. Hihetetlen erőfeszítéseket tettünk, ez most már olyan mint egy rájátszás.”

„Pontosan tudjuk, hogy mit csináltak. Lehet, hogy valamin változtatni fognak, lehet, hogy nem. Nekünk meg kell vizsgálnunk, hogy tudunk-e egy kicsit jobban védekezni és támadni bizonyos helyeken, mivel Alaba és Rüdiger nagyon közel voltak Erlinghez. A területeket Valverde és Kroos zárták le, Erlingnek nem volt könnyű szabad területet találni.”

„De megpróbálunk majd változtatni valamit a visszavágóra, próbálunk majd gördülékenyebben játszani, kicsit több ritmussal, mivel hazai pályán játszunk majd, ahol jobban érezzük magunkat a sajátjaink előtt. Megpróbáljuk. A csapat, amelyik megnyeri a meccset, döntőbe jut.”

„Inkább legyen 1-1, mint 3-0 a Real Madridnak. Szerettem volna nyerni, de volt egy olyan érzésem, hogy nagy előnyre nem tehetünk szert. Szeretnénk változtatni a második meccsre, van néhány ötletem, hogy mit tehetünk.”

„Kevin tudja, hogy milyen fontos játékos számunkra. Több szempontból is csodás teljesítményt nyújtott, örülök neki. Ebben a sorozatban, az ilyen meccseken, elődöntőkben, döntőkben a legjobb játékosaidra van szükséged. Ederson és Kyle Walker kivételesek voltak ma az egyik legkeményebb ellenfél ellen, akivel csak találkozhatsz manapság a világon. Összességében mindenki remek volt.”

Forrás: mancity.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…