Ancelotti: Bátorság és karakter, ezek fognak dönteni

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti a Manchester City elleni BL-elődöntő visszavágója előtti sajtótájékoztatón. (forrás: realmadrid.com)

Szerda este eldől, hogy bejut-e ismét a Bajnokok Ligája döntőjébe a Real Madrid. A találkozó előtt megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját Carlo Ancelotti.

A visszavágó

„Most is ugyanaz a tervem: szeretném kihozni a legtöbbet a csapatokból egyénenként és közösségként egyaránt. Rendkívül sokat kell tennünk a továbbjutásért, de képesek vagyunk az első meccsnél is jobban teljesíteni. Erre készülünk holnap. Az ilyen meccseken nagyon fontos a karakter és a bátorság. Azt akarom, hogy a csapatom jól olvassa majd a mérkőzés különböző pillanatait.”

„Ez a negyedik éve a klubnál. Élveztem az itt töltött időmnek minden egyes napját és most is ugyanúgy élvezem. Az én örökségem, hogy edzhetem ezt a csapatot és ezeket a játékosokat, és megpróbálom kihozni belőlük a legjobbat. Nagyon közel vagyunk valami hatalmas eredményhez, ennek megfelelően fel is vagyunk készülve rá. Tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz, de a kihívások arra sarkallnak minket, hogy a legjobbunkat nyújtsuk.”

Rüdiger

„Rüdiger játékra kész, ahogy Camavinga, Militão vagy éppen Alaba is. Szeretnék elnézést kérni azért, amit a Getafe elleni meccs sajtótájékoztatóján mondtam, mert félreértés történt, mivel azt hittem, hogy Rodrygóról beszélnek.

„Szerencsés vagyok, amiért minden játékosom rendelkezésemre áll, ez nehezíti is ugyan a kezdőcsapat kiválasztását, de biztos vagyok benne, hogy ha nyerünk, akkor jó a kezdő, ha pedig nem nyerünk, akkor rosszul döntöttem. Ez az egyetlen dolog, amiben biztos vagyok. A fejemben megvan már a kezdőcsapat.”

Négy középpályás, három támadó?

„Az a húzás, hogy Valverde a szélen játszott, segített minket hozzá a tavalyi BL-győzelemhez, de a három csatárnak volt köszönhető, hogy sok meccset megnyerve eljutottunk a döntőig. A döntés most sem könnyű, de már meghoztam.”

Gyakorolták a büntetőket?

„Rosszul tennénk, ha ezen gondolkodnánk. Lehet, hogy eljutunk a büntetőkig, de nehéz ezt gyakorolni, mert edzéseken lehetetlen létrehozni azokat a körülményeket, mint egy BL-elődöntőben. Éppen ezért csak is arra gondolunk, hogy megnyerjük a meccset.”

Éder Militão

„Mint mindenki más, ő is nagyon izgatott és készen áll s holnapi találkozóra. Nincs koncentrációhiány vagy motivációs probléma az ilyen típusú mérkőzésen, erről nem is akarok beszélni. Ha nem vagy koncentrált a Bajnokok Ligája elődöntőjében, akkor nem tudsz játszani.”

„Militão jól van, ahogy a többiek is. Friss, ő is és Rüdiger is. Úgy gondolom, a csapat jól végzi a dolgát és tele van energiával. De ez nem is lehetne másképp. Ez egy olyan meccs, amit már régóta várunk.”

Részletek, amik különbséget jelenthetnek

„A bátorság alapvető eleme az ilyen típusú mérkőzéseknek. Egyéni szinten a két csapat egyenlően erős, éppen ezért a bátorság hozza majd meg a különbséget. Tudnod kell harcolni és kitartani.”

Premier League igazolások

„A játékosok nem erre gondolnak. Egy dolog van a fejükben, az pedig az izgalom, hogy egy ilyen mérkőzést játszanak, és az aggodalom, hogy egy nagyon erős csapat ellen kell játszaniuk. A politika nincs ott a játékosok fejében.”

Érzések

„Ma nagyon nyugodt és izgatott vagyok, tele vagyok hittel. Holnap tudom, hogy aggódós nap lesz. Haaland gólt szerez, De Bruyne lövőhelyzetbe kerül a tizenhatoson kívülről. Ezt el kell felejteni és hinni kell abban, hogy Viníciusnak sikerülnek a cselei, vagy hogy Karim okos gólt szerez büntetőből.”

„Kezelni kell a gondolatainkat és pozitívan kell hozzáállni a meccshez. Nagyon boldogok vagyunk, hogy idáig jutottunk. A Real Madrid számára ez elég normális, mivel 13-ból 11-szer eljutottak az elődöntőig, de ez akkor sem olyan könnyű. Tehát addig élvezzük, amíg lehet.

Mérkőzés előtti beszélgetés

„Nem gondolok erre. Csak azt mondom majd, ami épp jön. Ahogy már mondtam, a bátorság és a karakter lesz a legfontosabb. Ezek azok a mérkőzések, amikor a nyomás elképesztően nagy és ilyenkor nem mindig van meg az a fajta bátorság, ami segít megmutatni a benned rejlő minőséget.

„Szeretném, hogy a csapatom jól olvassa a játékot, mert lesznek nagyon nehéz és kemény pillanatok, amikor ki kell majd tartanunk.”

Haaland megállítása

„Az első meccsen kitűnően tudtuk kihozni a labdát hátulról és nagyon nehezen tudta a City visszaszerezni azt. Ha többet van nálad a labda, akkor kevesebb a kockázat védekezésben. Amikor egy csapat ellen játszunk, akkor nemcsak egy játékosra fókuszálunk. Az egész meccset jól kell kezelnünk védekezésügyileg. Az edzői stábommal kitaláltuk, hogyha gólt kell szerezniük, akkor azt minél előbb meg kell tenniük, mert úgy több időnk van rendeződni.”

Milyen típusú meccs lesz?

„Nem gondolom, hogy sokban eltér majd az első találkozótól. Vannak dolgok, amiben tudunk még fejlődni, ahogy ők is. De ettől függetlenül nem lesz ez egy másik meccs. A Citynek van jelenleg a legjobb csapata Európában, biztos vagyok benne, hogy egy nagyon izgalmas mérkőzés lesz.”

A klub történelme

„Nem könnyű ezt megmagyarázni, de úgy gondolom, a Real Madridnak különleges kapcsolata van a Bajnokok Ligájával. Annak idején zsinórban ötször is megnyerte a klub. Akinek köze van ehhez a klubhoz, az átérzi ezt. Pontosan ez jelenti a különbséget a történelemben.

„Ez a klub képes folyamatosan történelmet írni. Így tett annak idején Di Stéfano, Gento, Amancio és ez a történelem még ma is velünk él. Ez az egyik legnagyobb erőssége a Real Madridnak. Sohasem felejtik azokat a játékosokat, akik történelmet írtak ennél a klubnál.”

A történelem számít vagy a jelenlegi forma?

„Nehéz megmondani. A meccset sem lehet megjósolni.

„Nem számít, hogy te vagy a világ legjobb csapata, ez nem jelent garanciát arra, hogy megnyered a meccset. Nem mindig a minőség a lényeg. Ott van a pszichológiai része is, a játékosok személyisége, karaktere, gondolkodásmódja, mely hozzásegíthet, hogy átlendülj a nehezebb időszakokon is.”

Az ellenfél ereje

„A védekezésből támadásba való átmenetekben nagyon erősek és veszélyesek, de az első meccsen mégis sikerült irányítanunk a játékot. Nem gondolom, hogy sok ilyen átmenetet látunk majd holnap. A City úgy fog kijönni a pályára, hogy gólt akar szerezni az első 10 percben. Pontosan emlékszünk, mi történt tavaly ugyanezen a pályán.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…