Guardiola: A csapat megérdemli a döntőt

Pep Guardiola
Pep Guardiola (forrás: mancity.com, video screenshot)

A Manchester City edzője is az újságírók rendelkezésére állt csapata Real Madrid elleni győztes BL-elődöntőjét követően.

„Ezek a srácok évek óta keményen dolgoznak, ma pedig megkapták a jutalmat, amit megérdemelnek. Egy döntőt egy olasz csapat ellen. Amikor Real Madriddal sorsoltak össze minket, elmondtam, hogy akarjuk a döntőt. Most ott vagyunk. Nagyon elégedett vagyok a klubbal, az elnökkel, a tulajdonossal, a játékosokkal. Az elmúlt napokban egyszerre éreztem nyugalmat és az azzal kapcsolatos nyomást, hogy ilyen meccseken kell játszanunk.”

„10-15 perc után azt éreztem, hogy minden fájdalom, amit ebben az idényben és tavaly elszenvedtünk, az most itt van. Annyira kemény és nehéz volt tavaly, lényegében ugyanúgy játszottunk akkor is, mint ma. Emlékszem, hogy Toni Kroos egy interjúban azt mondta akkor, hogy a Madrid különleges volt, mivel akár 10-2-re is kikaphattak volna az Etihadban. És ha ezt a világ egyik legjobbja mondja, az egyik legjobb, akit valaha edzettem, akkor így van. Nagyon kemény volt, ahogy kikaptunk akkor. De le kell nyelned a békát, le kell nyelned mindent, a futball pedig mindig ad egy újabb esélyt.”

„Elfogadjuk a vereséget, de ma mi nyertünk. A futball és az élet mindig ad egy lehetőséget, a legfontosabb pedig az, hogy ne add fel és újra próbálkozz. Az a fontos, hogy ott vagyunk a döntőben, és egy meccsre vagyunk attól, hogy megnyerjük a bajnokságot. Ha ez megtörténik, sorozatban harmadszor leszünk bajnokok, emellett két BL-döntőt és egy elődöntőt játszottunk. Ez állandóság.”

„Közelebb kerültünk a triplázáshoz. A bajnokság vége közeleg, közel vagyunk, egy meccs kell még. Nyugodtan kell maradnunk. A szurkolóink nagyon örültek, ez a legnagyobb dicséret. Az érzés, hogy itt lehetünk, és játszhatunk az Inter ellen, felbecsülhetetlen. Megpróbálunk majd nyerni, de nem mondhatjuk biztosra, hogy sikerül is. De persze megpróbáljuk.”

„Az egyik részlet, amire a legbüszkébb vagyok, az a játékosok alázata. Minden meccset, függetlenül az ellenféltől, sorozattól komolyan vesznek, mert annyira alázatosak. Utálom az arroganciát a sportban, vagy azt, amikor valaki olyat hisz magáról, ami nem igaz. Most van időnk. Egy olasz csapat ellen kell döntőt játszanunk, az emberek beszélni fognak róla, elmondják majd, hogy nem ők az esélyesek, hanem mi, és ez a legrosszabb, ami történhet. De van időnk felkészülni, most pedig a Chelsea-re koncentrálunk, mivel meg kell próbálnunk lezárni a bajnokságot.”

Forrás: mancity.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…