Kroos: Ma nem érdemeltük meg, hogy bejussunk a döntőbe

Toni Kroos
Toni Kroos (forrás: realmadrid.com)

A játékosok közül Thibaut Courtois, Dani Carvajal és Toni Kroos mondták el gondolataikat az újságíróknak a Manchester City elleni vereséget követően.

Kroos:

„Teljesen megérdemelt vereség volt. Távol áll tőlem, hogy azt mondjam, rossz meccset játszottunk a BL-ben. Egy meccsre voltunk attól, hogy bejussunk a döntőbe, de nem sikerülhet mindig. Ma nem érdemeltük meg, hogy bejussunk a BL-döntőbe. Vissza fogunk térni.”

„Van még néhány mérkőzésünk az idény végéig. Bár a bajnokságot már nem nyerhetjük meg, ezeket a fontos meccseket még le kell játszanunk.”

„Amikor a Real Madridhoz szerződsz, tisztában vagy azzal, hogy a klub a maximumot várja el tőled. Hála Istennek el is értük azt, de nem normális, hogy minden évben BL-t nyerjen egy csapat. Ebben az idényben nagyon jól szerepeltünk a sorozatban. Sok csapat cserélne velünk. Azt, hogy ilyen sokszor nyertük meg a sorozatot, ma még nagyobbra értékelem.”

„Természetesen bízunk Carlóban. Ki ne tenné?”

„Nem tudom, hogy mi az, amit megérdemelnénk. Ha megnézzük, hogy milyen meccseket játszottunk, akkor ott vagyunk, versenyképesek vagyunk. Legutóbb 2019-ben hallottam, hogy egy korszak lezárult.”

„A szerződésem megújításáról a klubot kell kérdezni, de ez most egyáltalán nem fontos.”

Thibaut Courtois
Thibaut Courtois (forrás: realmadrid.com)

Courtois:

„Az első pillanattól kezdve letámadtak minket, nem engedték, hogy kihozzuk a labdát, sok játékossal támadtak le, úgyhogy hátra voltunk kényszerítve a saját tizenhatosunk környékére. Először egész jól kezeltük, de nem sikerült érvényesülnünk, helyzeteket kidolgoznunk, vagy bármilyen problémát okoznunk nekik. Nagyon jól ment nekik a játék, majd megjött a gól is. Nagyon nehezen lendültünk bele a meccsbe.”

„Ha Kroos lövése bement volna, talán megváltozott volna a meccs képe. A második góljuk egy sajnálatos lepattanó után jött, az ilyenekkel ebben az idényben nem volt szerencsénk. A második félidőt egész jól kezdtük, de nem igazán tudtunk helyzeteket kialakítani, nem járattuk megfelelően a labdát.”

„Vissza kell majd néznünk a meccset, mivel nem egyszerű a gólvonalról értékelni a történteket. Eltartott egy darabig, amíg egyáltalán ütköztünk, a szabad labdák mindegyikét ők szerezték meg, mi pedig sok könnyű passzt is elhibáztunk. Mindenesetre nem könnyű ártani nekik, ha folyamatosan a labdát keressük. Gyorsan vissza kellett volna szereznünk a labdát, majd előre játszani, mivel mindig hat-hét játékossal a térfelünkön tartózkodtak, de nem sikerült ezt megtennünk.”

„Az a legrosszabb, ahogy kikaptunk. Elveszíthetsz egy meccset hosszabbításban vagy büntetőkkel, 2-1-re vagy 1-0-ra. Ez is fáj, ha mindent beleadtál a meccsen. De ez egy nagyon súlyos vereség. Büszkének kell lennünk, hogy eljutottunk idáig. Nehéz a döntő előtt alulmaradni, de egy nagyszerű csapat ellen veszítettünk. Az angol bajnokságban megállíthatatlanok. Nem ez volt a legjobb meccsünk, ha pedig nem hozzuk a legjobbunkat, ez történik.”

Dani Carvajal
Dani Carvajal (forrás: realmadrid.com)

Carvajal:

„Az ellenfél jobb volt az egész meccsen. Az eredményen is látszik, hogy felülmúltak minket. Az elején kicsit beszorultunk. Amikor a második félidő elején kicsit előrébb jöttünk, volt egy jó időszakunk.”

„Szeretném megköszönni a szurkolóknak, akik eljöttek. Erősebben térünk vissza, keményen fogunk dolgozni, hogy ismét döntőbe jussunk. Ez a stadion egy nagyon nehéz helyszín, otthon nagyon erősek. Az első meccs után úgy gondoltuk, hogy jobban járatjuk majd a labdát.”

„Még vannak hátra mérkőzések, megpróbálunk a lehető legjobb helyen végezni a bajnokságban, tisztelve az ellenfeleinket. Június 4-én majd mindent értékelünk. Kár, hogy nem jutottunk döntőbe. Az ellenfelünk jobb volt, gratulálnunk kell nekik. Felemelt fejjel távozunk, mivel még sok dolgunk van hátra, szeretnénk sikereket elérni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…