Rubén Baraja: Alázatosnak és ambiciózusnak kell lennünk

Rubén Baraja
Rubén Baraja (forrás: Valencia TV, Screenshot)

A Valencia edzője, Rubén Baraja is nyilatkozott a sajtó munkatársainak csapata Real Madrid elleni bajnokija előtt.

Milyen meccset vár?

„Egy tipikus Real Madridra számítok. Egy versenyképes csapatra, amelyről függetlenül attól, hogy nem játszott jó meccset a minap a BL-ben, tudjuk, hogy mennyire jó. Bárhová is menjenek, győzelemre játszanak, ezt várom holnap is.”

„Emellett remélem, hogy a Valencia jó képet mutat magáról, abban az értelemben, hogy jól dolgozik a meccsen, és keresi a győzelem lehetőségét. Ha komplett mérkőzést játszunk, akkor meglehetnek a lehetőségeink.”

A Mestalla centenáriuma

„Ez egy különleges nap. Egy olyan stadion, mint a miénk, 100 éves lesz, és látva azt a sok generációt, akik pályára léptek itt… Lesznek családok, akik mindegyiket látták. Szülők, gyermekek, unokák, nagyszülők… Izgalmas érzés most itt lenni, szeretnénk, ha a szurkolók úgy éreznék, hogy ők a legfontosabbak. Remélem, hogy győzelemmel érjük ezt el.”

Ez egy döntő?

„Nem megyünk bele a pontok számolgatásába. A mindennapi munkánkra koncentrálunk, most pedig a következő meccsre készülünk, amelyet egy kiváló csapat ellen kell lejátszanunk. Arra kell koncentrálnunk, ami rajtunk múlik, amire mi magunk képesek vagyunk. Ha jól végezzük a dolgunkat, lesznek lehetőségeink. Alázatra lesz szükségünk, de ambiciózusnak is kell lennünk.”

Az üzenet az öltözőnek

„Mindig ugyanaz. Készülj fel megfelelően a következő meccsre, állj készen a versengésre, gondolj arra, hogy attól függően, hogy mit teszel a meccseken, az idény végén jobb vagy rosszabb helyzetben leszel. Továbbra is ragaszkodunk ahhoz, hogy javítsunk a dolgokon.”

„Ilyen a mentalitásunk, ettől leszünk versenyképesek. Szerintem képesek vagyunk jó meccset játszani, holnap pont ezt szeretnénk. Jelenleg semmit nem jelent számunkra a lazítás szó, ezt félre kell tennünk. Minden meccs fontos, minden pont létszükséglet, keményen kell dolgoznunk azért, hogy ne legyünk ott, ahol nem szeretnénk lenni.”

Hangulat

„Remélem, hogy a Mestalla hangulata kirobbanó lesz. Más meccseken meglehetősen rossz volt a kezdési időpont, de holnap nagyon jó hangulatra számítok. Fontos, hogy ott legyenek mögöttünk a szurkolóink, holnap pedig arra számítok, hogy a stadionban óriási lesz a nyomás.”

„Azóta, hogy itt vagyok, mindig ilyen volt, de remélem, hogy holnap még inkább az lesz. Ezúttal a kezdési időpont is rendben van, vasárnap lesz, az ellenfél… Holnap sokkal többre számítok. Már belefáradtam, hogy dolgokat kérek a szurkolóktól, de nagyon szeretném, ha a Mestalla holnap olyan lenne, mint amilyen a nagy meccseken lenni szokott.”

„Megértem, hogy ha nyersz, elkezdesz spekulálni, de mi nem térünk el a tervünktől. Kizárólag a következő meccsre gondolunk. Minden egyes nap egyre többet várunk el magunktól.”

„Megfelelő hozzáállást várunk el, tudva, hogy mit jelent számunkra ez a meccs, és azt, hogy jól akarunk teljesíteni. Nem hagyhatjuk, hogy bármi is elvonja a figyelmünket.”

Védekezés

„Úgy fogunk dolgozni, ahogy szoktunk. Vannak játékosaink, akikre nem számíthatunk, de majd mások pótolják Diakhaby-t és Paulistát. Jó csapatra számítunk, amely megfelel majd az elvárásainknak.”

Carlo Ancelotti

„Ő minden szempontból egy követendő példa, egy referencia mindannyiunk számára. Nem csak azért, amit játékosként elért, hanem azért is, amit edzőként. Ahogy a kereteket menedzseli, ahogy a nagy kluboknál dolgozott és sikereket ért el. Emellett nagyon nyugodt. Nagyon kedvelem Ancelottit.”

Játékosként legyőzte a Real Madridot

„Különösen motiváltnak kell lennünk, nem csak azért, mert a Real Madrid ellen játszunk, hanem azért is, mert a szurkolóink előtt lépünk pályára és kell a győzelem. A játékos tapasztalatom alapján tudom, hogy nagy dolgokat kell véghez vinnünk: jól kell versenyeznünk, figyelnünk kell a részletekre, hinnünk kell abban, hogy jó meccset játszhatunk és nyerhetünk.”

Kezdő

„Megpróbálunk egy olyan kezdőt pályára küldeni, amelyről azt gondoljuk, hogy a leginkább versenyképes. Meccsről meccsre, eltiltások, sérülések okán vannak változások.”

„Holnap az elsőtől a 97. percig a maximumot kell nyújtanunk. Akár a kezdő tizenegyről beszélünk, akár azokról, akik majd beállnak, mindenkire szükség lesz. Ha változtatsz, a játékosoknak kell azt megvalósítaniuk és segíteniük téged. Mindenki nagyon fontos.”

A fiatalok

„Ha olyan csapatod van, mint a miénk, amely fiatal és meghatározott karaktere van – amelyhez energia és frissesség kell – akkor az mindig nagyon pozitív. Ez növeli a versenyt a csapatban. Amikor egy játékos jól teljesít, akkor az a többiekre motiváló hatással van.”

„Ez mindenkitől egy kicsit többet vár el, amikor pedig mindenki többet ad bele, az erősebbé teszi a csapatot. Bárki is álljon be, rendkívül magas a színvonal, ez pedig lehetővé teszi, hogy pontokat szerezzünk a meccseinken.”

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…