Courtois: Ha Vini lement volna, én is mentem volna vele

Courtois
Courtois (forrás: realmadrid.com)

A játékosok közül Courtois, Lucas Vázquez és Dani Ceballos nyilatkozott a Valencia elleni vereséget követően.

Courtois:

„A meccs nem volt jó, mivel rasszista cselekedetek zajlottak. Néhány évvel ezelőtt a Valencia feljelentette a Cádiz egyik játékosát, ma pedig ez történik itt. Már a 20. percben majmoztak, ez elfogadhatatlan.”

„Kamerákat kell állítani, amelyek ezekre az emberekre koncentrálnak. Őrület, amiket mondanak. A futball a szidalmak, nem pedig a szurkolás stadionjává vált. A játékvezető elmondta, hogy életbe léptette a rasszista protokollt. Ha Vini azt mondja, hogy nem akarja folytatni, én is lementem volna vele. Ha fel akart neki mutatni egy piros lapot, rendben, de először Hugo Durónak kellett volna, aki a nyakánál fogva ragadta meg Viníciust. Ha Vini azt mondja, lemegy, én is megyek vele, ezt nem tolerálhatjuk.”

Lucas Vázquez:

„A labdarúgás ma háttérbe szorult, valami olyasmit tapasztaltunk, amit nehéz megmagyarázni. Elfogadhatatlan, hogy a rasszizmus még mindig ott van a pályán, sok intézkedésre lenne szükség. Ráadásul Vini az, aki a legtöbb szabálytalanságot szenvedi el, ő az, akit a legtöbben látni szeretnének, mégis mindenki őt szidalmazza. Ez nem tesz jót a futballnak, és ez lenne a fontos. A szurkoló majom gesztusokat tett felé. Ő elmondta a bírónak, én pedig azt hiszem, a rendőrök elvezették.”

„Lehet, hogy Vinícius reakciója túlzó volt, de aztán a kapus úgy ront rá, mint egy őrült, és csak Vinit vizsgálják, csak rá koncentráltak. Még fiatal, tud ezen javítani, de ez nem jelenti azt, hogy akkor mindent meg lehet csinálni vele. Szabálytalankodnak vele, nem kap szabadrúgásokat, minden rá összpontosul.”

Ceballos:

„Viníciusszal folyamatosan tiszteletlnül bánnak Spanyolország szinte összes pályáján. Ő egy olyan játékos, akire vigyáznunk kell, ő a bajnokság és a klubunk egyik alappillére. Ha így folytatjuk, nem tudom, hogy hol fogunk kikötni. Remélhetőleg a liga meg fogja védeni, és a legjobb Viníciust láthatjuk.”

„Szégyen, hogy idáig jutottunk. Az edző megkérdezte tőle, hogy folytatni akarja-e, Vini pedig igazi profiként azt mondta, hogy szeretné folytatni, szeretné segíteni a csapatot. De az látszik, hogy semmit nem tehetünk. Ő a legtöbb szabálytalanságot elszenvedő játékos a ligában, és elfogadhatatlan, hogy tizenegy sárga lapja van és egy piros lapja, miközben az ellenfelei sorozatosan megússzák.”

„Az első 45 percben nem voltunk jók. A Valencia számára még sok forog kockán, de mi azért játszunk, mert tiszteljük ezt a mezt és a klubot. Nem sétálgathatunk csak úgy körbe a spanyol stadionokban.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…