Rubén Baraja: A tiszteletnek kölcsönösnek kell lennie

Rubén Baraja
Rubén Baraja (forrás: valenciacf.com, video screenshot)

A Valencia edzője a Real Madrid elleni bajnoki után.

Megvan a bennmaradás?

„Nem. Még nem zártuk le a dolgot, nem tudom, hogy 40 pont elég lesz-e ahhoz, hogy a csapat biztonságban legyen. Akkor leszünk biztonságban, ha a tabella azt mondja. Nem fogok számolgatni. Két meccset nyertünk sorozatban, a Villarreal ellen döntetlent játszottunk. Folytatnunk kell, meg kell próbálnunk pontokat szerezni, hogy a Valencia matematikailag biztosítsa a bennmaradást. Még sok dolgunk van. Nem könnyű a helyzetünk, a fontos dolgokra kell koncentrálnunk.”

A mérkőzés

„Jó meccs volt. Egységesek és szilárdak voltunk. Volt jó néhány kontránk. Majd a Real Madrid elkezdte a saját játékát játszani, és szenvedtünk. Majd később történtek dolgok, amelyek miatt sokat állt a játék. Végül a győzelem lehetőségével értünk el a mérkőzés végéhez, és sikerült is megtartanunk az előnyt.”

A Mestalla hatása

„Korábban beszéltünk arról, hogy milyen fontos számunkra a Mestalla. A mai győzelem nagyon fontos volt a Mestalla 100. születésnapján, a Real Madrid ellen. Ez nagy eredmény. Nagyszerű munkát végeztek a játékosaink, és a szurkolóink is, ahogy mindig. Sok Real Madrid elleni meccset éltem már meg, mindegyik különleges. Ez három értékes pont, remélem, hogy a szurkolók ki tudják élvezni a győzelmet.”

A Real Madrid formája

„A Real Madrid a minap elveszítette a lehetőségét annak, hogy a BL-döntő-be jusson, ez nehéz helyzetbe hozta őket. Tudjuk, hogy nagyszerű csapat ellen kell játszanunk. A cseréikkel még jobb játékosokat tudnak a pályára küldeni. Amikor léptek egyet előre, szenvedtünk, de végül még arra is volt esélyünk, hogy megszerezzük a második gólt egy kontra végén. Nem sikerült, nekik pedig voltak lehetőségeik. Courtois emellett szép védéseket mutatott be.”

Rasszista megnyilvánulások a Mestallában

„Egy meccs történései olyan dolgokra is rávehetik az embert, ami egyébként normál esetben távol áll tőle. A Valencia CF minden rasszista szidalmazást elítél. Egy példaértékű szurkolótáborral rendelkezünk. 46.000 ember volt a stadionban, akik megfelelően viselkedtek. Ha valaki mondott valamit, amit meg lehet vizsgálni, akkor a klub azt meg fogja tenni. A Valencia CF szurkolói mindig, mindenhol példásan viselkedtek. Lehet, hogy valaki rosszat tett, de mi nem értünk egyet semmilyen rasszista megnyilvánulással. Egyébként, ha mi tiszteletet kérünk, akkor a másik csapatnak is meg kell adnia a tiszteletet. Ezeket a helyzeteket el kell kerülni. Kölcsönös tisztelet. Igen, a szurkolóink követtek el hibákat, de a Real Madrid játékosai feléjük tettek sértő gesztusokat, ez pedig szerintem nem normális. Mindkét felet tisztelni kell, és meg kell érteni, hogy az érzelmek néha olyan dolgokra veszik rá az embert, amelyek nem helyesek.”

Ancelotti

 „Ahhoz, hogy értékeljük a helyzetet, hideg fejre van szükség, nem pedig a meccs hevében kell ezt megtennünk. Úgy érzem, hogy egyfelől tiszteletet kérnek a Real Madridnak, de a szurkolóinkat is tisztelni kellene. Amikor tovább szítod a tüzet, akkor a probléma megoldását akadályozod meg. Számomra most az a fontos, hogy az embernek olyan érzése van, mintha nem is futballmeccset játszottunk volna.”

„Ha egy ilyen eset történik, akkor azt ki fogjuk vizsgálni, mivel az első pillanattól kezdve elítéltük az ilyet. Civilizált klub és szurkolótábor vagyunk. Tiszteletet kérünk a szurkolóinknak. Lehet, hogy egy szurkoló elkövetett valamit, de nem lehet ez alapján 46.000 szurkolót megítélni. Nem hagyjuk, hogy ez a vitás helyzet rányomja a bélyegét a győzelmünkre. Ez nem jó a Real Madridnak és a Valenciának sem.”

Vini gesztusa a nézők felé

„Mindannyiunknak sok forog kockán, mindenkin nagy a nyomás, egy ilyen gesztus pedig szintén nagyon elítélendő. Azok után, ami a mérkőzésen történt, és úgy érzi, hogy tiszteletlenül bántak vele, nem teheti meg ő is ugyanezt a szurkolóinkkal. Biztos vagyok benne, hogy bocsánatot fog kérni, mert nagyszerű játékos, mi pedig szintén bocsánatot kérünk, ha megsértették, de az egyértelmű, hogy ha valakit szemtől szembe megsértesz, az fel fogja kapni a vizet. Jobban szeretném, ha az emberek a fociról beszélnének. Arra kell koncentrálnunk, ami igazán fontos, a futballra, de persze történnek dolgok egy meccsen, amiről szintén beszélni kell.”

Fiatalok

„Ma Diego López volt a szerencsés gólszerző. Örülök, hogy a fiatalok segítik a csapatot, mivel a góljaik döntő fontosságúak, pontokat hoznak. Örülök, de magamban. Ki kell élveznünk ezt a pillanatot, de gondolnunk kell a Mallorca elleni meccsre.”

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Endrick
Tovább

Endrick: Levél az öcsémnek

A brazil tehetség a Players Tribune hasábjain tett közzé egy levelet, amelyet jelenleg 4 éves öccsének írt, és…
Rodrygo Goes
Tovább

Rodrygo: Soha nem elégszem meg a vereséggel

A Real Madrid brazil kiválósága egy angol lapnak adott interjút, amelyben beszélt a válogatottról, rasszizmusról, félelmekről… Válogatott „Sokkal…