Hivatalos közlemény: A rasszizmus ellen

Valencia
Valencia (forrás: Valencia CF, Twitter)

A Valencia újabb hivatalos közleménye a Mestallában történtek kapcsán.

A Valencia CF ezúton szeretné megerősíteni, hogy a rendőrség eddig összesen három szurkolót azonosított, akik rasszista sértésekkel támadták Viníciust a múlt hétvégén lejátszott, Real Madrid elleni mérkőzés alkalmával.

A Valencia CF együttműködik a hatóságokkal a nyomozásuk során annak érdekében, hogy megállítsa a rasszizmust a Mestallában.

A klub ismét szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy maximálisan elkötelezett a rasszizmus és az erőszak minden formája ellen, és minden azonosított személy ellen a legkeményebben lép fel, vagyis örökre kitiltja őket a stadionunkból.

A klub nem tolerál semmilyen rasszista támadást. A rasszizmusnak nincs helye a klubunkban.

A múltban éveken át konkrét cselekedetekkel demonstráltuk, hogy tiszteletteljes klub vagyunk. Az elmúlt években a klub a rasszizmus elleni küzdelem élharcosa volt, folyamatosan forszírozta rasszizmus ellenes protokollok bevezetését a stadionokban. Mi magunk jó példával álltunk elő. 2019-ben egy életre kitiltottunk egy szurkolót a stadionunkból, amiért fasiszta gesztusokat tett egy idegenbeli UEFA Európa-liga-mérkőzésen.

A Real Madrid elleni mérkőzést élőben közvetítették, és teljesen fals állítás, hogy az egész stadion rasszista rigmusokat skandált volna.

A nyilvánosságban sok félreértés és téves információ kering. A Valencia CF felelősségteljes és korrekt tájékoztatást kér. Ez egy nagyon érzékeny kérdés, mindenkinek tényszerűnek kell lennie. Nem tudjuk elfogadni, hogy a Valencia szurkolóit rasszistának bélyegezzék. Ez nem igaz. Tiszteletet kérünk.

A rasszizmusnak nincs helye a futballban vagy a társadalmunkban.

A Valencia CF erősen elítéli a rasszizmust.

EGYÜTT A RASSZIZMUS ELLEN.

Forrás: valenciacf.com
Komment
  1. 3 szurkoló? Komolyan?
    Akkor ez még el fog tartani egy darabig, mert aki látott már foci meccset (ezt is ide értve), annak teljesen világos, hogy legalább a fél stadionról beszélünk.
    Undorító volt, amit műveltek, nem is értem, hogy miért nem lehet teljesen simán legalább 5 meccses zárt kapura ítélni őket, függetlenül attól a sok faszságtól, amit mentségként felhoznak. Méghogy az elmúlt években a rasszizmus elleni élharcosok… Akkor ott valami gecire nem működik, mint a mellékelt ábra mutatta.
    Amíg nincs határozottan megtorolva az ilyen “szurkoló”, hogy értse, hogy ezzel a magatartással csak a saját csapatát szopatja, addig ne várjuk, hogy benőljön a fejük lágya.
    … Elnézést a Szép Magyar Beszédért, de kb ennyire van tele a tököm ezzel a gusztustalan témával, ami egyáltalán nem a szerkesztőség ellen szól, hanem a Valencia-féle csapatoknak, akik annyit tudnak csinálni, hogy jól felbasszák ezt a forró fejű zsenit.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Thibaut Courtois
Tovább

Orvosi jelentés: Thibaut Courtois

A Real Madrid hivatalos közleménye a játékos műtétje kapcsán. Játékosunk, Thibaut Courtois a Real Madrid orvosi csapatának felügyelete…
Real Madrid hivatalos közlemény
Tovább

Hivatalos közlemény

A tegnapi napon a klub ismét hivatalos úton reagált az El Sadarban elhangzott, Vinícius-t célzó szurkolói inzultusokra. Az…