Tévedés, hogy súlyos hibája miatt kirúgták a Valencia mérkőzés VAR-játékvezetőjét

Vini és Hugo Duro
Vini és Hugo Duro (forrás: Youtube Screenshot)

Iglesias Villanueva nem azért nem tevékenykedhet tovább, mert óriási hibát követett el.

Az elmúlt órákban több hírportál is téves következtetést vont le azzal kapcsolatban, hogy több olyan játékvezető megbízatása is véget ért vagy hamarosan véget ér, akik a VAR-szobában végzik a munkájukat.

Egész egyszerűen annyi történt, hogy a spanyol szövetség szabályai szerint legfeljebb 2 évre kötnek szerződést azokkal a játékvezetőkkel, akik kizárólag a VAR-szobában tevékenykednek, és most érkeztünk/érkezünk el oda, hogy több „sípmester” megbízatása lejárt/lejár.

Közöttük van az az Iglesias Villanueva is, aki egyébként az egyik legelső ilyen játékvezető volt, és aki a Valencia – Real Madrid mérkőzésen botrányosan rossz munkát végzett akkor, amikor a találkozó egyik incidensének kizárólag egyetlen mozzanatát mutatta meg a partvonalra kihívott játékvezetőnek. Mint ismeretes, az eset során a Valencia kapusa dühösen nekirontott Vinícius Júniornak, miközben a brazilt hátulról fojtó fogással tartotta Hugo Duro, azonban a játékvezetői vizsgálat csak a fogásból kiszabadult, ütő mozdulatot végző Vinícius esetét érintette. Villanueva később nem tudott érdemi magyarázatot adni arra, hogy miért csak ezt a mozzanatot mutatta meg Ricardo de Burgos Bengoetxeának, aki aztán azonnali piros lappal kiállította a brazil játékost.

Sajnos azonban az, hogy emiatt kellene felelnie Villanuevának, csupán egy szándékos/véletlen összemosása a két időpont egybeesésének, de nincs szó arról, hogy Iglesias Villanuevát kirúgták volna, egyszerűen megköszönték a munkáját, mert lejárt a szerződése, erről pedig már hónapokkal ezelőtt is tudni lehetett. Ugyanez a helyzet például Estrada Fernández, vagy González González esetében is.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…