Ancelotti: Jól akarjuk zárni az idényt

Ancelotti
Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a Sevilla elleni mérkőzés előtt is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

„Jól akarjuk zárni az idényt. Két meccsünk van hátra, az első nagyon nehéz lesz, mivel egy olyan ellenfél ellen játszunk, aki remekül futballozik. Vini Jr., Benzema és Asensio nem bevethető, a többiek rendben vannak. Megpróbálunk mindent beleadni, ahogy mindig. Morális szempontból jó formában vagyunk, hiszen jót tett nekünk a Rayo elleni győzelem. Remélem, hogy holnap is győzni tudunk. A holnapi meccs harcos, minőségi lesz.”

VAR

„A technológia fontos, mivel sok minden javult, amióta a VAR-t bevezették. Szerintem jó ötlet, hogy még inkább használjuk a technológiát. Más bajnokságoknál is van gólvonal technológia, ami jól működik. Én amellett vagyok, hogy növeljük a technológiák használatát, de az is fontos, hogy abban is javuljunk, ahogy használjuk azt. Nagyszerű lenne, ha lenne gólvonal technológia, az ilyen esetek elkerülésére. Hogy miért nem használták? Nem tudom. Ez pénz kérdése, ami szerint hamar megoldható.”

Vini Jr.

„Nem utazik, mivel nem játszhat. Ha bármennyi esélye is lenne annak, hogy felépül, akkor utazott volna és megpróbált volna játszani. De a térde még mindig zavarja. Nem számít, hogy otthon vagy idegenben játszunk. Nem tud pályára lépni, ennyi. Remélem, hogy az utolsó meccsre visszatér.”

Rodrygo

„A fiatal srácok folyamatosan fejlődnek, mindössze állandóságra van szükségük, és jól kell dolgozniuk, amikor megkapják a lehetőséget. Ugyanez igaz rá is. Az állandóság útján érdemelhet ki nagyobb szerepet a keretben.”

A holnapi csapat

„Egy olyan csapatot küldünk pályára, amellyel megpróbáljuk megnyerni a meccset, annak ellenére, hogy a megszokott támadóink nincsenek itt. Versenyképes csapat lesz, hiszen nagyszerű játékosaink vannak. Keményen oda fogjuk tenni magunkat, magas minőségben játszunk.”

Erősítések

„Amit meg szeretnénk és meg kell tennünk a keret javítása érdekében, azt meg fogjuk tenni. Ne aggódjatok.”

A LaLiga

„Egy gyors elemzést tudok adni arról, hogy mi történt a LaLigában. A végsőkig harcoltunk, minden sorozatban. Lehet, hogy egy kicsit elengedtük a bajnokságot a Barcelona elleni meccs után, amikor 9-ről 12 pontra nőtt a hátrány, egyértelmű volt, hogy nem a ligára fogunk koncentrálni elsődlegesen, és még további pontokat is veszítettünk. A nehézséget az okozta, hogy a Barcelonának remek idénye volt. Alig veszítettek pontokat, kevés gólt kaptak, kiegyensúlyozottak voltak. Mi a vb után szenvedtünk, messze voltunk a legjobbunktól.”

„Nem a támadójátékunkkal volt a baj, hiszen sok gólt lőttünk. Mi vagyunk a bajnokság legeredményesebb csapata. Hátul voltak gondjaink. Beszélnek csatár igazolásáról, de ha megnézzük a számokat, akkor védőt kell igazolnunk. Nem kapust, mivel a világ legjobbja már itt van. Ez is azt mutatja, hogy a statisztikák néha félrevezetőek lehetnek.”

Az elmúlt mérkőzések

„Nem gondolunk arra, hogy a következő idényre próbálgatnánk dolgokat. Ezeken a meccseken a cél az, hogy tiszteljük meg a mezt. A végsőkig harcolunk, ezek a klub értékei. A játékosoknak meg fegyelmezettnek és profinak kell lenniük. Nem nyerhetünk már trófeát, de ezek a dolgok is motiválják őket.”

Nacho

„A jövője a kezében van. Itt maradhat, folytathatja, mindenki támogatja őt. Tudjuk, hogy mit tesz hozzá, rengeteget. Mindannak köszönhetően, amit korábban adott nekünk, pontosan tudjuk, hogy mit várhatunk tőle. Szerintem beszélt vele a klub a hosszabbításról, a legjobb megoldást fogja választani. Az idény egy hét múlva lezárul, minden kiderül.”

Az idény

„Ha a bajnoki teljesítményt nézem, az nem volt a legjobb, nincsenek jó érzéseim ezzel kapcsolatban. Ha a teljes idényt értékelem, akkor az jó volt. Ha az elmúlt néhány idényre tekintek vissza, akkor csodásak voltak. Ha az elmúlt négy évet nézem, akkor már most alírnám, hogy megismételjük. Két BL, két elődöntő, bajnoki cím és a többi trófea… Tíz címet nyertem négy év alatt, és ha valaki azt mondja, hogy újabb tízet nyerhetek a következő négy évben, akkor gondolkodás nélkül elfogadnám azt. Nem én vagyok az egyetlen, szerintem a klub is így gondolja.”

Védők igazolása

„A bal oldalon Mendy sérülése miatt voltak gondjaink. De hiszünk benne, erős szélső védő. Nagyszerű munkát végzett tavaly, ezúttal egy kicsit szenvedett. Van egy fiatal srác, aki érkezik, jó munkát végezhet majd, nincs szükség arra, hogy túl sokat gondolkodjunk még ezen, a védelmünk így jónak tűnik.”

Tchouaméni

„Mindenkit meglepett az idény első felében. Nagyon fiatalon jött a Real Madridba, ami senkinek sem könnyű. Meg kell szoknod ezt. Egy legendát, Casemirót jött helyettesíteni, fantasztikus munkát végzett. Egy kicsit visszaesett a vb után, de nem a harmadik opcióként gondolunk rá. Egy olyan srác, akinek még egy kicsit alkalmazkodnia kell, de ahogy haladunk előre, nagyon fontos játékossá válik majd. Remek őszi szezonja volt, a második félidőben botlott meg egy kicsit. Ez várható a fiatal srácoktól az első évükben a Real Madridnál.”

Támadók

„Dolgozni fogunk a keret jobbá tételén. Nem szeretnék nevekről beszélni. Sok játékos és csapat egy nagyon fontos szakaszába ért az idénynek. Nagyon kedvelem Joselut, ahogy más támadókat is. Aspast, Moratát… Hogy a spanyolokat említsem. Sok támadót kedvelek, önök mindig azokat, akik a gólokat lövi.”

Hazard

„Hazard-ral beszélem meg, hogy mit kell tennie, nem itt fogok erről beszélni. Meglep, hogy nincs türelmük kivárni a holnapi kezdőt. Sosem adtam meg a kezdőmet egy nappal a meccs előtt. Hazard-nak szerződése van, úgy gondolom, hogy maradni fog. Természetesen ahogy bármely szerződéssel rendelkező játékos, ő is kérheti a klubot, hogy engedjék el, ha nem érzi jól magát, ha pedig elégedett a helyzetével, akkor marad.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…