Ancelotti: A csapat ismét jól játszott

Ancelotti
Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester nyilatkozata a Sevilla elleni győztes spanyol bajnoki mérkőzést követően.

A mérkőzés

„Rodrygo kiemelkedett ezen a meccsen, hiszen két gólt is szerzett. Az első 10 percben nem álltunk jól, de a csapat végül ismét jól játszott, magabiztosnak tűnt. Szilárd teljesítményt nyújtottunk.”

„Rodrygo remekül teljesített a középcsatár poszton, ott is tud játszani. Sok jó tulajdonsága van. Ha középen tudsz cselezni, akkor nagyobb esélyed van a gólszerzésre, mintha a széleken cseleznél. A kvalitásainak köszönhetően könnyebb lehetőségeket találnia ezen a pályarészen. A fejpárbajokhoz nincs meg a fizikuma, de komoly kvalitásokkal bír.”

Hangulat

„Nehéz motivációt találni az ilyen típusú meccsekre. Megtettük, amit tudtunk, most pihenhetünk néhány napot, hogy felkészüljünk a következő találkozóra. A stadion hangulata remek volt, a Ceballos felé irányuló füttyszót leszámítva. Nem hallottam sértegetéseket, úgyhogy jó úton haladunk. A szurkolóknak gratulálni kell. Támogatták a csapatukat, és remekül tették azt. Fütyülték a játékosainkat, de ez normális. Remélem, hogy ez a hangulat lesz jellemző később is, hiszen ez jó a futballnak.”

Rodrygo cseréje

„Rodrygo maradni szeretett volna, hogy mesterhármast szerezhessen, de elmondtam neki, hogy más céljaink vannak. Szeretett volna betalálni, de én nem akartam gólt kapni. Négy középső védővel fejeztük be a meccset, és jól kezeltük az összecsapást.”

Álvaro

„Nagyon fiatal, tehetséges játékos. Az elmúlt időszakban volt egy hullámvölgye. A Castillában nem hozta mindig a legjobbját. Ma szükségünk volt rá, a jövőre nézve pedig észben tartjuk őt. Fiatal, még van hova fejlődnie.”

„Valami történt ezen a héten, a hangulat megváltozott, ez egy jó jel. Az emberek elkezdték megérteni, hogy mit tegyenek és mit ne tegyenek a stadionban. Ezen az úton kell folytatnunk. Ami Vinícius-t illeti, két napja van pihenni, aztán meglátjuk, hogy játszhat-e az utolsó meccsen.”

A jövő

„Nem tudom, hogy mi a helyzet Asensio és Nacho ügyében. Az utolsó meccs előtt minden kiderül. A magam részéről szomorú lennék, ha távoznának, mert nagyon fontosak. A döntésük függvényében készülünk fel a következő idényre.”

Fairplay

„Nem beszélek Ceballos-ról, mivel nagyon veszélyes rúgást kapott. Hatalmas felelőssége van azoknak, akik a pályán és a padon vannak. A fairplay nagyon fontos.”

El-döntő

„A legjobbakat kívántam Mendilibarnak az El-döntőre. Volt egy kis érdekütközés, hiszen a Roma kapitánya voltam a 70-es, 80-as években. Hétfőn ünnepeljük a bajnoki címünk 40. évfordulóját. Egy kicsit Roma szurkoló is vagyok, de azt akarom, hogy a legjobb csapat nyerjen. Mourinho igazán jó barátom, a szívem közelebb áll a Romához, mint a Sevillához.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Real Madrid a LaLiga bajnoka
Tovább

Íme a 2024/2025-ös bajnoki menetrend

Hivatalossá vált a Real Madrid bajnoki menetrendje, már ami a hétvégéket és a hétközi fordulókat, illetve az ellenfeleket…