Benzema: Büszke vagyok a karrieremre

Karim Benzema
Karim Benzema (forrás: realmadrid.com)

A francia játékos a MARCA díjátadóján válaszolt újságírói kérdésekre, továbbá az eseményen résztvevő gyerekek is kérdezhettek tőle.

Karim Benzema egy olyan mosolygós futballistaként érkezett meg a Real Casino de Madridba, aki tudja, hogy tökéletesen elvégezte a munkáját és minden, csukájában rejlő kvalitást a futball világának adott. Most eljött az idő, hogy átvegye a MARCA Leyenda-díjat, egy trófeát, amely egy egyedülálló és irigyrésre méltó karrier elismerése. A 9-es játékos tökéletesen megérdemelte ezt a díjat, de ami a legfontosabb, a sporttársai tiszteletét és elismerését is kivívta.

Benzema gyerekekkel körülvéve lépett a színpadra, hogy elmondja, mit jelent számára a Real Madrid, hogy mit tapasztalt, amikor először megérkezett a klubhoz, amelyet több mint egy évtizede az otthonának érez.

„Büszke vagyok a karrieremre. Emlékszem, hogy amikor a Real Madridba igazoltam, még gyerek voltam. Nem annyira, mint ők itt, de 21 évesen jöttem. Én csak szerettem volna jól érezni magam, de nézd meg, hogy mennyi mindent nyertünk azóta” – kezdte mondandóját Karim.

„Nincs még egy olyan klub mint a Real Madrid, a Santiago Bernabéuban játszhatunk, ahol a sportág legnagyobbjai játszottak. Mindig ez volt az álmom, mivel ez a történelem legjobb klubja.”

Mielőtt átvette a díjat, Karimnak lehetősége volt megtekinteni egy összeállítást azokról a legendákról, akik előtte már megkapták ezt az elismerést: „Ők a legjobbak, legendák. Nagyon élveztem, hogy megcsodálhattam ezeket a sportoló férfiakat és nőket, akik korábban már megnyerték ezt a díjat, nagyon büszke vagyok arra, hogy itt lehetek.”

Florentino Pérezről is volt néhány kedves szava: „Ő az az ember, aki lehetővé tette, hogy ma itt legyek. Az ember, aki leigazolta Zinédine Zidane-t, az ember, aki a Real Madridhoz hozott engem.”

Trófeás vitrinje igazi legendához méltó, hiszen 25 címet nyert a Real Madrid színeiben, amivel a klub történetének legtöbb címmel rendelkező játékosa lett, Marcelóval karöltve: 5 BL-trófea, 5 klubvilágbajnoki cím, 4 UEFA-szuperkupa, 4 Spanyol Szuperkupa, 4 LaLiga, 3 Király-kupa, emellett egy Aranylabda, 456 gól, amellyel a második a klub örökranglistáján Cristiano Ronaldo mögött, 647 mérkőzés, amely külföldiként a legtöbb meccs a klub történetében, összességében pedig az ötödik helyet jelenti, továbbá 212 gólpassz.

play-rounded-fill

„Az előző idény BL-menetelése különleges volt. Nem tudom, hogy valaha megtörténik-e ilyen újra, de ez volt a legjobb utazás, amelyben részem volt. Amikor a pályán vagyok, érzem, hogy szeretnek, ami még több önbizalmat ad, és mindent beleadok értük. 11-en voltunk a pályán, plusz a szurkolók a Bernabéuban.”

„Nem vagyok 9-es, 10-es, 9,5-es… Tudom, hogy hogyan szerezzek gólokat, de imádom a futballt, szeretek mozgásban lenni, gólpasszokat adni, teszek olyan dolgokat, amelyeket más csatároknál nem látsz, én pedig mindig szerettem. Ronaldo nem olyan mint Santillana, én pedig nem vagyok olyan mint Ronaldo. De próbálok olyan lenni. Mindig szükségem volt a csapattársaimra. Lehet, hogy én nyertem a díjat, de ez és a többi elismerés is mindenkié.”

Emellett Karim nem habozott megmagyarázni valamit, ami mindenki számára nehezen megérthető, de ami jól összefoglalja az érzéseit. Négy éven át, amikor Cristiano Ronaldóval és Gareth Bale-lel alkották a csapat támadósorát, egy teljesen más kilencesként működött, egy olyan kilencesként, aki képes volt a háttérbe húzódni annak érdekében, hogy a világ legjobb csapattársa legyen.

„Amikor azt mondom, hogy emberek, akik értenek a futballhoz, akkor profi futballistákra gondolok, ezt mondom apámnak is… Mindenki tud játszani, de mi profi szinten műveljük ezt.”

A jövőjével kapcsolatban is tiszta vizet öntött a pohárba, és üzent a Madrid szurkolóinak.

„Miért kellene a jövőmről beszélnem? A Real Madridban vagyok. A valóság nem az, amit az interneten írnak” – mondta Karim, miután Miguel Quintana rákérdezett a vele kapcsolatos pletykák valóságtartalmára. „Büszke vagyok a munkámra, minden pillanatot élvezek a Madridban. Az, hogy a Valdebebasba megyek edzésre, számomra nem munka. Nagyon szeretek Madridban lenni. A tegnapi, a mai és a holnapi edzésen is.”

„Üzenet a Madrid szurkolóinak? Egy, kettő, három… Hala Madrid!” – zárta az újságírói kérdéseket Karim.

A gyerekek kérdései

Milyen tanácsot adnál nekem?

„Élvezned kell a futballt. Nem kell, hogy Benzema legyél, önmagad légy. Kemény munkával a csúcsra érhetsz.”

Karim Benzema
Karim Benzema (forrás: realmadrid.com)

Kedvenc gólod?

„A kedvenc góljaim az első találatom és a panenkám a Manchester City ellen. Az Etihad Stadionban akkor úgy gondoltam, hogy ’ma meg fogom csinálni’.”

A Real Madridban maradsz?

„Meccsem van vasárnap, holnap edzés, szóval jelenleg a Madridban vagyok.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…