Ancelotti: Benzema a klub legendás, felejthetetlen alakja volt

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester az Athletic Bilbao elleni bajnoki mérkőzés után is megtartotta sajtótájékoztatóját. A találkozó különlegesre sikerült, hiszen búcsúzott Karim Benzema, Marco Asensio, Eden Hazard és Mariano is. Íme a mester szavai.

Benzema

„Annak tudatában intettem búcsút Karimnak, hogy tudom, a világ egyik legjobb játékosát és egyik legjobb csatárát edzhettem. Ő egy rendkívül kedves, szerény és komoly ember. Nem lehetünk elégedettek azzal, hogy távozott, de tiszteletben kell tartanunk a döntését. Kiérdemelte a választás jogát, mi pedig mindannyian köszönettel tartozunk neki mindenért, amit ezért a klubért tett. A klub legendás, felejthetetlen alakja volt, örökké ott lesz a klub emlékeiben.”

„A távozása mindenkit meglepett, de meg kell értenünk. Utolsó pillanatos döntés volt. Tegnap teljesen normális edzésmunkát végzett, ma pedig meghozta a döntést. Elfogadtuk. Beszéltem vele ma reggel, elmondta, hogy távozik, én pedig megértettem. Ebben a négy évben nagyszerűen szerepelt velem és a klubbal. Ezért is szeretnék neki köszönetet mondani. Jól átgondolta, a döntése pedig a klub átalakulásának részévé vált, amely jelenleg is zajlik és jövőre is folytatódni fog. Van időnk arra, hogy kitaláljuk, hogyan reagáljunk. A következő idényben is versenyképes keretünk lesz.”

„A klub a következő napokban előkészít neki egy búcsúünnepséget, de figyelembe kell vennünk a személyiségét is, mivel egy félénk srácról beszélünk. A mai egy ilyen karakter reakciója volt. Nem szereti a rivaldafényt. Szeretett volna a pályán elbúcsúzni, ami egy nagyszerű játékos és egy igazi legenda búcsúja lett.”

Mi hiányzott az idényben?

„Hiányzott a versenyképesség a bajnokságban. Erősebb keretünk volt mint az előző idényben, de hiányzott az állandóság. Nagyon fárasztó idény volt a januári szuperkupával, a februári klubvilágbajnoksággal, a bajnoki küzdelemmel. Ez pontokba került a ligában. Az idény jól sikerült, meggyőződésem, hogy a következő még jobb lesz. Július 10-én még motiváltabban, lelkesebben és erősebb győzelmi vággyal térünk vissza.”

Asensio távozása

„Asensio, Nacho és Ceballos, akik szerződésük végéhez értek, tökéletesen tisztában vannak a jövő Real Madridjában betöltött szerepükkel. Nagyon egyértelműen magyaráztam el nekik, a klub pedig szerződéshosszabbítási ajánlatot tett le az asztalukra. Marco váltani szeretett volna, Nacho és Dani pedig még értékeli a helyzetet. A jelekből úgy gondolom, hogy mindketten maradni fognak.”

Hazard és Mariano

„Csak néhányat cseréltem, szerettem volna nyerni és második helyen végezni. Hazard és Mariano nem kérték, hogy beállhassanak, a végén pedig elbúcsúztattuk őket. Ez egy más típusú búcsú volt, és azt látni kell, hogy ők nem voltak annyira reflektorfényben mint a többiek, de az utolsó pillanatig komolyan és profin viselkedtek. Profi játékosként minden tiszteletet megérdemelnek, mivel az utolsó napig a legnagyobb profizmussal dolgoztak.”

Igazolások

„Úgy tűnik, hogy négy támadónk távozik Eden, Mariano, Asensio és Benzema személyében. Erre reagálnunk kell, és nyugodtan fogjuk ezt megtenni. Van időnk rá. Egy olyan csatárt keresünk, aki amellett, hogy képes gólokat szerezni, jól tud összejátszani a többiekkel. Egy olyan csatár képe lebeg előttünk, aki mellett ott lehet két fiatal, akik egyre inkább kezdenek vezető szerepet felvenni. Vini Jr. az előző idényben, Rodrygo pedig ebben fejlődött többet. Olyan csatár érkezik, aki nagyszerű futballt játszik, mint Asensio vagy Karim.”

Két támadó a keretben

„Jelenleg csak ketten vannak, de egyáltalán nem aggódom, mivel rengeteg időnk van megtalálni a megoldást. Meccseket lehet nyerni támadókkal és támadók nélkül is. Általában a támadók szerzik a gólokat, de ha egy csapat egységes, kompakt és csapatként odateszi magát, az megteremtheti a különbséget.”

Holnaptól mi jár a fejében?

„Arra fogok gondolni, hogy pihennem kell. Ez egy nagyon hosszú idény volt, mivel három naponta motiválni és felkészíteni egy csapatot nagyon nagy kihívás. Nem alszom jól meccsnapokon, hosszú volt az idény. A klub jó kezekben van, már beszéltünk arról, amit meg kell oldani.”

Bellingham

„Ez a kérdés nem maradhat el. Nem beszélek olyan játékosokról, akik nincsenek itt, de ez az utolsó sajtótájékoztató az idényben, úgyhogy szeretném megköszönni a türelmeteket. Jól éreztük magunkat, nem volt semmi probléma köztünk. Ez egy jó dolog, és végül is egymás tiszteletéről szól. Én tisztelem a munkátokat, ti pedig az enyémet. Ezt kell folytatnunk. Találkozunk a következő sajtótájékoztatón.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…