Vini Jr. lett 2022 legjobb ibero-amerikai játékosa

Vini Jr.
Vini Jr. (forrás: realmadrid.com)

Vinícius olyan elismerést kapott, amelyet korábban Ronaldo Nazário, Roberto Carlos, Ronaldinho és Casemiro is elnyert.

A Real Madrid sztárjátékosa átvehette a 33. EFE Trófeát, amellyel mindig a legjobb ibero-amerikai származású játékost jutalmazzák az aktuális idény végén. Vini azt is elárulta, hogy melyik volt a kedvenc találata a szezonban.

A játékos ezt az elismerést a Real Madridban betöltött kulcsszerepének köszönheti, hiszen góljainak és gólpasszainak száma külön-külön is elérte a kétszámjegyű értéket (20 gól, 18 gólpassz minden sorozatot figyelembe véve – A szerk. kieg.), habár az előző idényben impozánsabbak voltak a brazil mutatói.

Vinícius jutalma a madridi varázslatért

A díjat a Real Madrid edzőközpontjában, Valdebebas-ban adták át Viníciusnak. A brazil támadó azelőtt vehette át az elismerést, mielőtt csatlakozna a brazil nemzeti válogatotthoz, hogy aztán pályára léphessen két barátságos mérkőzésen, Guinea és Szenegál ellen. A Real Madrid szezonja véget ért, ez a díj pedig óriási jelentőséggel bír a fiatal labdarúgó számára.

Vinícius kifejezve háláját, így fogalmazott: „Ez a díj óriási megtiszteltetés számomra, hiszen általa olyan nagyszerű futballisták sorához csatlakozhattam, akik korábban megkapták ezt az elismerést. Az, hogy közöttük lehetek, óriási jelentőséggel bír számomra. Arra törekszem, hogy az elkövetkezendő szezonok során, és amíg a Real Madrid játékosa vagyok, továbbra is ezen a szinten teljesítsek. Mindig a legjobbamat próbálom nyújtani, az pedig, hogy ilyen figyelemreméltó játékosokkal vagyok körülvéve, kritikus jelentőséggel bír a folyamatos fejlődésem szempontjából.

Vinícius felfedi kedvenc találatát

„A Manchester City elleni, Bajnokok Ligájában szerzett gólomat mondanám, hiszen egyrészt egy elődöntőben sikerült betalálnom, másrészt rendkívüli löket volt, általában nem szerzek ilyet.”

A következő szezon tekintetében Vinícius nagyon eltökélt: „Mi igyekszünk mindig minden lehetséges trófeát bezsebelni, és továbbra is olyan magasságokba emelni a Real Madrid-ot, amelyet a klub érdemel, ami azt jelenti, hogy minden sorozatban győzedelmeskednünk kell.”

Azzal, hogy Vinícius elnyerte az EFE Trófeát a legjobb ibero-amerikai játékosként, a történelem kilencedik Real Madrid játékosa lett, aki megkapta ezt az elismerést.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK