Benzema: Szeretném, ha ez a klub még magasabbra jutna

Benzema
Benzema (forrás: youtube screenshot)

A francia játékos a mai napon első interjúját adta az Al Ittihad játékosaként, majd 60.000 szurkoló előtt bemutatták új csapatában egy hatalmas show keretében. Karim az interjúját franciául adta, azonban a bemutatásán angolul beszélt a szurkolókhoz.

„Jól érzem magam és boldog vagyok. Örülök, hogy csatlakozhatok ehhez a legendás klubhoz. Természetesen ez egy teljesen új kihívás számomra, egy új élet, alig várom, hogy elkezdjem az edzéseket.”

„Hogy miért az Al Ittihad? Mert ez Szaúd-Arábia egyik top klubja, rendkívül szenvedélyes szurkolókkal, sok megnyert trófeával.”

„Hogy miért Szaúd-Arábia? Nos, mivel muszlim vagyok, ez pedig egy muszlim ország. Én mindig szerettem volna egy muszlim országban élni.”

„A Real Madridban játszottam, sok mindent megnyertem ott, büszke vagyok arra, hogy képviselhettem a klubot és úgy fejeztem be, ahogy. Remélem, hogy az új klubomban is meg tudom mutatni a játékomat, és ami a legfontosabb, trófeákat nyerhetünk. Szeretek trófeákat nyerni.”

„Ez egy új fejezet számomra, szeretném, ha ez a klub még magasabbra jutna, mint ahol most van, bár már most is vezető pozíciót tölt be. Nagyon szeretném, ha még magasabbra emelkedne. Ez egy nagyon szenvedélyes klub, megérdemli, hogy a csúcson legyen.”

„A stadion kivételes, és amint már mondtam, rendkívül szenvedélyes. A szurkolók rendkívül fontosak, ezzel a szenvedéllyel motiválnak bennünket, játékosokat a pályán.”

Benzema
Benzema (forrás: youtube screenshot)

„Cristiano Ronaldo már itt van, jó barátom. Jó őt is Szaúd-Arábiában látni. Ez is azt mutatja, hogy Szaúd-Arábia elkezdett magasabb szintre lépni. Nemzetközi szinten ez rendkívül fontos.”

„A trófeák nagyon fontosak. Nehéz nyerni, de nem lehetetlen. Mi a legjobbunkat fogjuk nyújtani, ez biztos, én pedig nagyon szeretnék trófeát nyerni a klubnak, a szurkolóknak. És ha ez nehéz is, ambíciókkal, versenyképességgel és tehetséggel elérhetjük.”

„Én rendkívül ambiciózus vagyok, szeretnék valami nagyszerűt véghez vinni, ez fontos nekem, az országnak és a klubnak is. Szeretném, ha a szurkolók magukat látnák bennem. Szeretnék emlékezeteset alkotni, mivel imádom a futballt, szeretnék nagy dolgokat tenni a pályán. Ez egy új kihívás. Mindig megvolt bennem a versenyszellem, a határaimat feszegettem, és még annál is magasabbra törtem. Ezért is leszek tökéletesen felkészült arra, hogy megmutassam a tehetségemet.”

„Nagy nevek játszanak itt. Cristiano Ronaldo már itt van az egyik csapatban, most pedig én is itt vagyok. Fontos, hogy megmutassuk, hogy a szaúdi futballnak lehet globális befolyása. Ez nem arról szól, hogy eljöjjek ide és ne teljesítsek. Pont ellenkezőleg. Nyomnom kell, meg kell mutatnom, hogy amire képes voltam Európában, azt magammal hoztam ide. A magam részéről azért vagyok itt hogy segítsek felemelkedni az országnak és jó dolgokat vigyek véghez.”

„Persze teljesen más, mint Európában. Már voltam itt korábban, jó érzéseim vannak. Ami a legfontosabb, egy muszlim ország, amely gyönyörű. Itt vagyok, itt akarok lenni, mivel fontos számomra, hogy egy muszlim országban legyek, ahol már most érzem, hogy az emberek kedvelnek engem. Itt lehetőségem lesz arra, hogy új életem legyen, alig várom, hogy itt éljek. Szeretnék folyékonyan beszélni arab nyelven, ez fontos számomra. Itt van a közelben Mekka, ami vallásosként rendkívül fontos számomra. Itt érzem magam a legjobban, elememben vagyok.”

„Amikor beszéltem a családommal arról, hogy ide költözöm, mindannyian nagyon boldogok voltak. Ők is velem tartanak, ami nagyon fontos. Tudom, hogy itt van a helyünk.”

„A fiataloknak, akik szeretik a futballt, akik játszanak, azt üzenem, hogy küzdjenek az álmaikért, dolgozzanak keményen, és tiszteljék a játékszabályokat, ami egyben azt is jelenti, hogy tiszteljék egymást, továbbá mindig élvezettel érjenek labdához és játsszák ezt a játékot. Az álmukat pedig mindig tartsák szem előtt.”

Karim Benzema bemutatása

„A labdarúgás mindenki számára fontos. Nőknek, férfiaknak. Ez pedig jó dolog. Fontos a támogatás. Akár nőkről, akár férfiakról van szó, itt vagyunk, hogy szurkoljunk.”

„Én mindent meg fogok tenni a trófeák megnyeréséért, hogy betaláljak, hogy megmutassam a tehetségemet, hogy elégedetté tegyem a szurkolókat, a klubot, az elnököt, mindenkit. Remélem, hogy nagyszerű idényünk lesz és a klub még magasabbra érhet, oda, ahová való, a csúcsra.”

Forrás: Al Ittihad Youtube
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…