Hivatalos közlemény: Rodrygo Goes szavai

Valencia
Valencia (forrás: Valencia CF, Twitter)

A Valencia CF hivatalos közleményben reagált Rodrygo Goes legutóbbi interjújára, amelyben a brazil támadó a Vinícius-t célzó rasszista támadásokkal kapcsolatos kérdésekre is válaszolt.

A Valencia közleménye:

A Valencia CF kategorikusan visszautasítja Rodrygo Goes azon állításait, amelyek szerint az egész Mestalla részt vett a csapattársát célzó rasszista szidalmazásokban.

Az ilyen kijelentések komoly hazugságok, amelyek teljes mértékben igazságtalan módon megbélyegeznek egy példás szurkolói bázist.

Ahogy szavait a mérkőzés után korrigáló Carlo Ancelotti esetében is tettük, ezúttal Rodrygo Goest kérjük, hogy korrigálja ezt a téves kijelentést. A Valencia CF fenntartja a jogot, hogy megtegye a szükséges jogi lépéseket a klubunk és a szurkolóink becsületének védelmében.

Emellett kérjük a játékosokat, hogy legyenek körültekintőek és felelősségteljesek a nyilatkozataik során.

Ismételten szeretnénk hangsúlyozni, hogy a leghatározottabban elítéljük a rasszizmus és az erőszak minden formáját, amint azt a sajnálatos incidensben érintett három szurkoló életre szóló eltiltása is mutatja. Nem férhet kétség ahhoz, hogy klubunk elkötelezett ezen társadalmi probléma felszámolásában.

Ugyanakkor maximális tiszteletet kérünk a szurkolóink számára is, továbbá kérjük, hogy ne támadják őket téves információkkal és téves híresztelésekkel.

Együtt a rasszizmus ellen.

Tiszteletet a szurkolóinknak.

Kiegészítés:

Rodrygo egyébként a következőt mondta egy interjú során: „Sokan mondják, hogy Spanyolország rasszista. Én nem gondolom, hogy rasszista ország lenne, az egész világon jelen van a rasszizmus. Vannak rasszista emberek, de maga az ország nem rasszista. A pályán voltam, láttam, ahogy az egész stadion azt kiabálja, hogy ’majom’. Velem is megtörténik, én is fekete vagyok.”

Forrás: valenciacf.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Hivatalos közlemény: Lucas Vázquez

A klub hivatalos közleménye a spanyol játékos hosszabbítása kapcsán. A Real Madrid és Lucas Vázquez megállapodtal egymással, melynek…