Hivatalos közlemény: Courtois

Courtois
Courtois (forrás: realmadrid.com)

A belga játékos hivatalos közleményt adott ki azt követően, hogy az edzője egy privát beszélgetésük kapcsán nyilatkozott az újságíróknak.

Az edző, Domenico Tedesco mondatai:

„Mindannyian együtt úgy döntöttünk, hogy Lukaku legyen a csapatkapitány Ausztria ellen, Courtois pedig a következő meccsen. Ezt mindenki elfogadta, de sajnos az osztrákok elleni találkozó után Courtois beszélni akart velem, és elmondta, hogy hazamegy, mivel csalódott és sértettnek érzi magát. Én az első pillanattól kezdve megpróbáltam megadni neki a megérdemelt megbecsülést. A szememben ő a világ legjobb kapusa. Imádom kapusként és emberként is. Meg vagyok döbbenve.”

Courtois közleménye:

„Ma délután meglepődve hallottam az edző sajtótájékoztatóját, ahol egy, az Ausztria ellen lejátszott mérkőzésünket követő privát beszélgetésünk egy részletéről mondta el szubjektív gondolatait.”

„Szeretném tisztázni, hogy nem ez az első és nem is az utolsó alkalom, hogy egy öltözőt érintő ügyről beszélgetek egy edzővel, de ez az első eset, hogy valaki úgy dönt, hogy ezt nyilvánosságra hozza. Emiatt rendkívül csalódott vagyok, de szeretném egyértelművé tenni, hogy az edző következtetései nem fedik a valóságot.”

„A beszélgetésünk során, mely nem egyéni érdekből született, magyarázatot kértem, továbbá azt, hogy olyan, mindenki számára előnyös döntéseket hozzon, amelyekkel elkerülhető, hogy ismét olyan helyzetbe kerüljünk, amely korábban már negatívan hatott ránk. A nemzeti csapat csapatkapitányának lenni vagy nem annak lenni nem egy szeszélyes, véletlenszerű döntés eredménye, erről neki kellene eldöntenie, ez az, amiről próbáltam őt meggyőzni. Sajnos nem sikerült elérnem a célomat.”

„Hangsúlyozom, hogy nem követelőztem, és már beszéltem a csapattársammal, Romelu Lukakuval a körülmények tisztázása érdekében. Ugyanakkor azt is szeretném tisztázni, hogy egyetlen más csapattársammal sem beszéltem erről vagy hasonló témáról, mint ahogy azt állították.”

„Továbbá a tegnapi napon vizsgálatokon estem át egy, a jobb térdemmel kapcsolatos probléma miatt. A klubom és a válogatott orvosi csapatai kapcsolatban álltak egymással, megvizsgáltak minden rendelkezésre álló anyagot, majd meghozták azt a döntést, hogy hagyjam el az edzőtábort.”

Forrás: thibautcourtois.com, Mirror
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK