Joselu: A Real Madrid életem legfontosabb klubja

Joselu
Joselu (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid friss igazolása, egy újabb visszatérő, Joselu Mato a mai bemutatását követően a sajtó munkatársainak rendelkezésére állt.

Visszatérés

„A mai lehet életem egyik legboldogabb napja, ezért elnézést a feleségemtől és a gyerekeimtől. (nevet) Amikor távozol innen, mindig a visszatérésről álmodsz. Nagyon büszke vagyok arra, amit az elmúlt néhány évben elértem, ma pedig elérkezett a visszatérésem napja.”

„Szeretnék köszönetet mondani, hogy itt lehetek. Mindent bele fogok adni, ez életem legfontosabb klubja. Olyan értékeket tanítottak nekem, amelyeket soha nem felejtettem el a karrierem során. Csatárként szeretek gólokat lőni. Egész karrierem során gólokat lőttem, nem gondolom, hogy ez most másképp lenne.”

Szám

„Bármelyik mezszám hatalmas a Real Madrid első csapatában. Nagyon büszke vagyok arra, hogy bármelyiket is viselhetem. Ez teljesen másodlagos. A legfontosabb az, hogy itt vagyok, kiélvezem a pillanatot. Szerettem a Castillában a 9-est, de az, hogy lehet egy számom a világ legjobb 25 száma közül, óriási.”

Nyomás

„Nem azért vagyok itt, hogy pótoljak bárkit. Azért vagyok itt, hogy elvégezzem a magam feladatát, hogy minden tudásomat beleadjam. Szeretném jól érezni magam, azt teszem, amit az edző kér tőlem. Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy Karim mit jelentett ennek a klubnak. Ő a világ egyik legjobb csatára.”

Madridizmus

„Soha nem rejtettem véka alá a madridizmusomat, mindig madridista voltam, az embernek pedig olyan természetesen kell élnie az életét, ahogy csak tudja. Az, hogy viselhetem a világ legjobb klubjának bármilyen számú mezét, nagyon büszkévé tesz.”

Játékstílus

„Fizikálisabb játékos vagyok. Szeretek a tizenhatoson belülre törni. Szeretek gólokat szerezni, ahogy minden csatár. Az, hogy a világ legjobb ligái közül kettőben is megfordultam, segített a fejlődésemben. A legutóbbi idényeimben a számok alapján a legjobbak között voltam a ligában, szeretném ezt itt is megmutatni.”

Castilla

„Minden sokat változott. Madridista voltam már gyerekként is, amikor pedig megkaptam a lehetőséget, hogy a Castillába jöjjek, az nagy pillanat volt. Életem egyik legszebb napjaként emlékszem rá. 18 vagy 19 évesen nem ugyanúgy fogadod ezeket a dolgokat, ahogy most, de idejössz és mindent magadba szívsz, amit ez a klub közvetít. Olyan értékeket tanultam, amelyek csak a Real Madridot jellemzik, ez pedig segített abban, hogy nagy célokat érjek el a karrieremben, és mindenekelőtt a magánéletben.”

Első reakció a klub hívására

„Néhány nappal ezelőtt dőlt el minden. Nem mondtam semmit a gyerekeimnek az utolsó pillanatig, mivel egy tárgyalás során nem tudhatod, hogy milyen irányt vesznek a dolgok. De amikor az érdeklődés megjelenik, az minden játékos álma. Nem gondolom, hogy a gyerekeim, a feleségem már elhiszik, hogy ez megtörténik. Ki szeretnénk élvezni a pillanatot.”

„Az első kapcsolatfelvételkor soha nem beszélnek más játékosról. A Madridnak megvannak a maga értékei, mindig tiszteletben tartják a kapcsolatot a játékosokkal. Ebben az értelemben nagyszerűek voltak. Mindannyian megtettük a magunkét, hogy ez megtörténhessen. A klub tiszteletben tartotta azt is, hogy mi történik a korábbi csapatomnál, és amíg nem tudták biztosan, hogy mi történik, én nem tudtam semmit az egészről.”

Példaképek

„Csatárként mindig a legjobbakra nézel fel, itt pedig a világ legjobbjai közül jó néhányan voltak. Szerencsés voltam, hogy dolgozhattam velük, kiélvezhettem ezt az élményt. Nem tudok egy konkrét személyt mondani, de mindenhol, ahol voltam, próbáltam tanulni valamit mindegyiküktől.”

A szurkolók támogatása

„Nagyon hálás vagyok nekik. A Madrid szurkolói a legjobbat érdemlik. Mindig tisztelettel bántak velem. Játszottam itt vendégként, mindig nagyon kedvesek voltak velem az utcán. Csak köszönettel tartozom, hiszen a világ legjobb csapatában vagyok, az emberek támogatnak, hisznek bennem.”

A karrierjének kulcspillanata

„Egy madridi visszatérés mindig jó, bármikor, de nincs jobb időzítés, mint ez. A karrierem jó pillanatában vagyok, de nem ez a fontos. Az, hogy itt lehetek ma, hogy kiélvezhetem ezeket a pillanatokat, a világ bármely játékosának különleges érzés lenne.”

Vezető szerep

„Segíteni jöttem, hogy hozzátegyek mindent, amit tanultam. Nem én vagyok az, aki meg tudja mondani, hogy jönnek-e még játékosok vagy nem. Amikor elkezdek majd a csapattársaimmal dolgozni, biztosan nagyon izgulni fogok. Alig várom, hogy elkezdjük a munkát. Segíteni jöttem, mindent meg fogok tenni, amit az edző kér tőlem.”

Beszéltél Ancelottival?

„Nem volt lehetőségem beszélni vele mostanáig. Tudom, hogy milyen típusú játékos vagyok, tudom, hogy mit adhatok hozzá a csapat játékához. Beszélni fogok az edzővel, alkalmazkodom ahhoz, amit kér tőlem. Mindenben a rendelkezésére fogok állni.”

Forma

„Szerintem kell néhány nap pihenés, hogy felfogjam ezt az egészet. Szeretném kiélvezni a pillanatot. Az idény nem úgy ért véget, ahogy szerettük volna, de minden okkal történik a futballban. Büszke vagyok arra, amit a nemzeti csapattal elértünk, és hogy itt lehetek ma. Ez az, amire emlékezni fogok.”

Változott valami a távozása óta?

„Sokkal több a pálya, az épület. Nem olyan, mint 12 évvel ezelőtt volt. Minden fejlődik. Ez a klub mindig fejleszt valamit, mindenből a legjobb van itt. Most mindent meg fognak mutatni nekem, remélhetőleg hamarosan ki is élvezhetek mindent.”

Kapcsolat Carvajallal

„Egy öltözőben voltunk tizenegy évvel ezelőtt, különleges kapcsolatunk van azóta is, de már sokkal közelebb állunk egymáshoz. Nagyon örül, hogy megkaptam ezt a lehetőséget, remélem, hogy sok mindent ünnepelhetünk majd együtt.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK