Viniről pályát neveztek el egykori iskolájában

Vini Jr.
Vini Jr. (forrás: youtube screenshot, canal rafatec)

A brazil játékos személyesen is részt vett a komplexum megnyitóján.

A Real Madrid sztárja, Vinícius Júnior visszatért szülővárosába, a brazíliai São Gonçalóba, hogy egykori iskolájában felavathassa a saját nevét viselő edzőkomplexumot. A 22 éves szélsőt, aki a világ egyik legjobb játékosa, több száz szurkoló és diák fogadta, akik látni szerették volna példaképüket, és meg szerették volna köszönni neki a nagylelkűségét.

Vinícius Jr. 500.000 reált (Brazília pénzneme, az összeg pedig körülbelül 100.000 amerikai dollárnak felel meg – A szerk. kieg.) adományozott az iskolának a sportlétesítmény megépítésére, amelyet majd sporteseményekre és testnevelés órákra fognak használni. A pálya a “Pista Vinícius Jr.” nevet viseli, a színvilágában pedig a Flamengo csapatát idézi, amely a játékos első profi klubja volt karrierje kezdetén, 16 esztendős korában.

A brazil így fogalmazott: „Nagyon boldog vagyok, és megtisztelő, hogy ma itt lehetek, ahogy láthatom ezt a gyönyörű pályát, amely remélem, hogy sok gyereket fog inspirálni a sportolásra és az álmaik megvalósítására. Ez az iskola nagyon fontos volt a számomra, nemcsak játékosként, de emberként is segített fejlődni. Hálás vagyok mindenért, amit értem tettek, és szerettem volna ezt valahogy viszonozni.”

Vini régi osztálytermeit is meglátogatta, ahol találkozott egykori tanáraival és osztálytársaival, majd focizott a jelenlegi diákokkal. Aláírásokat adott, szelfiket készített, Real Madrid mezeket és labdákat osztott szét.

Az iskola igazgatója megköszönte Vinícius Júnior nagylelkű gesztusát, és a közösség példaképének nevezte őt. Az iskola a közösségi médián keresztül, egy bejegyzésben fejezte ki az elismerését: „Vinícius Júnior gyermekkorában és kamaszkorában egyaránt nálunk tanult. Mindig példamutató tanuló volt, mind az osztályteremben, mind a pályán bizonyította az elkötelezettségét. Nagyon hamar kimutatta a futball iránti szeretetét, és sok erőfeszítéssel, elszántsággal és családjának támogatásával a nemzetközi labdarúgás csúcsára jutott. Vinícius látogatása szolgáljon inspirációként minden diákunk számára, hogy továbbra is ösztönözni tudjuk a tehetségek kibontakozását az iskolánkban, legyen szó sportról, művészetről vagy bármely más területről.”

Forrás: Managing Madrid
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK