Kroos: Fel kell vennünk a ritmust

Kroos
Kroos (forrás: realmadrid.com)

A német középpályás a Realmadrid TV munkatársával beszélgetett az amerikai túra előtt.

„Különleges dolog, hogy az Egyesült Államokba mehetünk, ráadásul ez az egyetlen alkalom az évben, hogy ott játszhatunk, figyelembe véve, hogy az idény közben Spanyolországban és néhány környékbeli országban futballozunk. Mindig szívesen megyünk oda nyaranta, hogy találkozzunk a rengeteg ottani szurkolónkkal. Mindig meleg fogadtatásban részesítenek minket, az pedig nagyszerű, hogy a négy meccset négy különböző városban fogjuk lejátszani.”

„Az előszezon mindig a kemény munkáról szól, ilyenkor próbáljuk az alapokat lefektetni, amelyek átsegítenek minket az idény nehézségein. Ezért csináljuk ezt. Továbbra is végezzük a labdás és labda nélküli gyakorlatokat, ahogy minden évben tesszük ezt. Nincs túl sok időnk, mivel kilenc nap áll rendelkezésünkre a felkészülési meccsek előtt.”

„Négy meccs vár ránk, ami azt jelenti, hogy nem sok időnk van a kemény edzésekre. A meccsek fontosak abból a szempontból, hogy felvegyük a ritmust, szóval rendkívül fontos napok elé nézünk, amelyek az idény megalapozását szolgálják.”

„A legfontosabb az, hogy felvegyük a ritmust, különösen az első meccsen, és újra érezzük, hogy milyen a pályán lenni.”

„Mindig nagyszerű a hangulat az Egyesült Államokban. Talán a Real Madrid és a Manchester United rendelkezik itt a legtöbb szurkolóval. Szóval nagyszerű hangulatra számítok, de a szurkolóknak is remek lehetőség ez, hiszen láthatnak minket játszani élőben, ami idény közben az európai meccsek miatt nem könnyű. Az amerikai meccseink mindig nagyszerű események.”

„Az El Clásico különleges mérkőzés, amelyet egy olyan különleges stadionban fogunk lejátszani, amilyet ez a meccs megérdemel. Ez vélhetően nem csak egy barátságos meccs lesz. Szerintem egy Barcelona elleni klasszikus soha nem lehet barátságos. Ez olyan meccs lesz, amely segít majd felvenni a ritmust, ez lesz a harmadik meccsünk. Szerintem minden meccsen egyre jobbak leszünk. Javul az erőnlétünk.”

„A csapat már lejátszik két meccset előtte, miután összejövünk a nyári szünet után, és mindig fontos, hogy ismét érezzük, hogy milyen együtt játszani. Remélhetőleg a Barcelona ellen már ez meglesz. Reméljük, hogy jó teljesítményt nyújtunk majd, a szurkolóink jó meccset láthatnak, és meg is nyerjük a meccset, hiszen a Barcelona ellen nincs barátságos találkozó.”

„Mondhatjuk, hogy az Egyesült Államokban egyre jobb a futball, fejlődik. Itt rendezik a 2026-os világbajnokságot, szóval szeretnének fejlődni, ez pedig látszik is. Sok játékos igazol ide mostanában. A bajnokságuk javulni fog, egyre nagyobb lesz. Ezt szeretnék elérni. Lényegében a világbajnokság lebeg a szemük előtt. Mindig jó, ha csapatok fejlődnek. Szerintem az Egyesült Államokban komoly lehetőségek rejlenek, ha futballról van szó. Sok olyan nagy város van, mint például Orlando, ahol nagyszerű csapatokat lehet építeni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK