Ancelotti: Ez a keret jobb, mint a tavalyi

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti Los Angelesben ad interjút a csapat első edzése előtt.

Carlo Ancelotti az amerikai túra első edzését megelőzően tartott sajtótájékoztatót a Los Angeles-i UCLA edzőközpontjában.

Mi a különleges a Real Madrid számára egy ilyen túrában?

Mindig is jól éreztük itt magunkat. Meseszép hely, jókat tudunk edzeni, minden adott a felkészüléshez. Versenyképes csapatok ellen tudunk pályára lépni, ahol láthatjuk, hogy hol tart a csapat, és hogyan teljesítünk. Ki kell próbálnunk majd új dolgokat a következő napokban. Mindenki jó formában tért vissza. Magabiztosak vagyunk és izgalommal telve várjuk, hogy jól kezdjük a szezont.

Elégedett a kerettel, vagy vár még érkezőket?

Nagyon örülök az újonnan érkezett játékosoknak, segíteni fognak nekünk és minőséget hoznak a csapatba. Fran García bejátssza majd a pálya bal oldalát, ahol ez előző szezonban gondjaink akadtak. Joselu fejjátéka szintén pluszt adhat nekünk, Güler rendkívül tehetséges, és szemtelenül fiatal, szerintem a szurkolók élvezni fogják, ahogy játszik.

Bellingham egy nagyszerű belső középpályás, olyan kvalitásokkal, amelyekkel a csapat eddig nem rendelkezett. A labda nélkül is képes box-to-box középpályásként funkcionálni.

“Szeretnék valami újat kipróbálni a túra elején, meglátjuk, hogy működik-e, de ha nem, akkor mindig ott van a régi rendszer, ami a múltban oly sokat adott nekünk.”

Mi a helyzet Brazíliával?

Essünk túl ezen az első napon: Soha nem fogok Brazíliáról beszélni. Nem fogok erről többet beszélni.

Ennyi volt, nem fogja irányítani a brazil válogatottat?

Tartom magam a szerződésemhez, amely 2024. június 30-ig szól.

Ha a Madrid felajánlja, meg fogja újítani?

Nem sietek megújítani, mert szerződés köt ide. Teljes a bizalom a klub és közöttem, meglátjuk majd mi történik a szezonban. Úgy gondolom, hogy remek szezon lesz. Nagy az önbizalom, mivel jobb csapat lettünk, bár Karim személyében elvesztettünk egy kulcsjátékost, egy klublegendát. Nagyon fiatal keretünk van, és meggyőződésünk, hogy mindannyiunkat boldoggá fognak tenni a srácok.

Mennyire lenne különleges Kylian Mbappé szerződtetése?

Soha nem beszéltem olyan játékosokról, akik nem a Madridban szerepelnek. Szót ejthetek rengeteg új játékosunkról: Bellingham, Fran García, Arda Güler. Itt van Brahim is, aki remek tapasztalatokkal tért hozzánk vissza a Milan együttesétől. Arról is tudok beszélni, hogy Modrić, Vinícius vagy Rodrygo milyen jó állapotban érkeztek vissza. Nem tartom helyesnek, hogy olyan játékosokról beszéljünk, akik nincsenek is itt.

Mik a szezonra vonatkozó célkitűzések?

Bajnokok Ligája, LaLiga, Copa del Rey, Spanyol Szuperkupa, mint mindig… semmi sem változott (nevet).

Vajon mindezekért a célokért versenyben tud maradni a Madrid egyetlen csatárral?

Igen, igen. Persze jogos, hogy Karim mindig itt volt számunkra, bár ő nem volt csak „pusztán 9-es”, de tudunk alkalmazkodni a játékosaink tulajdonságaihoz. Bellingham például sokat fog tudni hozzáadni a játékhoz.

Állítólag Mbappé érkezhet még a csapathoz, ki a természetes helyettese Benzemának?

Már megvan nekünk.

Joselu?

Lehet Joselu, vagy játszhatunk más rendszerben is.

Szó esett új rendszerről, lesz újra „10-es” számú szerep a csapatban? Bellingham fogja ezt a feladatot ellátni?

Lehet Bellingham, lehet Güler, lehet Luka vagy Rodrygo. Ez nem azt jelenti, hogy középpályásnak, vagy szélsőnek kell lennie, ahogyan Rodrygo tette tavaly.

Forrás: realmadrid.com, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK