Kiszivárgott a PSG Mbappénak küldött levele

Kylian Mbappé
Kylian Mbappé (forrás: PSG, Youtube screenshot)

Egy francia lap hozta nyilvánosságra azt a levelet, amelyet a PSG Kylian Mbappé számára juttatott el annak érdekében, hogy megoldást találjanak a kialakult helyzetre.

„Először is fontos emlékeztetnünk arra, hogy a 2022 tavaszán folytatott beszélgetéseink alapvető megközelítése az volt, hogy a Paris Saint-Germain játékosa maradsz. Egy olyan család része, amely annyi éven át a lehetetlent is megtette a karriered érdekében. Ezek a beszélgetések lehetővé tették számunkra, hogy miután megegyeztünk veled, pozitívan reagáljunk egy átigazolási kérelemre.”

„Ez a szellemiség jelen volt minden beszélgetésünkben, amelyek a klubunkban folyamatosan tapasztalható jóindulatot is magukban hordozták. 2022. május 21-én ebben a szellemben jelentél meg egy „2025” feliratú mezzel a Parc des Princes-ben, amivel világossá tetted a szurkolóink és a futballvilág számára a szándékaidat.”

„Ezért biztosan megérted, hogy a leveled, amelyet látszólag a szerződéshosszabbításod bejelentése után néhány héttel (és jóval a 2022-es átigazolási időszak vége előtt) írtál alá, annak globális hatása és egy évvel későbbi kiszivárgása hatalmas kárt okozott nekünk, ellentmondva beszélgetéseink szellemiségének, és bejelentve a piac számára, hogy 2024. június 30-án szabadon igazolhatóvá válsz, még tovább súlyosbítva a károkat.”

„A PSG szeretne emlékeztetni arra, figyelembe véve a futball világába történő befektetéseit, Mbappé jövője két irányt vehet. Vagy ezen a nyáron eligazol, vagy meghosszabbítja a 2024. június 30-án lejáró szerződését, ahogy ezt magunk között egyeztettük is. Minden hozzád hasonlóan nagyszerű játékos ennek megfelelően hagyta el a klubját, maradandó örökséget hagyva maga után és egyben segítve a klubját, amely segített neked és amely támogatta a családodat tinédzser korod óta.”

„A klub a tavaly nyári, elhíresült átigazolási időszak kapcsán is szeretné tisztázni magát, rámutatva a francia és európai szabályozásokra, és elismerve, hogy az előirányzott rendkívül ambiciózus elképzeléseket csak részben lehetett volna megvalósítani. Olyan feltételeket kellett teljesítenünk, amelyek teljesen az irányításunkon felül állnak, de így is megpróbáltunk megfelelni a követeléseidnek (amit egyetlen más játékos kedvéért sem tettünk volna meg), anélkül, hogy a klubra nézve ez végzetes lett volna.”

„Az, hogy leveledet, amelyben jelezted, hogy nem kívánsz hosszabbítani, néhány héttel az átigazolási időszak kezdete után írtad alá, őszintétlenségre utal.”

„Nagyon fontos, hogy sürgősen tudjunk találkozni annak érdekében, hogy megtaláljuk a minden fél számára legjobb megoldást, vagyis vagy egy szerződéshosszabbítást a 2024/2025-ös idényre, vagy egy átigazolást ebben az átigazolási szezonban. Kizárólag ez a két irány nyújthat megoldást arra, hogy elkerüljük a klub teljes megbénítását, amelyhez a te korábbi lépéseid vezetnének.”

„A vezetőségünk felveszi a kapcsolatot a tanácsadóiddal annak érdekében, hogy gyors megoldás szülessen. Reméljük, hogy az elmúlt évek elkötelezettsége, jószándékúsága, a példátlan befektetések a jövődbe elgondolkodtatnak a jövőddel és azokkal a szurkolókkal kapcsolatban, akik végig melletted álltak.”

Forrás: RMC Sport
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK