A Mbappé-saga: Mennyi az alja, Nass’?

Mbappé
Mbappé (forrás: Youtube Screenshot, Sky Sports News)

A spanyolok szerint már csak az a kérdés a francia játékos Madridba igazolásával kapcsolatban, hogy mi az az ár, ami mindkét fél, a PSG és a Real Madrid számára is elfogadható lesz. A 250 millió euró, amelyet a PSG meghatározott, biztosan nem ez.

A Kylian Mbappé és a Real Madrid főszereplésével forgatott átigazolási szappanopera epizódjait évek óta nyomon követhetjük, azonban spanyol hírek szerint (már nem először) úgy tűnik, hogy hamarosan véget érhet a sorozat. Ha minden jól megy, ezúttal nem egy cliffhangerrel ér véget a nyár, és az előzménysorozat után megismerhetjük a várva várt szerelmi történet alakulását is.

A Real Madrid néhány napja tudomást szerzett arról, hogy a Paris Saint-Germain milyen összegű átigazolási díjra bólintana rá a játékos esetében. Ez az összeg 250 millió euró, amelyről a játékos édesanyja, Faiza Lamary tájékoztatta a blancók vezetőségét. Azonban az biztosnak mondható, hogy a Real Madrid ekkora összeget nem fizet egy olyan játékosért, akinek szerződése 1 év múlva lejár.

Olybá tűnik, hogy a megegyezés már nagyon közel van, figyelembe véve, hogy a Real Madrid akár dönthet úgy is, hogy elhalasztja a játékos leigazolását a következő idényre, ahogy eredetileg is tervezték azt májusban, mielőtt Karim Benzema úgy döntött, hogy Szaúd-Arábiába igazol. Ez egy nagy előny a spanyol együttes számára.

A párizsiak tudják, hogy ha nem engednek a követeléseikből, és nem jutnak egyességre a blancókkal, úgy Mbappé kész kitölteni jelenlegi szerződését, majd ingyen távozni a klubtól 2024. június 30-án. Így a PSG egyetlen eurót sem kap a játékosért.

Annak ellenére, hogy néhány nappal ezelőtt egy hatalmas összegű ajánlat látott napvilágot, amely az Al-Hilal együtteséhez köthető, a játékos ezt meg sem fontolta, a PSG pedig érzékelte, hogy nincs túl sok választása, miután kihagyta a játékost a japán túrára utazó keretből, aminek semmilyen hatása nem volt Mbappéra. A klubnál senki nem szeretné nyilvánosan bevallani, de egyértelműnek tűnik, hogy mindkét fél számára az átigazolás lenne a legjobb döntés, hiszen két lehetséges kimenetel létezik: Mbappé marad még egy évet Párizsban, vagy a Real Madridba igazol.

Madridstore
Madridstore ingyen szállítási akció!https://bit.ly/3eADAFY

Pontosan ezért próbál Nasser Al-Khelaifi egy olyan összeget kisajtolni a kérőktől, amely lehetővé teszi számára, hogy elmondhassa, világrekord összegért távozott a játékos, így a Neymarért fizetett 222 millió eurót is meg kell haladnia az árnak. Ha ezt megkapják, azt is elmondják majd, hogy egy olyan játékosért kaptak ilyen csillagászati összeget, akinek csupán egy év volt hátra a szerződéséből. Persze ez is csak féligazság lenne, hiszen az átigazolási összeg megoszlana a klub és a játékos között, mivel a francia együttesnek kompenzálnia kellene a játékost, aki lemondana egy következő idényre előirányzott 192 millió eurós összegről.

Az ezzel kapcsolatos megegyezés a játékos édesanyja, Faiza Lamary és Kia Joorabchian, az iráni ügynök, akit a PSG megbízott a tárgyalással, továbbá Delphine Verheyden, Mbappé ügyvédje között már megszületett.

A tárgyalások jelenleg közvetítőkön keresztül zajlanak, mivel a Real Madrid nincs közvetlen kapcsolatban a PSG-vel, ami bármelyik pillanatban megváltozhat.

Senki nem szeretne engedni, de az előny annál a klubnál van, amely várja az ügyvéd vagy az édesanya hívását azzal az összeggel, amelyet a játékosért fizetni kellene.

Ha az összeg nem felel meg számukra, akkor tudják, hogy Mbappé még egy évet Párizsban tölt, és bár ez kényelmetlen helyzetet teremtene mind a játékos, mind a PSG számára, anyagilag kifejezetten előnyös lenne a világbajnok támadónak. Persze Kylian tökéletesen tisztában van azzal, hogy az előző átigazolási idényben elárulta a Real Madridot, érzi, hogy cserben hagyta őket. Mindenesetre hat héttel a szerződéshosszabbítása után már arról szóltak a hírek, hogy Mbappé megbánta, amit tett.

A Real Madrid nem szeretne közvetlenül Al-Khelaifivel tárgyalni, tekintettel arra, hogy 2021 augusztusában a klubelnök még csak nem is reagált a három formális ajánlatra, amelyet akkor a játékosért tettek úgy, hogy annak akkori szerződéséből szintén egy év volt hátra.

A PSG azt gyanítja, hogy a Real Madrid már 2024 vonatkozásában megegyezett a játékossal, a logika pedig azt diktálja, hogy ez a megegyezés pontosan ugyanazt tartalmazza, mint amit már tavaly májusban lefektettek a felek, és amelyről akkor már csak Mbappé aláírása hiányzott.

Az egyetlen különbség az, hogy ha megtörténik a szerződés aláírása az elkövetkezendő napokban, akkor a francia nem kapja meg azt a 130 millió eurós aláírási bónuszt, amelyet ingyenes érkezése esetén tehetett volna zsebre.

Tény, hogy mindkét félnek engednie kellett anyagi követeléseiből ahhoz, hogy a világ legjobb játékosa a világ legsikeresebb klubjához igazolhasson, ám a transzfer létrejötte most minden eddiginél valószínűbbnek tűnik.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK