Ancelotti: A lehető legjobban szeretnénk zárni ezt a túrát

Ancelotti
Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz vezetőedző az orlandói Camping World Stadion sajtótermében állt a média rendelkezésére, a Juventus elleni felkészülési mérkőzés előtt.

Az eddigi tapasztalatokról

“Ha értékelnem kellene az eddig látottakat, azt mondanám, jó munkát végeztünk. Kipróbáltunk néhány új dolgot, amelyek eddig remekül működtek. Holnap véget ér ez a túra, szeretnénk a lehető legjobban zárni. Ezen az úton kell tovább haladnunk, később pedig kiértékelnünk a tapasztaltakat, majd eldöntenünk, hogy változtatunk-e a rendszeren. Személy szerint elégedett vagyok. Van még min finomítani, de a játékosok jól érzik magukat. Holnap egy fontos próbatétel vár ránk, egy erős és tapasztalt ellenfél ellen kell pályára lépnünk. Jó mérkőzés lesz.”

Madridisták az Egyesült Államokban

“Jó érzésekkel tölt el az ittlét. Komoly meccseket játszunk felkészült riválisok ellen. Nem mellesleg lehetőségünk adódik találkozni a klub amerikai szurkolóival is. Az Egyesült Államokban rengeteg a madridista, akik szenvedélyesen rajonganak a Real Madridért.”

Kroos és Modrić

“A jelenlegi mérkőzések nem változtatnak semmin, továbbra is ők a legtapasztaltabb játékosok. Olyan tudással rendelkeznek, amellyel senki más a csapatban. Ők ketten példaként járnak a többiek előtt. Sokat adtak ennek a klubnak, és ez az előttünk álló szezonban is így lesz. Ha az a kérdés, hogy hány percet töltenek majd a pályán, azt nem tudom megjósolni előre. Figyelemmel a tapasztalatukra, a korábbi években betöltött szerepükre, továbbra is övék lesz a főszerep. A fiatalok fejlődése jó ütemben halad, s ez azért lehet így, mert Kroos és Modrić mellett készülhetnek.”

Vinícius szerepköre

“Mindkettőnknek értékelnünk kell a helyzetet. Ő jobban szeret befelé játszani, a szélen képes megteremteni a különbséget, ugyanakkor középen bizonyul eredményesebbnek. Az eddigi mérkőzéseken, a Manchester és a Milan ellen kiválóan teljesített. Igaz, a Barcelona elleni mérkőzésen eredményesebb is lehetett volna, de kétségtelen, hogy sok lehetősége volt. Fogalmam sincs, a szélen játszva volt-e ennyi helyzete, de az elvitathatatlan, hogy még mindig ott a legjobb. Ez az előszezon, ha most nem próbálkozunk, később már nem lesz lehetőségünk.”

Játékrendszer

“A jelenlegi rendszer lehetővé teszi számunkra, hogy újabb felállással bővüljön a repertoár. Véleményem szerint jó az, ha nem csak egy rendszerben játszunk. Egyéni szinten megismerhettük Bellingham képességeit is, látszólag inkább támadó, mintsem középső középpályás. Nagyobb hatással tud lenni a játékra. Mindezeket figyelembe vesszük majd a szezon során. Nem nagyon akadt olyan eleme a játékunknak, ami ne tetszett volna, támadásban kifejezetten jók voltunk. Jól reagáltunk a labdavesztések után és jól teljesítettünk, amikor magasan védekeztünk. Egyensúlyra és tudatosságra van szükségünk, hiszen ez egy olyan rendszer, amelyben a szélekre is komoly feladat hárul támadásvezetéskor. Ezen a területen kell egyensúlyra törekednünk, és ennek meg is fogjuk találni a módját. Persze, ha a játékosok kényelmetlenül érzik magukat, akkor változtatnunk kell. Ellenkező esetben azonban ebben a szellemiségben kell folytatnunk a munkát.”

Az akadémia játékosai

“Jómagam az első csapat játékosaiként tekintek rájuk. Nico Paz és a két kapusunk kiválóan teljesítenek. Igaz a hálóőröknek kevesebb esélyük van megmutatni, mire képesek. Nico kivételes tehetség és még nagyon fiatal, egy érett, kész játékos benyomását kelti. Nem akarunk komolyabb nyomást helyezni rá, mert még fejlődnie kell, de rendelkezik azzal a minőséggel, aminek köszönhetően a jövőben a Real Madrid első csapatában játszhat.”

Az USA labdarúgásának fejlődése

“Az olyan játékosok jelenléte, mint Messi, Busquets vagy Alba, komoly hozzáadott értéket képvisel. Nagyszerű labdarúgókról van szó, akik még mindig komoly minőséget képviselnek, s akik sokat adhatnak a jelenlegi klubjuknak. A futballszurkolóknak joguk van látni azokat a játékosokat, akik letették névjegyüket az európai klubfutballban. A sportágnak az Egyesült Államokban komoly konkurenciája van, nem egyszerű a lapok címoldalára kerülni. Itt az amerikai futballnak, a kosárlabdának és a baseballnak komoly múltja van.”

Generációváltás

“Intelligens játékosokra van szükség. A tapasztaltabbaknak számolniuk kell azzal, hogy a fiatalabbak nyomás alá helyezik őket. A fiataloknak pedig türelmesnek kell lenniük, tudomásul kell venniük, mit jelent az idősebb, tapasztaltabb játékosok jelenléte. Ez a kombináció kifizetődő volt abban a szezonban, amikor a BL-t és a bajnokságot is megnyertük. Lesz folytatás, mert kiváló idős és türelmes fiatal labdarúgóink vannak.”

Orlando

“Fogalmam sem volt, hogy a helyi csapat Messi klubja ellen lép pályára. Módosítanunk kellett a menetrenden, mert két nagyon szórakoztató mérkőzésről beszélünk. Orlandóról egyértelműen Kaká jut az eszembe, hiszen ő is itt játszott. Holnap rajtunk lesz a sor és jól fogunk szórakozni. A szurkolóknak meg kell adni a lehetőséget, hogy mindkét párharcot megnézhessék, látványosak lesznek.”

Átigazolási piac

“Valami megváltozott, a játékosoknak sokkal nagyobb hatalma van, mint korábban. A sportra ez persze nem volt hatással. Egyeseknek nagyobb az egója, inkább az egyéni elismerésekre hajtanak, míg mások a tehetségüket a csapat szolgálatába állítják. Ez a különbség egy klasszis játékos és egy bajnok között.”

PSG

“Semmin nem lepődök meg, de a konkrét ügyről sem tudok részleteket. Ez inkább politika, amibe nem kívánok belemenni. Engem kizárólag a taktika és az erőnlét érdekel.”

Linda Caicedo

“Remekül teljesít. Közelebb vagyunk a női futballhoz, nyomon követjük a történéseket. A világbajnokság is szórakoztató volt. Spanyolország legutóbbi meccse ugyan nem alakult a legjobban, de Linda emlékezeteset alkotott a válogatottban. A Real Madrid női csapatában játszik néhány kivételes játékos, az edzővel is jó kapcsolatot ápolunk. A játék minősége fokozatosan javul, remélhetőleg, hamarosan ők is olyan trófeákat nyernek majd, mint a fiúk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Courtois
Tovább

Courtois: Álmodoztam erről a napról

A belga kapus a Cádiz elleni bajnokin tért vissza súlyos sérülése(i) után. A klub hivatalos csatornájának munkatársa ezzel…