Ancelotti: Meg akarjuk ismételni a Bilbao elleni teljesítményünket

Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid az UD Almería csapatával találkozik a spanyol bajnokság második fordulójában. A találkozó előtt Carlo Ancelotti osztotta meg gondolatait a sajtó munkatársaival.

A mérkőzésről

„Láttuk a Rayo Vallecano elleni meccsüket, ahol egy jól szervezett csapat benyomását keltették. Két büntetővel ugyan kikaptak, de nem érdemeltek vereséget. Úgy gondolom, hogy egy szórakoztató mérkőzésre számíthatunk, alapvetően nem egy védekező típusú csapatról van szó. Szeretnek játszani, ehhez pedig kiváló játékosokkal rendelkeznek. A magunk részéről szeretnénk megismételni a Bilbao elleni teljesítményünket.”

„Ami a hőséget illeti, ahhoz már hozzászoktunk. Persze, játszhatnánk később is, de a játékosoknak nem jelent problémát az időjárás, ebben segít a hidratációs szünet. Emiatt én nem fogok panaszkodni.”

Kepa érkezése

„Remekül alkalmazkodott az új csapattársakhoz és bizonyította, amit már az érkezése előtt is tudtunk róla: kiváló minőséget képvisel, határozott személyiség. Figyelemmel a beilleszkedés folyamatára és Lunin Bilbao elleni kifogástalan teljesítményére, holnap Lunin lesz a kezdőcsapat tagja. A további mérkőzések sorsa még nem dőlt el.”

„Kepa magas színvonalat képvisel, s habár még mindig nagyon fiatal, rengeteg nemzetközi tapasztalattal rendelkezik. E tekintetben Lunin mindenképp hátrányban van, de ez a korára figyelemmel teljesen természetes. Kapusposzton nem tervezünk rotálni. Két kiváló hálóőrünk van, ugyanakkor egyikük több játékpercet kap majd.”

Védelem

„Ezekben a pozíciókban nagy tapasztalattal bíró játékosokkal rendelkezünk. A héten Marvel edzett az első csapattal, de akadnak mások is, akik jól teljesítenek. Militão visszatéréséig az akadémia játékosai közül számítunk valakire.”

Guardiola nyilatkozata

„Nincs semmi, amivel ne értenék egyet. Teljesen igaza van. Plusz percekkel és még több mérkőzéssel próbálják javítani a labdarúgás népszerűségét, azonban a minőségi előrelépéshez inkább a játékosok terhelését kellene csökkenteni. A probléma gyökere, hogy a játékosok és az edzők szava nem számít. Úgy tűnik, hogy a labdarúgás nem annyira szórakoztató, mint az elvárt lenne, ezért inkább még többet fektetnek bele a nagyobb profit érdekében. Ez a probléma. Mindezek elsőszámú érintettjei a játékosok, akik a sorozatos sérülésektől szenvednek, és pont a sérülések és kimerültség okán képtelenek a megfelelő szinten teljesíteni. Fogalmam sincs, hogy ezen a területen mikor tudunk változást elérni.”

Vini Jr. és az UEFA év játékosainak listája

„Jelenleg Vinícius az egyik legjobb, ha nem a legjobb labdarúgó a világon. A Real Madrid-szurkolók mind tudják ezt, és ez számára elegendő elismerés. Nincs szüksége többre, hogy motiváltabb legyen. Ennél nem lehet elkötelezettebb. A futball világában nincs semmi, ami meglepne. Mind tisztában vagyunk azzal, hogy az elmúlt három esztendőben mivel járult hozzá a Real Madrid sikereihez. Ő az a játékos, aki a leginkább befolyással van a játékra. Talán a folytonosság hiánya miatt fordulhat elő, hogy ritkán tűnik fel a neve az ilyen listákon, de azt hiszem, ez nem is olyan fontos.”

Camavinga

„A tegnapi edzésen kényelmetlenséget érzett, ma pedig nem vállaltunk kockázatot. A keret tagja lesz, de csak a holnapi napon döntünk a játékáról. Ha az izomfáradtság elmúlik, pályára fog lépni. Vele kapcsolatban igyekszünk javítani a gólra törő játékát. Komoly hiányossága, hogy nem kellően fejlett a gólérzékenysége. Mindössze egy találatnál jár, de nem is tudja magát helyzetbe hozni.”

Térdsérülések

„Nehéz megmagyarázni ezek okát. Sok mindent kell számba vennünk, s ezt meg is tesszük. Mind Militão, mind Courtois kiváló fizikai állapotban voltak. E tekintetben nem tapasztaltunk baljós előjeleket. Vannak olyan játékosok, akiknek a fizikai felkészültsége hullámzó, de az ő adataik kiértékelése után nem voltak aggályaink az állapotukat illetőlen. Azt hiszem mindketten balszerencsések voltak.”

Kroos és Modrić

„Mindketten remekül vannak. A többiekkel egyetemben kiváló munkát végeztek a héten. Készen állnak a játékra. Szerencsésnek érzem magam, hogy volt egy hetem felkészülni a szombati mérkőzésre. Szokatlan és fantasztikus érzés egyszerre.”

A La Liga új közvetítési elképzelései

„A Real Madridnak minden joga megvan, hogy fellépjen a Ligával szemben. Ezt nemrégiben egy bírósági döntés is megerősítette. Részemről az öltöző szent és sérthetetlen. Semmi nem indokolja, hogy a mérkőzések előtt kamerákkal nyüzsögjenek az öltözőkben.”

Szaúd-Arábia

„Sok pénzt fektetnek abba, hogy javítsák a bajnokságuk színvonalát, és a pénzügyi fair play keretei között ehhez minden joguk megvan. Ha megtehetik, legyen, csak a szabályok betartása mellett.”

Ansu Fati

„Ő egy tehetséges fiatalember, aki előtt nagyszerű jövő áll. Mást nem kívánok hozzá fűzni.”

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Nacho
Tovább

A 36. bajnoki cím ünneplése

A Real Madrid egy nagyszabású ünnepség keretein belül mutatta be 36. bajnoki címét a szurkolóknak. A blancók Valdebebasban…