Egytől egyig: UD Almería – Real Madrid (1:3)

Egytől egyig 23/24

Azt előre lehetett tudni, hogy nem lesz ez egy egyszerű kiruccanás a habfehér gárda számára, a srácok viszont sikerrel vették az akadályt. Összességében egy eseménydús mérkőzést láthattunk, volt itt 45 kapura lövés, és ígéretes támadások mindkét oldalon, így azt gondolom, hogy a semleges szurkolók sem unatkozhattak a találkozó közepette. Lássuk tehát a pontszámokat a szokásokhoz hűen, szigorúan szubjektív keretek között!

Real Madrid (OP: 7,8)

Kezdeti hidegzuhany, majd sikeres fordítás. Nem gondolnám, hogy az öltözőben maradtak volna a játékosok, sokkal inkább köszönhető a bekapott gól egy rögzített szituációt követő pontatlanságnak. Miután hátrányba került a csapat, egy ideig éreztem minimális görcsösséget a játékot illetően, de szerencsére ez hamar elillant. Pont amikor kimondtam volna, hogy felesleges az egyetlen magas játékosunkat keresni a beívelésekkel, jött is a gól, bár ott Fede fejét találta meg Carvajal, nem pedig Bellinghamét. Az egyenlítést követően szépen lassan átvette a madridi együttes az irányítást, a második félidő pedig abszolút a vendégek kedve szerint alakult. Feladat teljesítve, három ponttal utazhatnak haza a srácok!

8/10
Szerkesztői pontszám
A csapat Courtois után, Militãonak is mielőbbi felépülést kívánt a mérkőzés előtt. // kép: realmadrid.com
A csapat Courtois után, Militãonak is mielőbbi felépülést kívánt a mérkőzés előtt. // kép: realmadrid.com

UD Almería (OP: 6)

Jól kezdték a hazaiak a találkozót, a sors fintora, hogy pont a Real Madrid saját nevelésű játékosa, Sergio Arribas szerezte meg a vezetést számukra. Az első félidőben akadtak még bőven lehetőségeik, többször kellett Luninnak résen lennie. Alapvetően kontrajátékra rendezkedtek be, ebben pedig rejlett potenciál, az egyetlen találatuk is egy ilyen akció után született. A második játékrész közepére elfáradtak, cserejátékosaik sem tudták felrázni a csapatot. Számomra egy szimpatikus kiscsapat az Almería, pechjükre két vereséggel kezdték meg a 2023/24-es idényt. Arribasnak személy szerint szurkolok, remélem sikeres szezont fut majd a srác!

6/10
Szerkesztői pontszám

MECCSEMBERE – Jude Bellingham (OP: 9,4)

A második tétmérkőzésén is kulcsembernek bizonyult az angol fiú. Kételkedői, ha voltak is, eddigi teljesítménye után mindenképp csökkent a száma ennek a rétegnek. A társak látványosan sokszor keresték magas labdákkal, ennek meg is lett az eredménye. Első találatánál reflexszerűen kezelte le Fede fejesét, majd helyezte el pontosan a labdát a hosszúba, második góljánál pedig nagyszerűen indult be az üres területre, majd tökéletes volt a csúsztatás. Teljesítményét még egy gólpasszal is megkoronázta a végén. Kérem, folytassa!

9/10
Szerkesztői pontszám
Bellingham ünnepel a második találata után. // kép: realmadrid.com
Bellingham ünnepel a második találata után. // kép: realmadrid.com

Andriy Lunin (OP: 7,6)

Mielőtt bármit is írnék a teljesítményéről, szeretném megosztani gondolataim vele kapcsolatosan. Sehol sem hálás feladat második számú hálóőrnek lenni, főleg nem a Real Madridnál. Thibaut után nem csak ő, valószínűleg mindenki más visszalépés a kapuban. Ő is emberből van, neki is lehetnek érzései. Nagyon sajnálom, hogy Courtois kidőlt az idei szezonra, de bízom benne, hogy Lunin több lehetőséget fog kapni, annak ellenére, hogy várhatóan Kepa lesz majd az elsőszámú portás a következő fordulótól kezdve.

Teljesítményére áttérve, az első gólban érzésem szerint nem volt benne. Arribas fejesében volt erő, kellemetlenül érkezett a labda kapus szempontból. A bekapott gól után viszont lehúzta a rolót, 8 lövés találta el a kaput, ebből ő 7-et védett. Lábbal is magabiztos volt, 26 passzából 25 sikeres. Megítélésem szerint az első félidő meleg pillanatai közben kellett ő ahhoz, hogy ilyen eredménnyel érhessen véget a találkozó. Amennyiben nincs Jude remek teljesítménye, úgy nálam ő lett volna a meccs embere.

9/10
Szerkesztői pontszám

Dani Carvajal (OP: 7,5)

Jó az öreg a háznál, ahogy tartja a mondás. Danira az lehetett a panasz korábban, hogy a kisebb csapatok ellen nem igazán tud felpörögni, beleszürkül a mezőnybe. Újra megmutatta, hogy bizony nem csak a nagy összecsapásokon lehet ő rá számítani: a mezőnyben a második legtöbb (6) lövő helyzetet alakította ki a társak számára, emellett hátul is stabil volt, 5 alkalommal tisztázott, 2 szerelést is bemutatott. Az első gólnál remekül kanyarintotta a labdát Valverde fejére, ami után végülis Bellingham egyenlített. Valverdével és Rodrygóval jól működött együtt, a végén Modrić átadását követően még egy találat is felkerülhetett volna a neve mellé, ez viszont elmaradt.

8/10
Szerkesztői pontszám

Antonio Rüdiger (OP: 7,5)

Monstrum, bestia, hívjátok, ahogy szeretnétek. Az én füzetemben a védelem legstabilabb tagja volt az est folyamán, levegőben abszolút verhetetlennek bizonyult. Többször sikerült jókor közbelépnie, 4 alkalommal is sikeresen blokkolt lövési kísérletet, ráadásul 3 felszabadítása is volt. Hosszú átadásai most elmaradtak, cserében viszont hátul falként funkcionált.

8/10
Szerkesztői pontszám

David Alaba (OP: 7,2)

A Rüdiger – Alaba kettős közül ő volt az, aki próbálta a társakat mozgatni. 4 hosszú indítással próbálkozott, védekezést tekintve azért 4 felszabadítást sikerült összehoznia. Pontosan passzolt, sokat volt ő is játékban. Szerettem volna többet látni együtt ezt a párost, persze ezt nem úgy kívántam, hogy Militão kényszerpihenőre szoruljon.

7/10
Szerkesztői pontszám

Fran García (OP: 7,5)

Felemás félidő, egy kicsit bajban is vagyok vele. Félreértés ne essék, rendkívül szimpatikus játékos, abban is biztos vagyok, hogy lesz ő ennél jobb is, ez még csak a kezdet. Ramazani borsot tört az orra alá, az első félidőben rendre megverte a spanyolt. Többször kapkod még, nem egyszer arra rúgta el a labdát, amerre állt. Vininek besegít a támadások során, viszont arra ügyelnie kell, hogy vissza is érjen, tegnap a legtöbb Almería támadás az ő oldalán indult, miután eladta a labdát. A második félidőre azért feljavult a játéka, ereje pedig legalább annyi, mint Fedének, a 90. percben is úgy indult meg a saját térfeléről, mintha ez lett volna a világ legtermészetesebb dolga. Hiányosságai abszolút javíthatóak, hamarosan egy jobb Garcíát láthatunk majd!

6/10
Szerkesztői pontszám

Aurélien Tchouaméni (OP: 7,4)

A francia tank. Iszonyat hasznosan játszik, a legtöbbek számára lehet, hogy láthatatlanul. Egyre többet keresik a társak, ez számokban is meglátszik, neki volt a legtöbb (84) labdaérintése a mérkőzésen. 4 alkalommal szerelte ellenfelét, kifejezetten tetszik, hogy nincs számára elveszett labda. Harcosságának köszönhetően nem egyszer marad nála a játékszer, testi épségét nem féltve veti bele magát a párharcokba. Ezt a Tchouaménit akarjuk mi látni, kérem szépen!

8/10
Szerkesztői pontszám
Aurélien Tchouaméni
kép: realmadrid.com

Toni Kroos (OP: 7,9)

A német karmester is két felemás félidőt tudhat magáénak. Az Almería találatánál lemaradt Arribasról, az akciót ugyan végigkisérte, de a hirtelen sebességváltásnál az ex-madridi könnyedén levált róla. Az első félidőben nem igazán tudott hozzátenni a játékhoz, egy meg nem adott gól azért összejött neki a végén. A második játékrészben feljavult, egyből az elején egy mesteri ladbát nyújtott meg Fran García felé, amit végülis behúzott lesnek az asszisztens, véleményem szerint eléggé vitathatóan. Ezután pedig remekül vette észre Bellinghamet, így egy assziszt azért felkerült Toni neve mellé, 72 percet töltött a pályán.

7/10
Szerkesztői pontszám

Fede Valverde (OP: 7,3)

Fáradhatatlan robotolás, ez az, ami jellemzi őt. Szabadrúgásai életveszélyesek, egyszer igazán elsülhetne mostmár az a rakéta. Jude első találatánál ugyan nem hiszem, hogy így szánta kivitelezni azt a fejest, de ezt már nem kell megmagyarázni. Vini góljánál nagyszerűen futott el a szélen, majd passzolt Bellinghamnek. A kezdőjátékosokat illetően neki volt a legmagasabb (94,3%) a passzpontossága, és neki volt a második legtöbb (77) labdaérintése.

8/10
Szerkesztői pontszám

Rodrygo (OP: 7)

Próbált ő ficánkolni, de ez most sajnos nem igazán jött össze. Úgy éreztem, hogy többször túlvállalta magát, ettől függetlenül próbálkozott ő becsülettel. Az első félidőben Valverde hozta egyszer helyzetbe, kiszorított helyzetből sikerült veszélyeztetnie. Volt egy nagyon felelőtlen megmozdulása a saját tizenhatosán belül, ahol érzésem szerint inkább kellett volna felszabadítania, mintsem cseleznie, végül Luninnak és Rüdigernek hála, nem lett belőle bekapott gól. Tonihoz hasonlóan 72 perc jutott neki, cseréje indokolt volt.

6/10
Szerkesztői pontszám

Vini Jr. (OP: 7,5)

Csak összejött neki második tétmérkőzésén az a gól, remélem, hogy innentől kezdve beindul a szekér. Edgart nem egyszer felültette a faludi körhintára, Chumi is nagyon nehezen tudta követni, utóbbit sárga lappal is büntette a játékvezető. Faragták rendesen, szerencsére sikerült végig a játékra összpontosítania. Találatánál egy kis szerencséje volt, hiszen megpattant lövése, viszont megdolgozott ezért a szerencséért. Így tovább Vini!

8/10
Szerkesztői pontszám
kép: realmadrid.com
kép: realmadrid.com

Cserejátékosok

Luka Modrić (OP: 7,2)

Ahogy több spanyol napilap, én is a kezdőcsapatban vártam. Több mint 18 percnyi játékidő jutott neki, ezalatt 31 alkalommal ért labdához, kiosztott 2 kulcspasszt és belefért egy mágikus külsős mozdulat is.

8/10
Szerkesztői pontszám

Eduardo Camavinga (OP: 6,9)

Nem véletlen nem a kezdőben kapott helyet a fiatal francia, szépen be volt kötözve a combja. Én ennek tudom be a halványabb teljesítményét, nem sokszor találkozott a bogyóval. Remélem mihamarabb újra 100%-os állapotban lesz.

6/10
Szerkesztői pontszám
kép: realmadrid.com
kép: realmadrid.com

Brahim Díaznak volt egy ígéretes megindulása, de ezen kívül ő, Joselu és Lucas Vázquez nem töltött elég időt a pályán ahhoz, hogy értékelni lehessen őket.


Carlo Ancelotti (OP: 7,8)

A kezdőcsapatot illetően maximum Kroos szerepeltetése lehetett váratlan, a többi kiszámítható volt. Örülök, hogy Lunin kapott még lehetőséget a kapuban, ahogy már említettem, a jövő héttől ez várhatóan változni fog. Maradt a gyémánt alakzat, a végeredmény pedig igazolta a felállást. Lucas és Brahim érkezhettek volna egy picivel korábban, de összességében jól használta ki a rendelkezésre álló cseréit az olasz vezetőedző.

8/10
Szerkesztői pontszám
Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Real Madrid a LaLiga bajnoka
Tovább

Íme a 2024/2025-ös bajnoki menetrend

Hivatalossá vált a Real Madrid bajnoki menetrendje, már ami a hétvégéket és a hétközi fordulókat, illetve az ellenfeleket…