Benítez: Ez egy különleges mérkőzés lesz a számomra

Rafa Benítez, a Real Madrid egykori játékosa és edzője, most a Celta Vigo trénereként állt a sajtó munkatársai elé, hogy megossza gondolatait a ma esti mérkőzéssel összefüggésben.

Courtois kiesése

“Lunin olyan kapusként érkezett, akiben rengeteg potenciál rejlett, Kepa pedig, úgy hiszem, a labdarúgás valaha volt legdrágább hálóőre. Véleményem szerint hármuk közül továbbra is Courtois az elsőszámú portás, de kétségtelen, hogy Kepa nagyszerű játékos és Lunin is jól teljesített az eddigi két bajnokin. Azt hiszem, nem a kapuskérdés miatt kell aggódniuk, mert az ellenfelek kevés támadást tudnak végig vezetni, és még ennél is kevesebb labda találja el a kapujukat.”

Bellingham

“Vannak barátaim Birmingham-ben, ismerem a testvérét is, aki jelenleg a Sunderland csapatában játszik. Folyamatos figyelemmel kísértük a fejlődését. A kezdetektől fogva nyilvánvaló volt, hogy milyen lehetőség rejlik benne. Természetesen, ha százmilliót fizetsz egy játékosért, annak jónak is kell lennie. Amikor olyan tizenkilenc esztendős labdarúgókért, mint Vinícius vagy Rodrygo, hajlandó vagy negyvenötmilliót letenni az asztalra, tudnod kell, hogy a leigazolásuk megéri az értük kifizetett pénzt. Ez az egyik előnye az olyan kluboknak, amelyek rendelkeznek elkölthető pénzzel. Ha tévednek is, mindig jön egy újabb játékos, akiről aztán lehet beszélni.”

Találkozás a Real Madriddal

“Tizenhárom voltam, amikor már a Real Madrid akadémiáján játszottam. Sok évet töltöttem Madridban mind labdarúgóként, mind edzőként. Végül visszatérek, igaz most más szerepkörben. Egyértelmű, hogy ez egy különleges mérkőzés lesz a számomra. A Real Madrid egy nagyszerű klub. Remek edzője van, aki kulcs a sikerekhez. Még hosszú évekig kellene ott ülnie a kispadon, hiszen jól teszi a dolgát, tudja kezelni a játékosokat.”

A Real Madridnál eltöltött idő

“Leigazoltuk Casmirót, Lucas-t és Kovačić-ot. Abból a csapatból nem távoztak sokan. Közülük a legtöbben kivételes játékosok, igazi profik, akik épp a teljesítményük, hozzáállásuk miatt tartanak ott, ahol. Remélem, hogy a meccsnapon kellő nyugalmat erőltetnek magukra, és nem teszik nehezebbé az esténket.”

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK