Ancelotti: Izgatottak vagyunk, hogy visszatérhetünk a Bernabéuba

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a Getafe elleni bajnoki mérkőzés előtt is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A mérkőzés:

“Mindannyian nagyon izgatottak vagyunk, hogy visszatérhetünk a Bernabéuba, ami mostanra teljesen máshogy fest. Fontos, hogy ismét a szurkolóink előtt játszhatunk néhány remek teljesítményt követően az első három fordulóban. Alig várjuk, hogy visszatérjünk és megszerezzük a három pontot.”

“Nagyon elégedett vagyok a kerettel. Minden szükséges munkát elvégeztünk ebben a szakaszban, készen álltunk a szezonkezdetre. Volt néhány komoly problémánk, de a keret nagyszerű, képesek vagyunk a sérültjeinket gond nélkül helyettesíteni.”

Bellingham debütálása a Bernabéuban

“Szerintem nagyon örülni fog neki, ahogy a szurkolók is, akik végre élőben is láthatják játszani. Nagyon erős személyiség, nagyon élvezni fogja az első alkalmat a Bernabéuban.”

A játékrendszer

“Vini elvesztése azt jelenti, hogy egy olyan játékos nélkül kell játszanunk, aki nagyon fontos számunkra. Nem változtatunk a játék megközelítésén, de olyan játékossal fogjuk helyettesíteni, aki más kvalitásokkal rendelkezik, szóval megpróbáljuk a támadásainkat ennek megfeleően adaptálni.”

“Tudjuk pótolni Viníciust Joseluval és Brahimmal. Nem kell három támadóval játszanunk, de az is lehet, hogy egy olyan játékos helyettesíti, aki alapvetően középen játszik. Ettől függetlenül nem változtatunk a játékrendszeren. Ha Joselu játszik, akkor egy középcsatárral játszunk, ha pedig Brahim, akkor egy kicsit többet játszhatunk a vonalak között.”

Versenyképes keret

“Bárkivel képesek vagyunk felvenni a versenyt, megvannak az erőforrásaink, hogy minden sorozatban megálljuk a helyünket. A csapat valamennyit minden évben változik, de a minőség mindig nagyon magas szintet képvisel.”

BL-sorsolás

“A Napoli fantasztikus volt az előző idényben, rádásul lényegében megtartották ugyanazt a keretetet, új edzőjük van, akit nagyon jól ismerek. Egy igazán jól harcoló együttesről van szó. Az Union Berlin talán nem rendelkezik kiemelkedő egyénekkel, de csapatszinten egy rendkívül jól olajozott gépezetet alkotnak. A Braga nagyszerűen játszik, ahogy az összes portugál csapat. Mindegyiküket tisztelnünk kell.”

Ceballos és Mendy

“Ceballos és Mendy még mindig egyedül dolgoznak. A válogatott szünet alatt térnek vissza a közös munkához, amikor pedig újra elkezdődik a bajnokság, a Real Sociedad ellen vélhetően bevethetők lesznek.”

Rodrygo

“Rodrygo képes a jobb szélen és a bal oldalon is sok mindenre. Lehet, hogy utóbbin még hatékonyabb lesz. Játszott középen, nagyszerű munkát végzett. Ha mélyebben focizik, akkor is ugyanez a helyzet. Rodrygo egy nagyon komplett támadó, kevés ilyen játékos van a piacon.”

Izgatottság

“Nem látok bele a szurkolók fejébe. De én a magam részéről nagyon izgatott vagyok az idény miatt. Mindegyikünk nagyon éhes a sikerre, szeretnénk csodás idényt futni. Sokszor megtörtént ez már a múltban, reméljük, hogy most is meg fog.”

Büntetők

“A mérkőzéstől függ, hogy ki lövő őket. Joselu például remekül lő, köszönhetően a tapasztalatának. Modrić és Vinícius szintén lőhet. Talán Joselu az első számú opció, aztán Modrić, majd Vinícius.”

Akadémia

“Gonzalo remek munkát végez, kiveszi a részét, a keret tagja lesz, Nico Pazzal együtt. A Real Madrid akadémiája fantasztikus. Minden játékos, aki kikerül onnan, komoly kvalitásokkal bír, ilyen Gonzalo, Marvel, Vinícius Tobias és Mario Martín is. A Real Madrid akadémiája rengeteg tehetséget nevel ki.”

Csökkentené a fizetését, ha így érkezhetne Mbappé?

“Nem gondolom, hogy lenne értelme a fizetésem csökkentésének ilyen esetben. Nem szeretnék róla beszélni, mivel a PSG játékosa. Tisztelünk minden klubot és játékost, akik nincsenek a Real Madrid kötelékében.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Bernabéu Stadion
Tovább

Jöhet a bajnoki El Clásico Miamiban?

A FIFA zöld utat adott az elképzelésnek, amely ellen korábban határozottan kiállt. Az Egyesült Államok futballra gyakorolt befolyása…