Ancelotti: Nem szabad hátrányba kerülnünk a meccseinken

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a Real Sociedad elleni győzelem után.

A mérkőzés

„Az öt meccsből, amit lejátszottunk, háromszor gólt kaptunk, ráadásul hátrányba is kerültünk. Ezt meg kell előznünk a jövőben, mivel nehéz visszajönni a meccsbe, mindig plusz erőfeszítést igényel, ahogy ezt ma is láthattuk. Ma egy topcsapat ellen játszottunk, amelyet remek futball jellemez. Sikerült az elkötelezettségünknek, az energiáinknak és a győzelmi vágyunknak köszönhetően megvalósítanunk dolgokat, pontosan ezt láttam a többi meccsen is. Képesek vagyunk olyan intenzitással játszani, amelyet az ellenfelek nehezen tudnak tartani 90 percen keresztül.”

„Az első félidő nem volt rossz. Szerettünk volna magasan letámadni, de az ellenfél feltolta a védekező vonalát, így sokkal direktebb támadásra volt szükség. Jó meccs volt, bár a bekapott gól egy olyan figura végén született, amelyre számítottunk. A Real Sociedad általában ezt csinálja, beszéltünk róla a meccs előtt. Az ellenfélnek megvannak a kvalitásai ahhoz, hogy megtegye ezt és meglepetést okozzon nekünk. Sok opciónk van a gólszerzők kilétét illetően, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy hátrányba kerüljünk a meccseinken.”

Taktika 2-1 után

„Kicsit hátrébb húzódtunk, mivel előnyben voltunk, és átálltunk a 4-4-2-re, Bellinghammel a bal oldalon, majd egy 4-5-1-re. Jól kellett védekeznünk, ezt is tettük. Nem aggódom amiatt, ha vissza kell zárnunk és kontráznunk kell. Akkor alkalmazzuk ezt, amikor szükség van rá. 70 perc után erre volt szükség. Védekezni és kontrázni.”

Fran García dicsérete

„Kubo remekül játszott, nagyon veszélyes volt. Fran jó volt az első félidőben, a másodikban pedig két fantasztikus gólpasszt is kiosztott, amelyek segítettek nekünk a győzelem megszerzésében.”

Mit ad Joselu a támadásokhoz?

„Ő nagy előny a támadásoknál, mivel remekül játszik háttal a kapunak, kiválóan fejel és veszélyes az ellenfél tizenhatosán belül. Tudjuk, hogy hozzátesz a játékunkhoz. Nincs más ilyen karakterű játékosunk a támadók között, ő rendkívül fontos, mivel készen áll a keresztlabdákra, remekül teljesít az ellenfél tizenhatosán belül. Nem véletlen, hogy mindkét hazai meccsen betalált, hiszen több helyzetünk volt. Akkor is lecseréltem volna, ha nem szerez gólt, mivel szerettem volna a középpályát megerősíteni.”

Bellingham

„Egyenletes teljesítményt nyújtott, keményen dolgozott. Nem sokszor került a tizenhatoson belülre, a kivétel talán Brahim kései elfutása. A Real Sociedad nagyon magasan védekezett, sokkal nehezebb dolga volt.”

Carvajal fontossága

„Mélységet ad a játékunknak a két szélső védő, ezért is megy előrébb, ha nálunk van a labda. Ahogy a csatárok befelé mozognak, szükségünk van a szélső védőkre a támadásokban.”

Rodrygo

„Tetszett a játéka, mert remekül helyezkedett a vonalak között. Valverde és ő az a két játékos, akiket a leginkább megviselt a válogatott szünet, mivel csak csütörtökön délután érkeztek vissza. Nem könnyű ilyenkor regenerálódni. Nem talált be, de ez teljesen rendben van.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Brahim és Arda Güler (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Villarreal elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Villarreal elleni bajnokin. Kezdőcsapat 13. Lunin17. Lucas Vázquez3. Militão22. Rüdiger20. Fran García15.…
Tovább

A Villarreal elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő mérkőzésre. A keret Kapusok: Courtois, Lunin, Kepa.Védők: Carvajal, Militão, Nacho, Lucas…