Modrić újabb mérföldkőhöz érkezett

Luka Modrić
Luka Modrić (forrás: realmadrid.com)

A horvát játékos a Bajnokok Ligájában lépett előre a képzeletbeli ranglétrán a lejátszott mérkőzések számát tekintve.

Luka Modrić bekerült a legtöbb öt BL/BEK-mérkőzést lejátszott játékos közé a klub történetében. A középpályás, aki a kezdőcsapat tagja volt a tegnap esti, Union Berlin elleni csoportmeccsen, 110. alkalommal lépett pályára a legrangosabb európai kupasorozatban a Real Madrid játékosaként. Ezzel a 109 mérkőzéssel rendelkező Roberto Carlost előzte meg, így most már csak az alábbi játékosok vannak előtte ebben a mutatóban: Iker Casillas (152), Karim Benzema (133), Raúl (132) és Sergio Ramos (129).

play-rounded-fill

Az öt BL-cím megnyerésének köszönhetően Modrić a klub történetének egyik legtöbb ilyen trófeájával rendelkező játékosa. A horvát minden győztes döntőben kezdőként lépett pályára. Az első alkalommal ő adta középre a labdát szögletből Sergio Ramos emlékezetes fejesénél, amely elengedhetetlen volt a Tizedik megnyeréséhez.

Először 2012 szeptember 18-án lépett pályára a blancók színeiben a BL-ben, egy 3-2 arányú hazai győzelem alkalmával, a Manchester City ellen. Az azóta eltelt 11 évben nyolc gólig jutott a sorozatban, amelyek közül az első egy emlékezetes távoli bomba volt a Manchester United ellen az Old Traffordon.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK