Ancelotti: Vissza kell térnünk a győztes útra

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a Las Palmas elleni mérkőzés előtt is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A meccs

„Minden csapatnak megvannak az erősségei, jellemzői. A Las Palmas jó futballt játszik, szereti járatni a labdát. Ami minket illet, szeretnénk visszatérni a győztes útra, gyorsan visszatalálni a hétvégi vereség után. Más mentalitással kell nekivágnunk ennek a meccsnek, figyelembe véve, hogy az első percekben sokszor megleptek már minket az idény során.”

Kritikák

„Ha a Real Madrid edzője vagy, akkor teljesen normális, hogy záporoznak a kritikák, amikor a dolgok nem jól alakulnak. Ez engem egyáltalán nem zavar. Nekem az a dolgom, hogy kielemezzem azt, amit jól csináltunk az Atlético ellen, amiből egyébként jó sok van, és mi az, amit rosszul csináltunk, amiből pedig kevés. Én teljesen máshogy értékelem a dolgokat mint mindenki más.”

Taktika

„A játékosok és én tisztában vagyunk azzal, hogy jobban kell teljesítenünk, még úgy is, hogy eddig jók voltunk, és úgy kell tovább haladnunk, hogy jól csináljuk a dolgunkat, kijavítjuk, amit az Atlético ellen elhibáztunk. Minden rendszernek megvannak a gyengeségei. Nincs tökéletes rendszer. Tapasztalt és rendkívül megbízható játékosaink vannak.”

„Sokkal nehezebb számunkra ebben a rendszerben a szélek irányítása, különösen a saját térfelünkön. De sokkal agresszívabbak vagyunk elöl, hiszen a két csatárunk nyomást helyez a középső védőkre. Bellingham posztja előnyhöz juttatott minket, a játékosaink tulajdonságait pedig ehhez a rendszerhez kell adaptálnunk. Dolgoznunk kell a gyengeségeinken. Láthattuk az előszezonban és az idény eddigi szakaszában is, hogy jól teljesítettünk. Három gólt kaptunk az első hat meccsen. Az Atlético elleni találkozón egy kicsit megfeledkeztünk arról, hogy mit is csinálunk.”

Carvajal, Vini Jr. és Arga Güler

„Mindegyikük bevethető, ez nagyon jó hír. Meg kell vizsgálnom, hogy kezdőként vagy csereként adhatok-e nekik játékperceket.” [Azóta kiderült, hogy Arda Güler ismét megsérült – a szerk. kieg.]

„Güler megfelelően felépült. Hiányzik egy kis erőnlét és játékperc neki, de ez teljesen normális. Hozzá kell szoknia a csapat játékához is, meg kell ismernie a csapattársakat. Megmutatta, hogy rendkívül tehetséges, kiemelkedő. Ez csak genetika.”

Az első percekben bekapott gólok

„Túl sokszor fordult ez elő, máshogy kell megközelítenünk a meccseket. Túl sokszor büntettek minket az első percekben.”

Csatár kell

„Az emberek nyugodtan elmondhatják a véleményüket, hiszen a futball mindenki szenvedélye. Mindenkinek megvannak a saját elképzelései, amelyeket tiszteletben kell tartani. A legfontosabb az egyensúly az értékelésben, nekem erre van szükségem. Szerencsére ez a génjeimben van, fel tudom mérni a dolgok alakulását. Mindent megkérdőjelezni azt követően, hogy hat meccsből hatot megnyertünk a sok minket sújtó probléma ellenére, szerintem kicsit túlzás…”

A formáció változtatása az Atlético ellen

„Modrić tud játszani azon a poszton, gond nélkül. Csak Bellingham esetében változtattam a védekezésen, nem a támadáson. Nem olyan sok változás volt ez. Az egyetlen dolog az volt, hogy Modrić 10-es poszton játszott, de ez már sokszor előfordult.”

Védekezés

„Láttuk a bekapott gólokat, a felvételeken látható, hogy sokkal egységesebbnek kell lennünk, ha el akarjuk kerülni az ilyen könnyű beívelésekből születő gólokat. Több játékosra van szükségünk a tizenhatoson belül, amikor jönnek a beadások.”

Modrić és Kroos kritizálása

„Nem jut el hozzám minden kritika. Nem zavarnak ezek, a munkámra koncentrálok. Minden meccs fontos, Modrić és Kroos pedig nem játszottak túl sokat ebben az időszakban, de ha igen, akkor kivették a részüket. Ha minden kritikára reagálnom kellene, akkor jó sokáig lennénk itt.”

„Modrić és Kroos bármilyen játékrendszerben képesek lennének játszani, mivel megvannak ehhez a kvalitásaik, a futballtuságuk és a tapasztalatuk is. Számukra nem jelent problémát bármely játékrendszerhez alkalmazkodni.”

Derbi

„A mérkőzést meghatározta az első bekapott gól. Sokkal nehezebbé vált az összecsapás ettől, de próbálkoztunk, és különösen az első félidő végén voltak lehetőségeink. Egyenlíthettünk volna, de a hibáinkért túl nagy árat kellett fizetnünk.”

Vini Jr. és Rodrygo posztjai

„Az új generációs edzők elkövetik azt a hibát, hogy túl sok információt adnak át a játékosoknak a játékról, ha nálunk van a labda. Én egy régi vágású edző vagyok, szerintem ez elvesz a kreativitásból. Az egy dolog, hogy azt mondod nekik, hogy hol legyenek a labda nélkül, hogy hol dolgozzanak keményen és csapatként játsszanak, de a labdatartásnál, ha a szélre húzódva jobban érzik magukat, akkor nem fogom azt mondani nekik, hogy menjenek beljebb. Ez a labdával való játék egyéni értelmezése, én pedig nem akarom elvenni a játékosok kreativitását.”

Kepa

„Kepa élvezi a bizalmamat, nagyon jó, remekül beilleszkedett. Az Atlético ellen bekapott gólok mindenki problémái, mindenkinek jobban kell teljesítenie. Nem szeretek egy emberre mutogatni, nem gondolom, hogy tehetett volna többet a bekapott góloknál.”

Szerződéshosszabbítás

„Remekül megvagyok itt, van még idő, a jövőmről való diskurzusnak nem most van itt az ideje. A következő meccsre koncentrálunk.”

Xabi Alonso

„Játékosként nagyon magas szintű tudással rendelkezett. Remekül teljesít a Leverkusennel, mivel megvannak a képességei. Szeretném, ha egy napon a Real Madrid edzője lenne, ahogy Raúl és Arbeloa is. Mindannyiukat ismerem, nagyon kedvelem őket, remélem, hogy egyszer a Real Madrid edzői lesznek.”

Forrás: realmadrid.com
Komment
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK