Ancelotti: Kulcsfontosságú meccset fogunk játszani a listavezető ellen

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a Girona elleni összecsapás előtt is megtartotta menetrendszerű sajtótájékoztatóját.

A mérkőzés

„Jó formában vagyunk, egy kulcsfontosságú meccset fogunk játszani a listavezető ellen. Megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani, jó hangulatban érkezünk a meccsre. Rüdiger is újra velünk lesz, nem volt semmi komoly baja. A csapat kissé fáradt, de motivált, próbálunk jó teljesítményt nyújtani.”

„Biztosítanunk kell, hogy a csapat komplett teljesítményt nyújtson, vagyis legyen meg a megfelelő egyensúly, védekezzünk jól és mutassuk meg, hogy milyen kvalitásokkal rendelkezünk, amikor nálunk van a labda. Tudjuk, hogy a Girona jelenleg milyen jól futballozik. A legutóbb, amikor ellenük játszottunk idegenben, nem volt jó esténk, ezt nem fogjuk megismételni holnap. A Girona remekül játszik, de minden esélyünk megvan a mérkőzés megnyerésére.”

Vini Jr.

„Jól van és kezdeni fog. Meglátjuk, hogy meddig bírja. Lehet, hogy 90 percig, de attól is függ, hogy mit kérünk tőle. Szerintem nagyszerűen érzi magát, teljesen felépült, sokat fog adni nekünk. A minap elmondtam neki, hogy legyen óvatos, mivel nem szeretnénk kockáztatni. Játszani akart, teljes erővel sprintelt, én pedig mondtam neki, hogy vigyázzon magára.”

A rendszer

„Nem fogunk változtatni a játékrendszeren, de lesz néhány változtatás, annak érdekében, hogy javuljon a pontosságunk és egységesebbek legyünk.”

Rodrygo és a gólok hiánya

„Mindössze annyi a történet, hogy nem lőtte meg azokat a gólokat, amelyeket sokan vártak tőle. Pozitív volt a szerepe, lényegében ő az egyetlen, aki minden meccsen játszott. Egy kis pihenés jót fog tenni neki.”

Mit kér a szélső védőktől?

„Az idény korai szakaszában azt kértük tőlük, hogy játsszanak egy kicsit feljebb a szokásosnál. A két csatár némileg beljebb húzódik, így a szélső védőknek ki kell segíteniük a csapat támadásban, hogy szélességet adjanak a támadásainknak. Ez különösen akkor fontos, ha a világ legjobb szélsőjét, Viníciust nélkülöznöd kell.”

„Ez jól működött, mivel sok helyzetet dolgoztunk ki, gyakran betaláltunk a beívelések után. De ez mindig a mérkőzéstől függ. Néha egy kicsit hátrébb maradnak, mivel több védekező feladatuk van. Védekezés szempontjából az volt a problémánk, hogy nem tudtuk megfelelően segíteni a hátsó négyesünket. Négy játékos nem elegendő, hogy a pálya teljes szélességét lefedje.”

Modrić játszani fog?

„Nem fogom elárulni a kezdőt, erre nem válaszolhatok.”

Naptár

„A legnagyobb hatással a válogatott szünet van a csapatokra. Sérülések, fáradtság… Nincs elég idő a regenerálódásra. Ha a naptárra nézünk, lesznek játékosaink, akik október 19-én térnek vissza úgy, hogy 21-én már játszani fogunk. Ha később tudnak utazni, akkor egyenesen Sevillába repülnek majd, anélkül, hogy Madridban megállnának.”

Alaba sérülése

„Volt néhány vizsgálat, de nincs komoly baja, csak kellemetlenséget érzett. Megpróbáljuk elérni, hogy kedden készen álljon.”

Savinho

„Fiatal játékos, aki remek munkát végez. Láttuk őt játszani, komoly kvalitásokkal bír. Szeretnék gratulálni neki, mivel megmutatja, hogy mennyire tehetséges. Megvannak az erőforrásaink, tapasztalatunk és képességeink, hogy bárkit megállítsunk.”

Megnyerheti a Girona a LaLigát?

„Csak a jelenre tekinthetünk, a tabellára nézve pedig megérdemlik a dicséretet. A Girona jobb volt ezeken a meccseken, mint a többi csapat. Jobb volt nálunk, a Barcelonánál és az Atléticónál. Ezt tiszteletben kell tartanunk. Ott lehetnek a versengésben, mivel megvan az az előnyük, hogy nem kell európai hadszíntéren helyt állniuk, így megvan az esélyük, hogy minden egyes hétre megfelelően felkészüljenek, a játékosaik pedig regenerálódhatnak.”

A Negreira-ügy

„Ahogy az egész futballvilágot, úgy engem is aggaszt ez a nagyon komoly ügy. Az igazságszolgáltatás dolgozik, hagynunk kell, hogy végezzék a munkájukat, remélhetőleg igazságot tesznek. Remélem, hogy lesz megoldás.”

Gil Marín szavai

[Az Atlético Madrid vezérigazgatója egy nyilatkozatában azt mondta, hogy a Real Madrid elviselhetetlen légkört teremt a játékvezetők számára, ezáltal manipulálja a játékot. – A szerk. kieg.]

„Rosszul tette, hogy ilyeneket mondott. Nem fogok belekeveredni egy olyan ügybe, amelynek semmi értelme.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK