Ancelotti: Remek védekező munkát mutattunk be

Ancelotti
Carlo Ancelotti a Girona elleni meccsen (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a Girona elleni győzelem után is megtartotta sajtótájékoztatóját.

A mérkőzés

„Ez egy igazán komplett este volt. Az, hogy itt nyertünk, azt jelenti, hogy remekül teljesítettünk, én pedig megragadom az alkalmat, hogy kiemeljem a kiváló védekező munkánkat. Volt lehetőségünk gondot okozni nekik a labdával, emellett jól védekeztünk, ami döntőnek bizonyult, mivel a Girona egyébként remek futballt játszott.”

„Bellinghamet kitettük a szélre, hogy Vini Jr. kevesebb védekező feladatot kapjon, emellett Tchouaméni volt az, aki középről segítette őket. A csapat védekező munkája remek volt.”

Vini cseréje

„Szeretett volna többet játszani, de úgy döntöttem, hogy inkább szeretnék elkerülni bármilyen egyéb problémát. Egy hónapig nem játszott, szóval még egy kis szikra hiányzik, de a 70 perc, amit a pályán töltött, jót tett neki.”

Nacho kiállítása

„Ő egy rendkívül fegyelmezett játékos, ez a szerelés elkerülhető lett volna. Nagyon sajnáljuk, bocsánatot is kért. Remélhetőleg semmi komoly baja nincs a Girona játékosának. A mérkőzés végén nem volt meg benne a kellő tisztánlátás, mivel vezettünk 3-0-ra. A játékos ezzel tökéletesen tisztában van, ezért nagyon bántja a dolog és szomorú miatta.”

Camavinga védőként

„Nem volt szükségszerű a dolog. Mendy már egy hónapja nem játszott. Gondoltam rá, hogy berakom Frant, de így, hogy Vini játszott a szélen, szükségem volt egy olyan védőre, mint Camavinga, aki labdavesztés után nagyobb nyomást tud kifejteni. Szerintem jól csinálta.”

Stabilitás

„A csapat élesnek tűnt. Egységesek voltak, meggyőzően játszottak. A Girona jó futballt játszott. Amikor lehetőségünk volt rá, bevittük az ütéseket, emellett kontrolláltuk a védekezést is. Ezeken a meccseken a stabilitás a legfontosabb.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Real Madrid a LaLiga bajnoka
Tovább

Íme a 2024/2025-ös bajnoki menetrend

Hivatalossá vált a Real Madrid bajnoki menetrendje, már ami a hétvégéket és a hétközi fordulókat, illetve az ellenfeleket…