Valverde: Modrić egy igazi példakép számomra

Fede Valverde
Fede Valverde a Napoli elleni mérkőzés előtt (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid játékosai közül Fede Valverde kísérte el Carlo Ancelottit a Napoli elleni BL-mérkőzést megelőző sajtótájékoztatóra.

A mérkőzés

„Alapvetően fontos, hogy folytassuk a győzelmi sorozatot a BL-ben egy történelmi futballklub ellen. Motiváltak vagyunk, szeretnénk ezt a jó formát fenntartani. Alig várjuk a holnapot, hogy lehetőségünk legyen egy újabb győzelemre.”

Történelmi középpálya

„A középpálya az érkezésem első pillanata óta csodás volt. Modrić, Kroos, Casemiro itt volt, ahogy Isco is. Úgy gondoltam, hogy ez volt a futballtörténelem legjobb középpályája, én pedig mindent megtettem azért, hogy mindegyiküktől tanuljak. Megpróbáltam a lehető legtöbbet kihozni ebből. Próbálkozol, figyelsz, mindent magadba szívsz, amit csak tudsz, így játékosként folyamatosan fejlődhetsz. Nagyon sokat kaptam Casemirótól, rengeteget segített nekem abban, hogy érettebbé váljak. Nagyon nehéz itt játszani, a világ legjobbjaival vagy, folyamatosan keményen kell küzdened, de én elfogadtam ezt. Megpróbálom átadni a fiatalabbaknak azt, amit én is megtanultam.”

A világ legjobb középpályája?

„Mindegyikünknek megvannak a kvalitásai, a világ legjobbjai között vagyunk. Minden játékos megpróbálja a legjobbját nyújtani minden egyes nap, ez pedig lehetővé teszi, hogy fejlődjünk. Bárki is lépjen pályára, mindent belead, ez pedig azt jelenti, hogy van egy egészséges versengés, amely a klub javára válik. Ha így folytatjuk, nagyon nehéz lesz minket legyőzni.”

Modrić

„Ő olyan mint mindig, számomra egy igazi példakép az öltözőben már az érkezésem óta. Mindannyian egy irányba haladunk, soha nem panaszkodik. Ő egy harcos a futball világában, az egyik legversenyképesebb srác, akit valaha láttam. Még mindig történelmet ír a Real Madriddal, egy példakép, különösen a fiatalok számára, akik olyan sokat kapnak tőle. Tovább kell élveznünk a játékát és tanulnunk kell tőle.”

Új játékrendszer

„Jobban érzem magam mint valaha. Jó munkát végzek, de ha hozzászokott az ember egy játékrendszerhez az évek során… Megpróbál adaptálódni és tanulni. Egy ilyen edzővel magadba kell szívnod mindent és csodálnod kell a munkáját. Mindig tanulok és fejlődök. Vannak nehéz pillanatok a meccseken, amikor támadnak az ellenfelek, ilyenkor változtatnunk kell, ahogy a Girona ellen is tettük.”

Kapitány

„A célom, hogy a Real Madrid kapitánya legyek, erről álmodom, amióta aláírtam a klubhoz. Hogy példát mutassak, hogy fel tudjanak nézni rám, ahogy Carvajalra, Modrićra, Kroosra… Felnézünk rájuk, próbáljuk utánozni őket, annyi dolgot megtanulni tőlük, amennyit csak lehet. Uruguay kapitánya már voltam, ez volt életem egyik legnagyszerűbb érzése. Imádnám, ha Madridban is érezhetném ezt.”

Bellingham

„Azoknak a játékosoknak, akik arra születtek, hogy letegyék a névjegyüket egy korszakban vagy meghatározzanak egy futballkorszakot, rendelkeznek bizonyos tulajdonságokkal. Már jó néhány éve top csapatokban játszik, de a Real Madrid egy újabb lépés. Nagyszerűen ugrotta meg ezt a dolgot, nagyon érett játékos benyomását kelti, olyan, mintha már évek óta itt játszana. Tudjuk, hogy milyen nagyszerű játékos, de emellett ő egy kivételes ember is. Fantasztikus csapattárs, aki nagyon jó fej is. Egyértelmű, hogy jó emberek veszik körül, szerintem ő egy korszakos kapitánya lehet a Real Madridnak a jövőben.”

Az előző idény

„Nem fogok a családi életemről beszélni, mivel nehéz időszakon mentem át a feleségemmel, amilyet senkinek sem kívánok. De ez is az élet része. Mindig vannak akadályok. Pozitívnak kell maradnod, én is megpróbáltam a futballra, a Real Madridra, a vb-re koncentrálni. Megnyertük a Király-kupát, ami remek befejezést adott az idénynek, ez is segített a felejtésben. A nehézségek is segítenek, hogy emberként fejlődjek és érettebbé váljak. Vannak váratlan események, de tovább kell lépned, a szeretteiddel kell körülvenned magad, azokkal, akik megadják, amire szükséged van ahhoz, hogy továbbra is higgy az életben és keményen dolgozz.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK