Ancelotti: Gyors, intenzív játékra lesz szükségünk

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester az Osasuna elleni bajnoki előtt.

A mérkőzés

„Szeretnénk az idény ezen szakaszát jól befejezni a válogatott szünet előtt. Erős befejezést szeretnénk, bár tisztában vagyunk azzal, hogy az Osasuna ellen mennyire nehéz játszani, mindig jól játszanak ebben a stadionban. Ráadásul nem is győztük le őket a legutóbbi két összecsapásunk alkalmával. A legjobbunkra lesz szükség, hogy megpróbáljuk begyűjteni a három pontot.”

„Jól és gyors labdajáratással kell játszanunk, nagy intenzitásra lesz szükségünk, hogy így mielőbb támadásokat tudjunk indítani. Az Osasuna egy remekül védekező csapat, amely meg fog próbálni kibillenteni minket annak érdekében, hogy károkat okozzanak nekünk. Okosan kell támadnunk, hogy védekezésben ne vállaljunk felesleges kockázatokat.”

Alaba

„Még nincs teljesen rendben, így nem játszik holnap. Vannak más lehetőségeink a középső védő posztot illetően, ott van például Mendy vagy Tchouaméni is. Képesek leszünk megfelelően alkalmazkodni, a védekező munka pedig a teljes csapat feladata, nem csak egyéneké. Inkább amiatt kell aggódnunk, hogy ezt a meccset egy remekül összerakott csapat ellen kell lejátszanunk. Kipróbáltuk az elmúlt két nap edzésein Tchouaménit ezen a poszton, vannak védekező kvalitásai, jó az egy az egy elleni szituációkban és a levegőben is. Mendy egy született védő, hozzászokott ahhoz, hogy a hátsó négyesben játsszon.”

Vini Jr. és a rasszista támadásokkal kapcsolatos ügy alakulása

„Van egy kísérlet arra, hogy más irányba vigyék a dolgot. Rasszista támadás áldozata lett. Nem az számít, hogy egy vagy tízezer ember csinálta. Egy jogi folyamat közepén vagyunk, undorítónak és felháborítónak tartom, hogy a média bizonyos képviselői szeretnék elterelni az ügyet egy teljesen más irányba.”

(Ancelotti az alábbi címlapra és a kapcsolódó cikkre utal, amely egy valenciai lapban jelent meg és Pinokkióhoz hasolnítva hazugnak nevezi Vinit – a szerk. kieg.)

Vini Jr. a SuperDeporte címlapján
Vini Jr. a SuperDeporte címlapján (forrás: MARCA)

„Egyébként Vini nagyszerűen teljesít, igazán motivált, mint mindig. Nem beszéltem vele erről az esetről. Senki nem tudja, hogy mit mondott a bíróságon. Örül, hogy holnap játszhat.”

A 2030-as világbajnokság Spanyolországban

„Szerintem nagyszerű hír Spanyolországnak, hogy ők rendezhetik a világbajnokságot. Ez nagyszerű az ország számára, hiszen egy rendkívül fontos eseményről van szó. Az, hogy néhány meccset külföldön játszanak majd, nem csökkenti az örömöt. Ez egy kivételes esemény, nagyszerű hír.”

„A vb-döntőt Madridban kell játszani, a spanyol fővárosban, a Bernabéuban, mivel ezt az eseményt a világ legjobb stadionjában kell megrendezni. Ennyire egyszerű.”

Modrić dicsérete

„Nem gondolom, hogy a januári távozáson gondolkodna. Érzi, hogy fontos játékos számunkra, mi is ugyanezt gondoljuk róla. Nagyon fontos szerepe lesz ebben az idényben, elégedettek vagyunk vele. Minden nap beszélünk, még mindig nagyon motivált, szeretne hozzátenni a csapat játékához. Az, amit az öltözőben hozzáad a csapathoz, senki más nem tudja. Megvan a karizmája, még akkor is nagyon fontos, amikor épp nem játszik. Az, hogy nem lép pályára, zavarja, és mindannyiunkat zavar, akik szeretjük őt. 30 percet játszott Nápolyban, ez pedig sokat jelentett számunkra.”

Rodrygo

„A támadók nehéz pillanatokat élnek meg, amikor nem szereznek gólt, de ki kell tartaniuk, nem csak a gólokra kell koncentrálniuk. Szerencsére a csapatért dolgozik, a munkájával kiveszi a részét a sikerekből. Jelen pillanatban nincs szükség a góljaira, mivel egy kivételével minden meccset megnyertünk.”

Vini és Bellingham kapcsolata

„Remekül kapcsolódnak, mivel teljesen különböző karakterek. Vini a szélen játszik, Bellingham pedig mélységből indul. Ha ezt fenn tudják tartani, sokkal sikeresebbek leszünk.”

Fran

„Sok meccset játszott az elején, most pedig Mendy visszatért, Camavinga játszott, így kevesebb szerep jutott neki. Jól van, motivált, és az, hogy utazik a válogatottal, jót tesz neki, és teljesen megérdemelt, mivel egy remek szélső védő.”

Simeone mondatai

„Ő a pályán mutatott intenzitás és energia problémájáról beszélt. A fiataloknak ebből a szempontból rengeteg feladatuk van, labda nélkül is. Mindenkinek a saját karakteréhez igazodva kell teljesítenie. Nyertem én már 40 éves középső védővel, Modrić-csal, Kroosszal, Camavingával… Ahhoz, hogy nagy intenzitású focit tudj játszani, a fiatalok rengeteget adnak hozzá, és sokkal többet bírnak mint egy más tulajdonságokkal rendelkező veterán.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Bernabéu Stadion
Tovább

Jöhet a bajnoki El Clásico Miamiban?

A FIFA zöld utat adott az elképzelésnek, amely ellen korábban határozottan kiállt. Az Egyesült Államok futballra gyakorolt befolyása…