Xabi Alonso számára kikövezett út vezet a Real Madridba

Xabi Alonso
Xabi Alonso (forrás: youtube screenshot, Bayer 04 Leverkusen)

Egy német lap szerint a szakember jelenlegi szerződése tartalmaz egy ezzel kapcsolatos záradékot.

Xabi Alonso kifogástalan munkája a Bayer Leverkusen edzőjeként továbbra is táptalajt biztosít a kiváló szakember jövőjével kapcsolatos pletykáknak.

Alonsót egy ideje már emlegetik, mint Carlo Ancelotti egyik lehetséges utódja a Real Madrid kispadján a következő idénytől, hiszen akkorra az olasz mester kontraktusa már érvényét veszti, ő pedig a hírek szerint a brazil válogatott szövetségi kapitányi posztját tölti be. Ezek a gondolatok, találgatások most még inkább hihetőnek tűnnek, miután Xabi Alonso szerződésének egy részlete napvilágot látott.

Ahogy a német Sport Bild megírta, a Bayer Leverkusen és Xabi Alonso szerződésükbe foglaltak egy elengedési kitételt, amely a szakember korábbi három klubjára, a Real Madridra, a Bayern Münchenre és a Liverpoolra vonatkozik.

Annak ellenére tehát, hogy Xabi jelenlegi szerződése 2026-ig szól, ez a nyáron életbe lépő lehetőség megkönnyítené ezen három klub számára a szakember szerződtetését. Az, hogy az edző elengedésének pontosan milyen ára van, jelenleg nem ismert.

Ottmar Hitzfeld szerint Xabinak türelmesnek kell lennie: „Nagyon nehéz nemet mondani a Real Madridnak, ha tényleg érkezik egy ajánlat, de én azt tanácsolom neki, hogy 2025-ig maradjon Leverkusenben.”

„Szerintem viszonoznia kellene a klubnak azt, hogy lehetőséget adtak neki arra, hogy edzőként dolgozhasson a német első osztályban. Még mindig fiatal, sok tapasztalatot szerezhet itt, ráadásul nagy dolgot vihet véghez. Ezért is tanácsolom neki, hogy ne távozzon az idény végén, hanem legalább még egy évet maradjon.”

Néhány héttel ezelőtt Xabi még kitérő választ adott egy saját jövőjével kapcsolatos kérdésre: „Túl korai lenne bármit mondani. Szeptember van, szóval erről nem most kell beszélni. Még mindig a feladatomra koncentrálok. Jól kezdtük az idényt, én vagyok az, akinek a leginkább fókuszálnia kell.”

Hogy mit hoz a jövő, azt jelenleg nehéz lenne megjósolni, mindenesetre ha a hír igaz, az nagyban megkönnyíti az esetleges klubváltást Xabi számára, amennyiben a blancók vezetősége őt választja az edzői poszt betöltésére.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK