Rodrygo: Nem szeretek 9-es lenni

Rodrygo a brazil válogatottban
Rodrygo a brazil válogatottban (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid brazil játékosa hazája válogatottjának Uruguay elleni mérkőzése előtt nyilatkozott, ahol beszélt arról is, hogy Fede Valverde mit tanácsolt neki a meccs kapcsán.

Elvárások

„Úgy gondolom, hogy egyre nagyobb nyomás alatt játszom, egyre több felelősséget vállalok. De ez egy pozitív nyomás, hiszen tudom, hogy az emberek várnak tőlem valamit, bíznak bennem. Így látom magam ebben az új időszakban, és remélem, hogy megfelelek majd az elvárásoknak. Minden csatárral előfordul, hogy nem lő gólt, ami frusztráló. De néha egyszerűen csak nincs szerencséje az embernek.”

Kritikák

„A kívülről jövő kritikák nem igazán zavarnak minket, de ettől még mi is dühösek vagyunk, ha valami nem jól alakul. Vannak meccsek, ahol nem játszunk jól, de nyerünk. És vannak meccsek, ahol jól játszunk, de döntetlent érünk el. A futballban történtekre nem igazán van egyértelmű magyarázat, de mindannyian tudjuk, hogy mi a dolgunk, és meg is van a megfelelő mentalitásunk ehhez. Nem akarjuk, hogy újra és újra megtörténjen velünk ilyesmi. A legfontosabb az, hogy domináljunk a meccsen, próbáljuk meg lezárni, és ne adjunk lehetőséget az ellenfélnek arra, hogy egyenlítsen egy csodálatos góllal.”

Fede és Araujo

„Nagy rajongója vagyok Fede játékának. A világ egyik legjobbjának tartom őt. Nehéz meccs lesz ellenük, nagyon figyelnünk kell Valverdére. Sokat beszéltem vele a meccsről, mondta, hogy inkább ne utazzak el, maradjak Madridban. (nevet) Araujo ismer minket, mi pedig őt. Ő egy erős rivális, nagyon nehéz átmenni rajta. Csodás meccs lesz, reméljük, hogy minden jól alakul Brazília számára, de tudjuk, hogy komoly kihívás lesz.”

Támadósor

„Nagyon örülünk, hogy komoly elvárásokat támasztanak velünk szemben, velem, Neymarral, Vinivel, Richarlisonnal és mindenki mással, aki érkezik. Reméljük, hogy felnövünk ezekhez, hiszen minőségi játékosok vagyunk, sokat adhatunk Brazíliának. Én a magam részéről imádtam nézni a Real Madrid BBC trióját: Bale-t, Benzemát és Cristianót.”

Poszt

„Fontos, hogy a pálya különböző pontjain képes legyél játszani. Én mindig egyértelművé tettem, hogy megvannak a képességeim ahhoz, hogy a szélen játsszak, egyszerűen csak nem szeretek 9-es lenni, bár a klubomnál ezen a poszton kell játszanom. A brazil válogatottban szabadabban mozoghatok, ami jót tesz a játékomnak. Nagyon fontos, hogy erre lehetőséged legyen, hiszen így csökken az esélye annak, hogy lecseréljenek, ami kritikus számomra.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK