Capello: Azért rúgtam ki Ronaldót, mert sokat bulizott

Fabio Capello
Fabio Capello (forrás: Marca TV, youtube screenshot)

A Real Madridnál tíz év különbséggel két ízben is megfordult edző, Fabio Capello egy egyetemi eseményen beszélt korábbi madridi élményeiről.

Ronaldo kirúgása

„2007 februárjában úgy döntöttem, hogy kirúgom Ronaldo Nazáriót. Szeretett bulizni, amibe a többieket is bevonta. Az egyik napon odajött hozzám Van Nistelrooy, és azt mondta, hogy alkoholtól bűzlik az öltöző. És tényleg így volt. Ronaldo 94 kg-ot nyomott abban az évben. 2002-ben, a koreai vb-n 82 kg volt. Mondtam neki, hogy fogyjon le. 92,5-ig sikerült.”

A Milan figyelmeztetése

„Berlusconi felhívott, hogy ajánlanám-e neki Ronaldo leigazolását. Nem tanácsoltam neki, azt mondta, hogy egy partiállat, aki csak azzal foglalkozik, hogy nőkkel legyen körülvéve. Ő megköszönte. Másnap leigazolta Ronaldót, nem hallgatott rám.”

Cassano

„Cassanóval összerúgtam a port. Minden meccs előtt chipset kért, ami elfogadhatatlan volt. Sokkal dühösebb voltam a séfre, mint rá. Nem értettem, hogy miért csinált ilyeneket.”

A bajnoki cím

„A Mallorca ellen játszottunk. 1-0-s hátrányban voltunk az első félidőben, nyernünk kellett a bajnoki cím elhódításához. A játékosaim mind féltek, rosszul passzoltak. A félidőben mindenkit leültettem a földre, odébb csúsztattam Roberto Carlost, majd mellé ültem. Azt kérdeztem a srácoktól, hogy 9 pontos hátrányból jöttünk fel a Barcelonára, és most akarjuk eldobni a bajnoki címet? Le kellett nyugtatnom őket. Ha ordibáltam volna velük, az még nagyobb nyomást helyezett volna rájuk. Tudod mi lett a vége? 3-1 ide, mi lettünk a spanyol bajnokok!”

Visszatérés Milanóba

„Az, hogy visszamentem a Milanhoz, életem legnagyobb hibája volt. Berlusconi hívott. Megkértem Florentinót, hogy engedjen el, de a Milanban mindent rosszul csináltam. A bajnokság katasztrofális volt, mindenesetre sokat tanultam az esetből.”

Hol dolgozna most szívesen?

„Hogy melyik csapattal dolgoznék most szívesen? A Barcával, a Real Madriddal vagy a Bayernnel. Olaszországban már minden olyan csapatnál voltam, ahol szerettem volna lenni.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK