Ancelotti: Fontos hét áll előttünk, de felkészültünk

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a Sevilla elleni mérkőzés előtt.

A szünet:

„A csapat jól teljesít, akik visszatértek, jó állapotban vannak. A Dél-Amerikából visszaérkezők megfelelően regenerálódtak, jól edzettek. Mindenki bevethető, Alaba is, aki felépült sérüléséből. Ceballosnak volt egy kisebb problémája csütörtökön, így nem lesz a keretben. Fontos hét jön, úgy gondoljuk, hogy felkészültünk rá.”

„A csapat jó sorozatban van, fontos hét áll előttünk, holnaptól kezdve. De megfelelően felkészültünk. Néhány dolog aggaszt a hét kapcsán. A Sevilla elleni meccs nagyon nehéz lesz. Edzőt váltottak, komoly kvalitásokkal bír a keretük. Nehéz lesz. Az is aggasztó, hogy esetleg elfelejtettük, hogy mit csináltunk a szünet előtt. Jól játszottunk, remélem, hogy visszatérünk ugyanarra a szintre.”

Áldozatok

„Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy melyik játékos hol szeretne játszani. Néha a csapat által támasztott követelmények azt eredményezik, hogy valakinek áldozatot kell hoznia. Camavinga, Tchouaméni vagy Rodrygo ezt megtette. Rodrygo egy komplett támadó, aki középen is tud játszani, ahogy a Napoli ellen tette. Én először a csapat érdekeit nézem, majd az egyénekét. Amikor bal oldali védőt játszott Camavinga, akkor ezt elmondtam neki is, senkinek nem volt ellenvetése. Sergio Ramost is játszattam egy meccsen védekező középpályásként, nem tetszett neki, de megtette a csapatért. Erre egy szó a magyarázat: önzetlenség.”

Naptár

„Minden edző önző egy kicsit. Mindenkinek megvan a szerepe, de erről nem akarok beszélni. A német válogatott úgy gondolta, hogy Rüdigernek játszania kell, de visszatért. Fáradt volt, de időben regenerálódott. Nem panaszkodhatunk, de a naptár túl sűrű.”

Valverde, Vini Jr. és Rodrygo

„Úgy tűnik, hogy mindhárman megfelelően regenerálódtak, frissek. Át kell gondolnom még a holnapot, de készen állnak arra, hogy végig pályán legyenek. Mindenki rendben van.”

Arda Güler

„Remekül dolgozik. Hiányzik egy kis erőnlét, de megkapja a lehetőséget. Szerintem 10-15 nap múlva bevethető lesz. Támadó játékos, bármelyik poszton tud játszani. Nem középcsatár. Ő a karaktere miatt egy 10-es, de a széleken is tud játszani. Más posztokon is.”

„Sokat beszélnek róla, mert fiatal. Rengeteg ideje van arra, hogy sikeres legyen itt. Már majdnem készen áll arra, hogy remekül teljesítsen.”

Jövő

„Nagyon boldog vagyok a Real Madridban. Egy kicsit önző is vagyok, mert ez lehetővé teszi, hogy jól végezzem a munkámat. Nem beszélek a jövőmről, mivel ez most a holnapi, a keddi meccset és a Clásicót jelenti.”

A Parmai Egyetem

„Emlékezni fogok az eseményen átélt érzelmekre. Nagyon örültem, hogy visszatérhettem Parmába, ahol az egész karrierem, a reményeim, a szenvedélyem kezdődött. Sok a pletyka ezzel kapcsolatban, de hamarosan minden kiderül.”

Rotáció

„A San Mamésben szerettem volna megnézni, hogy a fiatalok mit adhatnak a középpályának. Nem kellett rotáción gondolkodnom, mivel volt időnk felkészülni a meccsekre. Most három naponta vannak mérkőzések, és a motiváció érdekében nem ismételtem meg azt a középpályát. Bár lehetett volna.”

Sergio Ramos

„Nagyon szeretnék találkozni vele és üdvözölni őt. Természetesen minden korábbi játékosomról jó emlékeim vannak, róla különösen. Ha nem talált volna be a lisszaboni döntőben, valószínűleg most sem lennék itt. Mindenért, amit tett, szerintem mindenki szeretettel emlékszik vissza rá, de én különösen. Nagyszerű meccse lesz, hiszen remek kvalitásokkal bír. Ha lő egy gólt, bármit megtehet, amit csak akar.”

Bírók

„Nem akarok belemenni ebbe a témába. Sokkal fontosabb dolgok vannak ennél, én a magam részéről megpróbálom hagyni, hogy a bírók a lehető legjobban végezzék a munkájukat. Jelenleg nagy a nyomás.”

Laporta szavai

„Hallottam, hogy mit mondott. Nem kell reagálnom. Ez egy nagyon komoly ügy, az igazságszolgáltatás majd elvégzi a feladatát. Hagynunk kell ezt nekik. Minden ezzel kapcsolatos mondat csak eltereli a figyelmet, ami az igazságszolgáltatás szintjén nem jó.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Villarreal elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő mérkőzésre. A keret Kapusok: Courtois, Lunin, Kepa.Védők: Carvajal, Militão, Nacho, Lucas…
Bernabéu Stadion
Tovább

Jöhet a bajnoki El Clásico Miamiban?

A FIFA zöld utat adott az elképzelésnek, amely ellen korábban határozottan kiállt. Az Egyesült Államok futballra gyakorolt befolyása…