Diego Alonso: Félelem nélkül lépünk pályára a Real Madrid ellen

Diego Alonso
Diego Alonso (forrás: Youtube screenshot, Sevilla FC)

A Sevilla frissen kinevezett edzője első mérkőzésére készül csapata élén, az ellenfél pedig nem lesz más, mint a listavezető Real Madrid.

A kezdetek

„Már másfél hete dolgozom a játékosokkal, nagyszerűen sikerült ez az időszak. Tárt karokkal fogadtak. A klubnál mindenki szívélyesen fogadott az első pillanattól kezdve. A játékosok keményen dolgoznak az érkezésem óta. Nem kellett semmiről meggyőznöm őket, a motivációjuk megvan. Dolgozunk néhány ötleten, próbáljuk a játékstílusunkba beépíteni az elképzeléseinket. Néhányan válogatott kötelezettségüknek tettek eleget, csak tegnapelőtt tértek vissza, ami mindig kellemetlen. De a keret többi része keményen edzett, alig várják, hogy folytatódjon a bajnokság.”

Sergio Ramos

„Ő egy nagyon fontos játékos számunkra. Remekül dolgozik az edzéseken, egyértelmű, hogy kemény munkát akar végezni. A kezdőcsapatról semmit nem fogok itt mondani. Nagyon elégedett vagyok a játékosaimmal, a tapasztaltabbaknak komoly szerepük lesz. Ramos mindig motivált. Ő egy harcos, versengő típus, tudja, hogy mennyire fontos a Sevilla.”

Közös munka

„Búcsút inteni egy kollégának és barátnak mindig kemény. Mendilibar nagyon népszerű az öltözőben, nagyszerű dolgokat ért el itt. Mindenesetre tovább kellett lépnünk, csapatként pedig remekül dolgoztunk együtt. Együtt ötleteltünk, most pedig arra törekszünk, hogy elérjük a céljainkat. Mindenkinek megfelel, amin dolgozunk, remélhetőleg sikereket is hoz majd. Remélem, hogy néhány dolgot már a következő meccsen is láthatunk ebből. Ha egy szóval kellene összefoglalnom, a bátorságot mondanám. Bátrak leszünk a Real Madrid ellen, félelem nélkül fogunk játszani. Szeretnénk mind támadásban, mind védekezésben átvenni a kezdeményezést.”

Bírók

„Nem szeretem a játékvezetőkkel kapcsolatos kérdéseket, és nem gondolom, hogy helyes lenne megkérdőjeleznem azt, amit csinálnak. Mindig két csapat van a pályán és egy bíró, a két csapatnak pedig segítenie kell a játékvezetőt. A játékunkat kell játszanunk és segítenünk kell a játékvezetőt.”

Játékosok

„Mindenki bevethető. Néhányan a regenerálódás utolsó fázisában vannak. Lamela többet edzett mint Mariano, meglátjuk, hogy mi lesz, de minden játékos bevethető. Már döntöttem a kezdőről. Szeretem egészen az utolsó edzésig figyelni a játékosokt. Hat középső védőnk van, bár néhányan tudnak más poszton is játszani. Néhányan kimaradnak, de ez az edző feladata. Választania kell, össze kell állítania a csapatot.”

A keret

„Nagyon elégedett vagyok a kerettel. Tudom, hogy két hetünk volt, miközben a játékosok folyamatosan tértek vissza, de nagyon tetszik az, ahogy fogadtak, és az, amilyen szintet képviselnek.”

Kapus

„Szerintem mindkét kapusunk nagyon jó, de még nem döntöttem el, hogy ki lesz az első számú. Két nagyszerű kapusról van szó, jó, hogy megvan az egészséges verseny közöttük, és én dönthetek arról, hogy kit vetek be.”

Forrás: sevillafc.es
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Villarreal elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő mérkőzésre. A keret Kapusok: Courtois, Lunin, Kepa.Védők: Carvajal, Militão, Nacho, Lucas…
Bernabéu Stadion
Tovább

Jöhet a bajnoki El Clásico Miamiban?

A FIFA zöld utat adott az elképzelésnek, amely ellen korábban határozottan kiállt. Az Egyesült Államok futballra gyakorolt befolyása…