Hivatalos közlemény: Vini Jr.

Vini Jr.
Vini Jr. (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid játékosa közösségi oldalán adott ki közleményt a Sevilla elleni mérkőzésen történt rasszista inzultus kapcsán.

„A Sevilla jól tette, hogy ilyen gyorsan reagált a spanyol futball egy újabb szomorú, szégyenletes pillanatára. Sajnálatos módon egy újabb rasszista cselekedetről mutattak nekem videófelvételt a szombati mérkőzés kapcsán, amelyet ezúttal egy gyermek követett el. Annyira szomorú, hogy nem volt ott senki, aki felvilágosítsa őt. Én nagyon sokat fektetek az emberek edukálásába Brazíliában, hogy biztosítsam, másképp fognak gondolkodni.”

„A mai rasszista arca ott van minden weboldalon, ahogy más esetekben is. Remélem, hogy a spanyol hatóságok megteszik, amit kell, és egyszer és mindenkorra megváltoztatják a jogszabályokat. Ezeket az embereket büntetőjogilag is felelősségre kell vonni.”

„Nagyszerű első lépés lenne ez a 2030-as világbajnokságra való felkészülésben. Azért vagyok itt, hogy segítsek. Sajnálom, ha úgy tűnik, ismétlem magam, de ez már 19 alkalommal történt meg. És ez a szám csak nő…”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Thibaut Courtois
Tovább

Orvosi jelentés: Thibaut Courtois

A Real Madrid hivatalos közleménye a játékos műtétje kapcsán. Játékosunk, Thibaut Courtois a Real Madrid orvosi csapatának felügyelete…
Real Madrid hivatalos közlemény
Tovább

Hivatalos közlemény

A tegnapi napon a klub ismét hivatalos úton reagált az El Sadarban elhangzott, Vinícius-t célzó szurkolói inzultusokra. Az…