Ancelotti: Ez a tökéletes alkalom egy Clásicóra

Carlo Ancelotti (forrás:realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás:realmadrid.com)

A Real Madrid a Barcelonához látogat a spanyol bajnokság 11. fordulójában. A rangadó előtt Carlo Ancelotti beszélt Bellinghamről, a balhátvéd kérdéséről és az ellenfélről is.

A mérkőzés

„Motiváltak vagyunk, egy fontos, különleges mérkőzés vár ránk, mindig ez a helyzet a Clásicóval. Az idény során ez lesz az első, és a különböző sorozatoknak köszönhetően több is várhat ránk. Jó formában vagyunk és alig várjuk, hogy jó teljesítményt nyújtsunk. Jó a hangulat; tökéletes alkalom ez egy ekkora mérkőzésre.”

„Ahogy a madridi derbi esetében, itt sincs favorit. Jó formában vagyunk és éhesek vagyunk a játékra. Az ellenfelünk is erősnek tűnik, remek mérkőzés lesz, küzdelmes, mint mindig. Remélhetőleg a szurkolók is élvezik majd.”

„Nem láttam, mit csinált ma a Barcelona edzésen. Számunkra az a fontos, hogy Bellingham játszhat és csak arra koncentrálok, hogy a lehető legjobb kezdőt küldjem pályára. Meg kell próbálnunk a lehető legjobb teljesítményt nyújtani holnap.”

Bellingham

„Rendben van, teljesen felépült, játszani fog holnap. Tegnap még regenerációs edzést végzett, kezelték a sérülését. Profik figyelik minden mérkőzésünket, ő pedig tiszttában van a találkozó fontosságával. Ezt a mérkőzést mindenki nézi, hiszen a legnagyobbak egyike.”

A Clásico dönti el a liga sorsát?

„Ez egy fontos mérkőzés, három pont forog kockán, de a csapat és a szurkolók számára is kiemelkedő fontosságú. Hosszú az idény és korai még kijelenteni, hogy ez jelenti majd a különbséget a pontok tekintetében. Más szempontból jelentős lehet. Más csapatok is versenyben vannak, mint a Girona vagy az Atlético Madrid, a végletekig kiélezett lesz a bajnokság.”

Az ellenfél

„Nagyszerű csapat, védekezésben és támadásban is jól szervezettek. A beugró fiatalok is magas minőséget képviselnek, a szokásos Barcelonára számítunk. Kedvelem a fiataljaikat. Fermín kiemelkedően teljesített és Lamal játéka is nagyon tetszett. Azonban nekünk vannak fiataljaink, akik előtt nagy jövő áll: Arda Güler, Camavinga, Vini Jr., Bellingham, Tchouaméni…”

A Barcelona fiataljai

„Az új játékosok hullámokban érkeznek. A fiataloknak ez remek időszak, mert a rengeteg sérülés miatt lehetőséget kapnak és várhatóan tovább fejlesztik az akadémiát is emiatt. Mi is hasonlóan cselekednénk ebben az esetben. Nálunk hárman vagy négyen is közel állnak ahhoz, hogy felkerüljenek az első csapatba: Álvaro, Nico Paz, Gonzalo és Mario Martín.”

Camavinga vagy Mendy balhátvédként?

„Camavinga jó munkát végzett. Mendy előnyben van, mert a BL-meccsen pihent. Camavinga védekező középpályásként szeret játszani, számára ez az ideális, mert itt tudja kibontakoztatni a tehetségét. Középen, de balhátvédként is jól teljesít. Mindegyikükben bízom, gyakori, hogy egy játékos nem játszik végig egy meccset.”

„Tudom, hogy aki nem kezd, az is sokat hozzáadhat még a játékhoz később. Mindenki megérti ezt. Nem szokásom megmagyarázni a döntéseim, de a játékosok profik, nem kérnek magyarázatot, ha nem játszanak.”

Saját morálja

„Jól vagyok, nagyon jól. Imádom ezt a játékot. Izgalmas a felkészülés és nagyon motiváló. Kipihent vagyok.”

Kroos

„Az idényt egy új játékrendszerrel kezdtük, próbáltam a fiatalokat játszatni, hogy lássam, mit tesznek hozzá a játékhoz. Elkezdtünk rotálni, hogy friss és motivált legyen az egész keret.”

Carvajal szerepe rögzített helyzeteknél

„Nagyon jól fejel és okosan helyezkedik. Új szerepbe helyeztük, mert egészen eddig csak biztosított a pontrúgásoknál.”

Gil Manzano

„Nagyon jól ismerem, ahogy az UEFA is. Európa egyik legnagyobbra tartott játékvezetője, a tökéletes ember arra, hogy a holnapihoz hasonló derbin dirigáljon.”

Florentino Pérez jelenléte a Clásicón

„Annyit tudok, hogy mindig Real Madrid érdekeit tartja szem előtt. Nem tudom, mit tesz majd, de akárhogy is lesz, az lesz a legjobb a klubnak.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Villarreal elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő mérkőzésre. A keret Kapusok: Courtois, Lunin, Kepa.Védők: Carvajal, Militão, Nacho, Lucas…
Bernabéu Stadion
Tovább

Jöhet a bajnoki El Clásico Miamiban?

A FIFA zöld utat adott az elképzelésnek, amely ellen korábban határozottan kiállt. Az Egyesült Államok futballra gyakorolt befolyása…