A győztes El Clásico volt Carlo Ancelotti 250. mérkőzése a Real Madrid edzőjeként

Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester is kerek mérföldkőhöz érkezett a Barcelona elleni győztes El Clásico alkalmával, hiszen 250. alkalommal ülhetett le a Real Madrid kispadjára ezen a barcelonai estén. Ő a 3. edző a klub történetében, akinek sikerült elérnie ezt a számot.

Az edző 250 mérkőzéséből 180 volt győztes meccs, 32 döntetlen és 38 vereség. Az olasz, aki Miguel Muñot (605 meccs) és Zinédine Zidane (263) után a harmadik a klub örökranglistáján, az ötödik Real Madridnál töltött idényében érte el ezt a számot.

play-rounded-fill

Ancelotti 10 trófeát nyert eddig a Real Madrid edzőjeként: 2 BL, 2 klubvilágbajnokság, 2 UEFA-szuperkupa, 1 bajnoki cím, 2 Király-kupa és 1 Spanyol Szuperkupa.

A 250 találkozó a következő sorozatokból jött össze: bajnokság (163), BL (53), Király-kupa (22), Spanyol Szuperkupa (6), klubvilágbajnokság (4), UEFA-szuperkupa (2). A legtöbbször az Atlético Madriddal találkozott, szám szerint 19 alkalommal.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Bernabéu Stadion
Tovább

Jöhet a bajnoki El Clásico Miamiban?

A FIFA zöld utat adott az elképzelésnek, amely ellen korábban határozottan kiállt. Az Egyesült Államok futballra gyakorolt befolyása…