Modrić: Rendkívül büszke vagyok

Luka Modric
Luka Modric (forrás: realmadrid.com)

Luka Modrić tovább írja közös történetét a Real Madriddal. A Barcelona elleni győztes összecsapás volt a középpályás 500. mérkőzése a blancók színeiben, ezt a számot pedig rajta kívül nagyon kevés játékosnak sikerült elérnie.

500 mérkőzés

„Nem tudom, hogy mit mondhatnék. Nagyon büszke vagyok, hogy ilyen sok alkalommal volt lehetőségem képviselni ezt a klubot. Az 500-as egy nagyon különleges szám. Az, hogy ezt a számot egy nagy rivális elleni meccsen, az El Clásicón értem el úgy, hogy közben meg is nyertük a meccset, a legtöbb, amit kérhettem. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a történelem legnagyobb klubjában értem el ezt a mérföldkövet.”

„Ismét megmutattuk a karakterünket. Soha nem adjuk fel, a végsőkig harcolunk. Nagyon jól teljesítettünk a második félidőben, megérdemelten nyertünk. Nem is lehetett volna ez különlegesebb nap. Ez a szám hatalmas. Nem gondolom, hogy fel tudom fogni, mit viszek véghez ennél a klubnál.”

Különleges meccs

„Az ilyen dolgok büszkeséggel töltik el az embert. Nem könnyű elérni ezt a számot, nem sokan vannak, akiknek sikerült, ezért is vagyok boldog és büszke. Győzni az El Clásicón ezzel a karszalaggal, amit Carvajal adott át nekem a második félidőben… Ez egy nagyszerű nap volt.”

Bellingham

„Megérkezett, és olyan, mintha már nagyon régóta itt lenne, nem csak három hónapja. Ahogy mondani szokták, ajtóstul rontott a házba. Mindannyian nagyon örülünk a teljesítményének, remek személyiség. Nem véletlen, hogy ilyen gyorsan beilleszkedett. Nagyszerű srác, kivételes tehetség, amelyet minden egyes nap megmutat. Olyan sok gólt lő, hogy el sem hiszem. Nagyon örülök neki, gratulálok neki mindenhez, amit véghez visz. Ezt kell folytatnia.”

A Real Madrid DNS-e

„Ez a győzelem arról szólt, hogy a végsőkig hinni kell, sosem szabad feladni. Ezt is tettük. Ez egy nagy győzelem, de folytatnunk kell a munkát, mivel még nagyon messze van a vége.”

Statisztikák – 23 trófea 12 idény alatt

Modrić jelenleg 12. idényét tölti a Real Madridban, legendás trófeásvitrinje pedig 23 csapattrófeát tartalmaz: 5 BL, 5 klubvilágbajnokság, 3 bajnokság, 4 UEFA-szuperkupa, 2 Király-kupa, 4 Spanyol Szuperkupa. Emellet 37 gólt is számlál a csapatnál. 500 mérkőzése a következőkből áll össze: bajnokság (336), BL (112), Király-kupa (28), Spanyol Szuperkupa (11), klubvilágbajnokság (8), UEFA-szuperkupa (5). Pályára lépések tekintetében a 2012/2013-as idénye volt az első számú, akkor 53 meccsen lépett pályára, ezt az előző idény követi 52 mérkőzéssel.

Egyéni díjak

Modrić, aki a 2023-as Aranylabda nevezettje volt, a nagy presztízsű díjat 2018-ban meg is nyerte. Ugyanabban az évben a FIFA Év Játékosa és az UEFA Év Férfi Játékosa díjakat is megkapta.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Thibaut Courtois (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Cádiz elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő bajnoki mérkőzésre. A keret Kapusok: Courtois, Lunin, KepaVédők: Carvajal, Militão, Nacho, Lucas…