Vini Jr.: Ha harcolunk, bármilyen meccset meg tudunk nyerni

Vini Jr.
Vini Jr. (forrás: realmadrid.com)

A brazil támadó 150. győzelmét aratta ma este a Real Madrid színeiben, így számára is egy fontos mérföldkő volt a Barcelona elleni bajnoki összecsapás.

A mérföldkő

„Az, hogy a világ legjobb csapatával értem el ezt a számot egy El Clásicón, nagyon fontos számomra. Így kell folytatnunk tovább, mindannyian boldogok vagyunk. Most szerdáig van időnk kiélvezni ezt a győzelmet, aztán visszatérünk a rendes kerékvágásba. Az edző megért minket, amikor tud, szabadságot ad nekünk.”

„Soha nem adjuk fel, ha pedig a végsőkig harcolunk, bármilyen meccset meg tudunk nyerni. A második félidőben irányítottuk a játékot. Tudtuk, hogy jönnie kell a második gólnak, és most is jött. Jude megragadta a lehetőséget a gólszerzésre.”

Bellingham

„Hihetetlen. Mindig megteremti a különbséget. Sok fiatal játékos van itt, sok időt töltünk együtt a pályán és azon kívül is. Ez összehozza a csapatot, amivel több esélyünk lesz sok mindent megnyerni ebben az idényben.”

A számok

A brazil hatodik idényében érte el 150. győzelmét a Real Madrid játékosaként, mialatt 235 találkozón lépett pályára és 63 gólt szerzett. Ezekben az években Vini Jr. 1 BL-címet, 2 klubvilágbajnokságot, 1 UEFA-szuperkupát, 2 bajnoki címet, 1 Király-kupát és 2 Spanyol Szuperkupát nyert.

150 győzelme a következőkből áll össze: LaLiga (103), BL (29), Király-kupa (12), klubvilágbajnokság (3), Spanyol Szuperkupa (2), UEFA-szuperkupa (1).

A győzelmek tekintetében Vini számára a 2021/2022-es idény volt a legeredményesebb (37 győztes meccs). Az előző idényben elért 35 győzelem volt a második számára, ebben az időszakban 23 gólig jutott, ami a legjobb mutatója mostanáig. A legtöbbször legyőzőtt ellenfelei a Barcelona, a Celta és az Athletic Bilbao (8 alkalom).

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Bernabéu Stadion
Tovább

Jöhet a bajnoki El Clásico Miamiban?

A FIFA zöld utat adott az elképzelésnek, amely ellen korábban határozottan kiállt. Az Egyesült Államok futballra gyakorolt befolyása…