Ancelotti: Győzelmet érdemeltünk volna

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a Rayo Vallecano elleni hazai döntetlent követően is a sajtó munkatársainak rendelkezésére állt.

A mérkőzés

„Bellingham vállával problémák vannak, holnap fogják alaposabban megvizsgálni. Zavarta egy kicsit a dolog, de képes volt folytatni a mérkőzést. Remélhetőleg semmi komoly és szerdán már bevethető lesz. Ma jól játszottunk, megfelelő volt a hozzáállásunk, nagy energiákat mozgattunk meg és sok helyzetet dolgoztunk ki. Mindössze az utolsó mozzanat hiányzott. Csalódottak vagyunk az eredmény miatt, de ez egy jó teljesítmény volt.”

„Az eredmény miatt vagyunk csalódottak, nem a játékunk miatt. Van, hogy érdemtelenül nyersz meccset, és van, hogy amikor megérdemelnéd a győzelmet, nem sikerül kiharcolni. Ez egy olyan meccs volt, ahol győzelmet érdemeltünk. Voltak más meccseink, ahol pedig nem. Harcban állunk a bajnoki címért, a BL-ben pedig remekül teljesítünk. Nincs okunk pánikra, inkább önbizalmat kell merítenünk azokból a dolgokból, amiket jól csinálunk, ahogy ma is, hiszen semmit nem csináltunk rosszul a Rayo Vallecano ellen.”

Értékelés

„Ha az eredményt nézzük, akkor ez egy jó ébresztő lehet. Nem tudom az eredmény alapján értékelni a meccset. Nem lehetek boldog ha győzünk, vagy szomorú ha döntetlent játszunk vagy vereséget szenvedünk. Néha szomorú vagyok, ha a csapat nem játszik jól, de nyerünk, és néha akkor is boldog vagyunk, ha nem nyerünk. A csapat a legjobbját nyújtotta, ez pedig számomra elegendő.”

Beavatkozás

„Az első félidőben a bal oldalt erőltettük, sok játékost gyűlt ott össze, de a jobb oldalon ki kellett volna használnunk az ebből adódó előnyt. Aztán a második félidőben jobb oldalról több veszélyes helyzetet alakítottunk ki. A játékosoknak csak annyit mondtam a félidő végén, hogy többet játszanak jobb oldalon.”

„Sok opciónk van támadásban. Bellingham nem került lövőhelyzetbe, de Valverde, Rodrygo, Joselu és Vinícius sokat kidolgozott. A befejezéseinkből hiányzott ma a megfelelő pontosság.”

Modrić cseréje

„Szerettem volna szélességet adni a játéknak, Rodrygo ezért szélsőt játszott és 4-4-2-ről 4-3-3-ra váltottunk, több energiát mozgattunk meg. Modrić komplett mérkőzést játszott. Lecserélhettem volna Camavingát vagy Valverdét is. Senki nem érdemelte meg, hogy lecseréljük, mivel jó meccs volt. 22 lövésünk volt, egyszer sem találtunk be. Irányítottuk a kontrákat, agresszívak voltunk, a csapat jónak tűnt. Néha előfordul, hogy a labda nem köt ki a hálóban.”

Harc a végsőkig

„A legjobbunkat nyújtottuk több szempontból is. Próbálkoztunk keresztlabdákkal, átlövésekkel, vertikális passzokkal. Nem jött össze, aki pedig ismeri ezt a világot, az tudja, hogy ez előfordul. Fontos, hogy a végsőkig higgyünk a győzelemben, ez a csapat pedig ezt tette.”

A csapat energiája

„Ez az energiák tekintetében komplett mérkőzés volt. A csapatom nem tűnt fáradtnak, és szerintem senki más sem.”

Bellingham

„Nem tudom, hogy mi történt Pathe Cisszel. A pályán volt egy kis összezördülésük, de minden rendben. Bellingham egy harcos, és ideges, ha nem sikerül győznünk.”

Arda Güler

„Nem ez volt a megfelelő pillanat, hogy az utolsó percekre pályára lépjen, mivel komoly ütközések, párharcok folytak a pályán. Lassan kell haladnunk vele. Megkezdte az edzéseket, hamarosan játszani fog.”

Prioritások

„Ha az El Clásicón játszottunk volna döntetlent, ma pedig nyertünk volna, semmi különbség nem lenne. Ha a kettő közül az egyiket meg kellett nyernünk, akkor az a Barcelona elleni volt, nem a Rayo elleni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Courtois
Tovább

Courtois: Álmodoztam erről a napról

A belga kapus a Cádiz elleni bajnokin tért vissza súlyos sérülése(i) után. A klub hivatalos csatornájának munkatársa ezzel…