Ancelotti: Jó lenne bebiztosítani a továbbjutást

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a Braga elleni BL-csoportmeccs előtt is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A mérkőzés

„Az idény ezen szakaszában nagyon fontos lenne, ha négy meccs után elintézettnek tekinthetnénk a csoportkört. Jó lenne. Harcolnunk kell, ha nyerni akarunk. Jól játszottunk a Braga ellen legutóbb, jól ismerik egymást a csapatok, észben kell tartanunk, hogy egy remek együttesről van szó, akik pontokért jönnek a Bernabéuba. A legjobbunkat kell nyújtanunk.”

„A Braga remekül játszott ellenünk az első meccsen. Megmutatták, hogy milyen minőséget képviselnek. Ha nem védekezünk jól, akkor megtörténik velünk ismét az, ami az utolsó 30 percben történt. Amikor kicsit leengedtük a falakat, mert azt hittük, vége a meccsnek, a Braga visszajött a játékba. Holnap is ez lehet a helyzet. A védekezés nagyon fontos egy olyan csapat ellen, mint a Braga.”

A Braga erősségei

„Nem az egyénekre koncentrálunk. A csapatjátékukat, szervezettségüket nézzük, mind támadásban, mind védekezésben. A Braga támadói gyors játékosok. Van egy magas és levegőben erős támadójuk. Összességében jó futballt játszanak. Nem csak jól kell játszanunk, ennél sokkal többre lesz szükség.”

Győzni vagy jól játszani?

„Ha a kettő közül kell választani, akkor a győzelmet választom. Ez az egyetlen dolog, amely alapján egy edzőt megítélnek. Biztos vagyok benne, hogy azoknak a meccseknek a 80%-át meg is nyered, amelyeken jól játszol.”

Bellingham

„Nem tudom, hogy fog-e játszani. Edzett ma, ami azt jelenti, hogy jól érzi magát. Felépült, jól érezte magát mozgás közben. Holnap még beszélek vele.”

Vini Jr.

„Ha Puyol szeretne beszélni Viníciusszal, akkor tegye. Még mindig megteremti a különbséget. Lehet, hogy bizonyos helyzetekben változtatnia kell a viselkedésén, de sokat javult, és folyamatosan javul. Elégedettek vagyunk vele és azzal, amit a pályán csinál, ami nem más, mint a futball. Az elmúlt néhány meccsen voltak pillanatok, amikor kijött a sodrából, de a viselkedése sokat javult az évek során.”

Gólok

„Nehéz megjósolni, hogy egy győzelemhez hány gól kell. Ez a csapat egy időben meccsenként kettőt vágott. Nem figyeltem az idei statisztikákat, de az idény első felében kettő felett rúgtunk átlagban. Sokat javult a védekezésünk, sokszor kerüljük el a bekapott gólt.”

Kritikák

„Úgy érzem, hogy a szurkolók nagyon szeretnek. A Bernabéuban ezt ki is fejezik, ahogy a klubnál is minden egyes nap. Nem igazán jutnak el hozzám a kritikák, remekül érzem magam a Real Madridban.”

Téli átigazolási piac

„Nincsenek terveink télre, nincs szükségünk igazolásokra. Észben kell tartanunk, hogy az idény második szakaszára visszatér Courtois és Militão. A szezon hajrájára visszatérnek.”

BL

„Nem gondolom, hogy nagy meglepetések jönnének a BL-ben. A csapatok, akik a korábbi években versenyeztek, most is ezt fogják tenni, a Liverpool kivételével, aki ebben az idényben nincsenek itt. Szerintem a City, a Bayern és a PSG is ott lesz. A spanyol csapatok versenyképesebbek lesznek ebben az idényben a BL-ben.”

Brahim

„Beszélek vele. Nem sokat játszott, de tudom, hogy olyan játékos, aki hozzá tud tenni a játékhoz, és bevethető is lesz. Nagy a verseny, de kedvelem őt az adottságai, profizmusa és komolysága miatt. A holnapi és a következő néhány meccsen is szerephez jut majd. Olvastam, hogy börtönre ítéltem őt, de én senkivel nem teszek ilyet. Nem vagyok bíró. Sokat használják az elzár szót, de nem jó dolog valakit elzárni, én nem is teszem. Brahimmal különleges a kapcsolatom, mivel játszott a Milanban.”

Türelem a támadókkal

„Türelmesnek kell lennünk. Néha belekotorsz a labdába és bemegy a kapuba, néha pedig lősz, de a dolgok nem jönnek össze. A statisztikák szerint Rodrygóé a legtöbb lövés a ligában. Jól mozog, közel kerül a tizenhatoshoz, de néha nem hatékony. Türelmesnek kell lennünk, mivel át fog lendülni ezen az időszakon, ahogy minden csatár.”

Endrick a brazil válogatottban

„Nem vagyok meglepve, mivel remekül játszik. A válogatottban hatalmas a verseny a támadó szekcióban. Ez egy olyan fiatal játékos jutalma, aki remekül teljesít Brazíliában.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK