A Valencia üzent a Bernabéuba utazó szurkolóinak

Valencia
Valencia (forrás: Valencia CF, Twitter)

A Valencia egy üzenetet fogalmazott meg azoknak a szurkolóknak, akik ott lesznek a Santiago Bernabéu Stadionban a hétvégi bajnokin.

Kedves Valencia-szurkoló!

Nagyon köszönjük, hogy megvásároltad a jegyedet annak érdekében, hogy szombaton, a Real Madrid elleni mérkőzésen élőben támogathasd a Valenciát. A támogatásod ismét létfontosságú lesz a csapat számára a győzelem felé vezető úton.

Ahogy te is tudod, a Mestallában az előző idényben történt sajnálatos eset miatt az elmúlt hónapokban olyan jelzőkkel illettek minket, amelyeket nem fedik a valóságot. A Valencia nem rasszista klub, ahogy a Mestalla sem rasszista stadion. Nem ezek azok az értékek, amelyek meghatároznak minket.

Ahogy az edzőnk, Baraja mondta, klubként és szurkolókként is ki kell állnunk azok ellen, akik olyannak állítottak be minket, amilyenek nem vagyunk, erre pedig a legjobb mód az, ha példát mutatunk a Bernabéuban. A stadionban, ahol rengeteg figyelő tekintet és kamera vár minket.

A rasszizmusnak nincs helye a labdarúgásban vagy a társadalmunkban, ahhoz, hogy végleg megszüntessük, mindenkire szükség van. Azokéra is, akik igazságtalanul vádoltak minket néhányak rasszista szidalmai miatt, akiket egyébként a Valencia FC órákon belül a legkeményebb büntetéssel, vagyis a stadionunkból való, örökre szóló kitiltással sújtott.

A Valencia FC határozottan kiáll mindenfajta diszkrimináció ellen.

Élvezzük a meccset, bátorítsuk a játékosainkat provokáció nélkül és tisztelve az értékeinket.

Forrás: Madrid Universal
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Real Madrid a LaLiga bajnoka
Tovább

Íme a 2024/2025-ös bajnoki menetrend

Hivatalossá vált a Real Madrid bajnoki menetrendje, már ami a hétvégéket és a hétközi fordulókat, illetve az ellenfeleket…